Fakta om Maldiverne

Tidsforskel:

Dansk tid +4 timer.

Sprog:

Divehi men også arabisk, hindi og engelsk.

Valuta:

Valutaen på Maldiverne hedder Maldivisk Rufiya (MVR). Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut. Bemærk, at US-dollars er den gangbare valuta på hotellerne.

Pas og visum:

Bemærk, at navnet på din billet skal stå nøjagtigt, som angivet i dit pas.
Læs mere om pas og visum til Maldiverne her.

Elektricitet:

230V, 50 Hz. Adapter behøves.

Spis ude:

Frokost koster ca. 80-200 DKK ekskl. drikkevarer. En 2-retters menu koster ca. 250-350 DKK. En øl koster ca. 40 DKK. Priserne gælder i Malé og kan variere.

Strande:

Smukke, kridhvide sandstrande strækker sig ned til det krystalklare vand. Udenfor de fleste øer findes små rev, som hindrer stærke strømme og bølger i at nå øen. På de fleste steder kan man svømme ud til koralrevene og næsten alle øerne har strand hele vejen rundt.

Forlystelser:

Mange hoteller har egen underholdning og livemusik som varierer fra uge til uge.

Transport:

Al transport på Maldiverne foregår med Dhoni (lokal motorbåd), speedbåd eller vandflyver mellem øerne.

Sport:

Dykkercenter som tilbyder undervisning, udlejning af udstyr og salg af dykkerudflugter til omkringliggende koralrev, sunkne skibe og specielle fiskeområder. Windsurfing, kajak, sejlads og vandski.

Betalingsmuligheder:

Husk at USD er den mest benyttede valuta på hoteløerne.

Værd at vide:

Det er ikke tilladt at indføre alkohol, svinekød eller religiøse symboler til Maldiverne. Det er forbudt at indføre aviser/blade/litteratur med letpåklædte motiver el. lign. Man kan få bøde for at sole topløs.

Bemærk, at dit navn på billetten skal være opgivet nøjagtigt, som det står i dit pas.
Ved paskontrollen tages fingeraftryk og billeder af alle passagerer.

Klima:
Vejret på Maldiverne: Tropisk klima med moderat høje temperaturer og luftfugtighed året rundt. Temperaturen når sjældent over 32 grader, men nætterne kan være varme og fugtige. Den nordlige øer har regntid fra maj til november. Øerne nær og syd for ækvator har nedbør alle måneder, men mest fra november til marts. Der er ofte en regnbyge eller torden, men de er korte og efterfølges af solskin. I løbet af de regnfulde måneder er der omkring 4 timers solskin om dagen og op til 8-9 i løbet af den tørre sæson. (Kilde: SMHI)
Areal og befolkning:

Maldiverne er en øgruppe med et areal på næsten 300 km2. Maldiverne har ca. 300.000 indbyggere, hvoraf ca. 74.000 bor i hovedstaden Malé.