Fakta om Indonesien

Tidsforskel:

+7 timer (vintertid). +6 timer (sommertid).

Sprog:

Bahasa indonesia er det officielle sprog. På Bali tales balinesisk og på feriestederne taler mange engelsk.

Valuta:

Valutaen i Indonesien hedder Indonesiske rupier (INR). Tjek aktuel dagskurs i dit pengeinstitut. Kontanter i USD er nødvendigt, sedlerne må dog ikke være ældre end fra 1996. Det er vanskeligt at veksle skandinavisk valuta på Bali.

Religion:

90% af befolkningen på Bali er hinduer, 9% er enten muslimer, buddhister eller kristne, 1% tilhører stammereligioner.

Pas og visum:

Vi henviser til visuminformation under Værd at vide/Pas og Visum.

Elektricitet:

220 V/230V, 50 Hz. Adapter anbefales.

Transport:

Der findes et stort udbud af taxier, der er et billigt transportmiddel. Bali har lokalbusser, dog uden tidstabel.

Betalingsmuligheder:

De fleste kreditkort kan anvendes, men gebyr på 2% opkræves mange steder.

Værd at vide:

Bemærk at der tilkommer en udrejseskat på i øjeblikket 200.000 IDR svarende til ca. kr. 100,- ved udrejse fra Indonesien.

Bemærk venligst at All Inclusive og anden pension kun er gældende til kl. 12.00 på afrejsedagen.

Omkring den 27. maj 2017 begynder den muslimske hellige fastemåned Ramadan. I denne periode kan der være mere roligt, og mange butikker holder lukket. Desuden kan du opleve, at servicen er mere langsom.

Den 9. marts 2016 falder det balinesiske nytår (Nyepi Day). Eftersom dette er en dag for tavshed og eftertanke, er lufthavnen lukket, og udendørsaktiviteter kun tilladt indenfor hotelområdet. Om aftenen må der kun være tændt lys i hotelværelset.

Klima:
Vejret i Indonesien: Tropisk klima afhængig af hvor tæt man er på Ækvator. Det er varmt året rundt med dagtemperaturer på ca. 30 grader og om natten ca. 20-25 grader. Monsunvindene medbringer kraftig regn, og regntiden starter på Bali mellem december og marts. Da er luftfugtigheden ofte høj, 70-85%, og der falder mere end 200 mm regn hver måned. Regnen kommer i form af intensive byger, som efterfølges af solskin. I højsæsonen, april-oktober, er fugtigheden lavere (ca. 60%) med betydeligt mere spredte skyer. I juni-august blæser desuden ofte en svalende havbrise. Bjergområderne på de indre dele af Bali er køligere end kystområderne, især om natten. (Kilde: SMHI)
Areal og befolkning:

Indonesiens areal er på 1.904.569 km2 med 240 mio. indbyggere.