Nyttig information om surfkurser

Værd at vide om surfkurserne

Kan børn også lære at bølgesurfe? Hvilke tidspunkter surfer man? Skal man medbringe sit eget udstyr? Her kommer en oversigt over de oftest stillede spørgsmål og svar vedr. vores surfkurser.

Hvem kan deltage?

Alle kan lære at bølgesurfe, uanset alder. Men du skal være god til at svømme, og du bør også kunne forstå engelsk eftersom vores lokale instruktører taler engelsk. Xtravels personale på destinationen er svensktalende og kan også være behjælpelige. Når det gælder kitesurfing og windsurfing kræves lidt mere styrke, så vi anbefaler, at man er minimum 13 år (på Fuerteventura gælder min. 12 år) og har god fysik. Undtagelsesvis kan der opstå tilfælde, hvor vi anser, at man skal bruge mere styrke. F.eks. når det blæser meget. Hvis deltageren er 15  år eller yngre, skal en voksen følge med på stranden eller i vandet. Hvis deltageren er 16-17 år kræves fuldmagt fra en voksen (udfyldes på destinationen hvis denne er med på rejsen, ellers hjemme før afrejse). Alle deltager på egen risiko.

Hvilke forkundskaber kræves?

Ingen forkundskaber behøves, alle surflektioner er for nybegyndere. Hvis du allerede kan surfe lidt, så oplys det gerne ved booking, ellers går vi ud fra, at du/i er nybegyndere. Du skal kunne svømme, og det er positivt hvis du kan engelske, da vores lokale instruktører, som hjælper os på destinationen, underviser på engelske. Også selv om den svensktalende Xtravelguide er til stede det meste af tiden.

Hvad koster det?

Tillægget for bølgekurset er 2.398,-. Kitesurfing koster 3.498,- på Lanzarote og 5.548,- på Den Dominikanske Republik. Hertil kommer selve rejsen.

Hvornår og på hvilke rejsemål afholdes surfkurserne?

Surfkurserne afholdes på udvalgte uger og rejsemål, se mere om vores surfkurser.

Hvilke dage og på hvilke tidspunkter surfer man?

Første eftermiddag/aften afholdes et velkomstmøde, hvor en guide fra Xtravel gennemgår ugens oplæg og giver grundlæggende information. Surfkurserne finder sted de første 5 dage på rejsen med start første hele dag på destinationens. Du hentes ved dit hotel mellem kl. 08.00-08.30 hver morgen, for siden at deltage i et ca. 2 timers langt surfpas i vandet.

Surfing er dog en sport, der er meget afhængig af vejret, og det kan derfor hænde, at vi surfer om eftermiddagen. Det kan også forekomme, at vi kører to pas nogle dage, for at kompensere for en anden dag, hvor man måske ikke har været så heldig med vejret. 

I alt kan du regne med at tilbringe ca. 3-5 timer hver dag på surfkurset inkl. transport, teori og opvarmning.

Hvor store er surfgrupperne?

På vores bølge- og windsurfinglektioner er der 8 elever pr. instruktør. For kitesurfing er der kun 2 elever pr. instruktør.

Skal jeg selv medbringe udstyr?

Al udstyr (surfbræt, våddragt mm.) indgår, men hvis du også vil surfe udenfor lektionstid, skal du selv medbringe udstyr eller leje det på destinationen. Husk at ekstra tillæg for flyfragt af surfbræt kan tilkomme.  

Hvad sker der, hvis jeg kommer til skade eller ødelægger et surfbræt?

Både dig og udstyret er forsikret under surflektionerne.  

Hvad sker der, hvis et surfpas bliver aflyst pga. f.eks. dårligt vejr?

Hvis et surfpas bliver aflyst pga. dårligt vejr eller af anden årsag, som vi ikke kan påvirke, forsøger vi at kompensere mistet tid de andre dage. Hvis et pas ikke kan gennemføres, anses kurset stadig som komplet, og tilbagebetaling er ikke muligt. Hvis flere dage bliver aflyst tilbagebetales dagene i procent til det totale antal lektioner. Hvis du er utilfreds over noget i løbet af surfkurserne, så kontakt os direkte på destinationen, så forsøger vi selvfølgelig at løse det med det samme. Ved eventuelle reklamationer tilbagebetales intet andet et selve kursustillægget. 

Kan jeg booke surfkurset på destinationen?

For at være garanteret en plads booker du surfkurset i forbindelse med, at du bestiller din rejse, eller efterfølgende under Din booking. Hvis der stadig er ledige pladser på surfkurset, kan du også kontakte vores Xtravelguide og booke på surfkurset, når du kommer frem. Hvis der er plads, er det også muligt at booke en prøvetime.