Den gode mad i Thailand

En af de absolut bedste ting ved en ferie i Thailand er de fantastiske lokale retter og alle de lækre eksotiske ingredienser. Gå ikke glip af de typiske thailandske specialiteter på din ferie! At spise tropisk frugt, når den har vokset sig moden i solen, er en vidunderlig smagsoplevelse.

Pad Thai

Thailandske retter

Pad Thai er noget af en nationalret. Så simpelt som det er godt - stegte nudler med æg, fiskesauce, tamarindjuice, chilipeber, bønnespirer og tofu. Som hovedingrediens kan du vælge enten kylling, rejer eller den mest almindelige mulighed i det almindelige thailandske køkken - muslinger.

Hvis du kan lide smagen af ​​kokosmælk, bør du helt sikkert bestille en Massaman karry. Det er en rig ret, der kan spises med eller uden ris som tilbehør. Den opstod i det sydlige Thailand, men findes nu over hele landet.

Papayasalaten Som Tam kombinerer de fire hovedsmag fra det thailandske køkken; sur lime, stærk chili, salt fiskesauce og sødt palmesukker. Ingredienserne er de samme, men tilsætningen sker efter dine ønsker. Kan med fordel bestilles i gadekøkkenet.

Thailands mest populære suppe er nok Tom Yam Goong. Ingredienser som citrongræs, champignon, limesaft, fiskesauce og chili giver retten dens karakteristiske smag af stærkt og syrligt. Den mest almindelige hovedingrediens er rejer, men prøv også gerne "Tom Yam Gai" (kylling) eller Tom Yam Plaa (fisk). Serveres ofte i en traditionel kinesisk "hot pot" og kan med fordel spises sammen med ris og måske et stykke omelet. Smager ofte bedst i gadekøkkenet.

Mango Sticky Rice

Street food

Tænk på tacos og du får de rigtige associationer til hvordan Kanom Buang ser ud, men bestemt ikke til hvordan de vil smage. Det er små sprøde pandekager lavet af rismel. Den søde version indeholder kokos og æggeblomme, den saltere version kokos og grønt løg. Serveres i street food.

Hvis du har en tendens til at få lyst til noget sødt i løbet af dagen, bør du prøve de lokale stegte bananer, en dejlig sprød snack. De holder blodsukkeret oppe og er også latterligt gode. De sprøde snacks kan købes i de fleste gadekøkkener.

Noget sødt efter maden

Mango og sticky rice – frisk mango med ris og kokossauce – er en klassisk thailandsk dessert, der smager fantastisk. Serveres på restauranter, men også i gadekøkkener. På thai hedder retten Khao Niaw Mamuang.

Kanom Krok er en slags kokosbudding, der stort set kun tilberedes og sælges i gadekøkkenet. En "portion" på omkring ti buddinger koster omkring 15-20 baht. Glem ikke at tage billeder af den interessante madlavningsproces!

Frugt er slik

I Thailand kan du købe frisk frugt fra små frugtvogne næsten overalt. Melon, ananas, mango og papaya er blot nogle af de varianter, du kan købe. Frugterne serveres i små poser, der koster 10-20 baht stykket, skåret op og klar til at blive nydt. Til nogle frugter får du en blanding af sukker, salt og chili som tilbehør.

Under et besøg på markedet vil du støde på en masse frugter, som alle siges at være gode for noget. Det flotte lyserøde æble formet som en aubergine er ekstra spændende. Kødet er meget saftigt og hjælper væskebalancen på traven i varmen. Købt fra små vogne langs gaderne, opskåret og klar. Et tyndhåret jordbær? Nå, næppe. Sandsynligheden er stor for, at du i stedet støder på en rambutan eller "ngå", som det hedder på thai. Du spiser ikke skallen. Tryk ned på midten af ​​frugten med tommelfingrene, og den åbner sig normalt uden problemer. Frugtkødet har en behagelig smag af sødt og surt


Tips & Inspiration

Se alle vores rejsetips til Thailand, find og book en rejse til Thailand eller tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Alle rejsetips til Thailand

Vi giver tips om de bedste strande og den bedste mad, og selvfølgelig om unikke oplevelser og spændende ting at lave i Thailand.

Se alle vores rejsetips til Thailand

Thailand

  • Betagende Khao Lak med fantastiske strande
  • Livlige og populære Phuket 
  • Shopping og naturoplevelser i verdensklasse.
Læs mere om Thailand

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få inspirerende rejsetips og tilbud til din næste rejse!

Tilmeld dig nyhedsbrevet her