Single Track – Kappadokien

En magisk MTB-tur med mountainbiking i verdensklasse. Regionen Kappadokien er mest kendt for sine særlige klippeformationer og for fortryllende turer med varmluftsballoner i solopgangens skær. Vandringsmuligheder og god mad tilfører også stor værdi for området, men vi er her på grund af cyklingen.

 

Mountainbikespor i Flintstone miljø

I Kappadokiens mountainbikeparadis har naturen og menneskets tilstedeværelse, igennem flere tusind år, skabt singletracks (spor) i verdensklasse. Regionen giver let mulighed for flere dages mountainbikeeventyr og med base og overnatning på hotel i landsbyen Göreme, bor man tæt på paradiset, som tilbyder singletrack spor i et fantastisk science fiction miljø. I Kappadokien venter der altså naturoplevelser ud over det sædvanlige og her råder en særlig mystik hvor end, man bevæger sig. Sporguderne har ikke sparet på noget. Kappadokien er trail i verdensklasse!

Cykling og transport

Under rejsen er der fokus på cykling. Vi cykler i tre dage og kommer forbi de bedste spor og finder du en favorit, kører vi den igen. En lokal guide følger med turene, sammen med en shuttlebus, med en specielt bygget trailer, som fragter os rundt, så vi får tid til at cykle så meget som muligt ned ad bakke og så lidt som muligt op ad bakke. Der er nogle små stigninger her og der, lidt klatring, men alt fokus ligger på at få cyklet så meget på sporene som muligt. Der kan forekomme lidt længere transportstykker, men vi lover dig, at der venter mange og lange spor, nogle med tekniske partier.

Rose Valley 1 og 2 byder på betagende spor og naturoplevelser ud over det sædvanlige. Vi tordner ned ad Pigeon Valley og holder vejret, når vi ruller langs med balkonsporet (Kappadokiens Grand Canyon). Zemi trail er et andet sjovt spor, med tekniske partier og for de modige venter The Jesper stair.

Niveau

Denne tur er velegnet til de fleste, der kan lide at køre MTB i skoven og på spor. Du skal være vant til at cykle i skove og på spor og stisystemer, da de fleste af sporene på denne rejse går ned ad bakke. Nogle gange er der lidt tekniske partier, ligesom der findes steder med løst sand og grus, men for det meste køres der på spor med et godt flow. Der vil også være en masse cykling op ad bakke såvel som transportstykker, så nogle steder vil din lungekapacitet blive sat på prøve. Der er ingen stress, da vi ikke har travlt. Vi venter på hinanden og træder videre, når alle er klar og tilpasser os hinanden. Hvis du kan lide trailcykling, så er dette dit paradis!

Maden

Den lokale mad er en rejse for sig selv, både morgenmaden, frokosten og aftensmaden giver smagsløgene en kulinarisk oplevelse. Vi nyder klassisk tyrkisk morgenmad med syrlige oste, æg, oliven, frugt og grønsager. Til frokost stopper vi på en lokal restaurant, som alle byder på sine egne lokale specialiteter. Om aftenen spiser vi lokal "gourmetmad" i byen Göreme, hvor vi bor. Der findes ingen risiko for at du går sulten i seng, med mindre du er meget kræsen.

Cykel

Egen cykel anbefales! Gerne en heldæmpet All-Mountain cykel med "dropper post" (justérbar sadel), som vil gøre cyklingen mest behagelig. Cykeltransport indgår under rejsen. Ønsker du at leje en cykel, så er der mulighed for at forudbestille cykler mod gebyr, men dog kun hardtrail cykler/cykel med støddæmper foran. Angives ved bestilling af rejsen.

Om Kappadokien

Resterne af et vulkanudbrud for millioner af år siden, opførte et af naturens mest spektakulære mesterværk, som igennem tiden er blevet finpudset af vejr og vind. I Kappadokien finder man spektakulære bjergformationer, som kaldes for fairy chimneys. Grotterne er udsmykket og formet af persere, romere, bysantinske- og osmanske civilisationer, som har levet i området op igennem tiden. I mange af grotterne finder man stadig dekorationer i form af vægmalerier fra den tidlige kristendom. I Kappadokien cykler du rundt i en saga, fyldt af historie og naturskabte mesterværker.

Hvornår skal man rejse?

Den bedste tid at rejse til Kappadokien er mellem april og juni og igen til september og oktober. Marts og november er også en mulighed, men her er der risiko for sne.

Pris: 7.498,-

Afrejsedato:

7.-11. april 2021- Med Calle Friberg 
14.-18. april 2021
21.-25. april 2021
28. april-2. maj 2021

Afrejselufthavn: København

Dette indgår:

 • Fly tur/retur (via Istanbul) med måltid eller snack.
 • 30 kg indchecket bagage + cykel (udover indchecket bagage).
 • Transfer tur/retur til hotel
 • Transport af cykel på fly og bus i Kappadokien 
 • Delt dobbeltværelse på hotel i Göreme
 • Lokalguide
 • Apollo Sports / Xtravel-repræsentant (Svensktalende)
 • Tre heldage med cykling
 • Tre dages shuttle service
 • Morgenmad dag 2-5, frokost dag 2-4, middag dag 1-4
 • Enduro-trøje loose fit

* Enkeltværelsestillæg 1.350,-

Værd at vide om Apollo Sports-rejser med rutefly

Begrænset antal pladser! Mindst 6 deltagere for at rejsen kan gennemføres.

Arranger din egen MTB-rejse!

Er i en privat gruppe af venner, klubkammerater eller lignende, som vil afsted på en skræddersyet cykelrejse til et spændende rejsemål? Så er du kommet til det rigtige sted! Få hjælp af Apollos eksperter til at sammensætte din egen drømmerejse på to hjul.

Send en forespørgsel på en grupperejseKontakt os: 
E-mail: sports@apollorejser.dk
Tlf.: 77 21 44 55
 

 


Dagsprogram 

Dag 1 

Afrejse fra København. Ankomst sent om aftenen.
Transfer ca. 1 time til hotel i Göreme

Dag 2-4

Cykel hele dagen fra ca. 9-17. Vi afprøver nye områder og spor dagligt. Favoritsporene tager vi igen. Vi har adgang til vores shuttlebus hele dagen.

Dag 5

Hjemrejse. Tidlig afhentning fra hotellet for transfer til lufthavnen (1 time). Ankomst til Danmark om eftermiddagen (Ændringer kan forekomme og afhænger af flytider)

Vores guider

Vi arbejder med erfarne lokale cykelguider som kender hvert et spor i området. Vi starter dagen omkring kl. 09.00 og er tilbage ved 17-tiden. Vi tager dig med til Kappadokiens bedste trails, og der bliver selvfølgelig tid til at stoppe og tage nogle gode billeder, spise en god frokost og bare nyde dagene i naturen. Vi cykler dagen lang, og kan du ikke få nok, så findes der flere spor lige rundt om hjørnet. 

I april besøges vi af repræsentanter fra Specialized Concept Store samt Team HiQ. Se nedenfor hvem der følger med i de forskellige weekender. Øvrige datoer har vi professionelle lokalguider, med karisma og gode skills på cyklen.

Hotel og overnatning

Vi bor på et lokalt kategori 3 hotel ”boutique” i byen Göreme. Her bor vi flot ud fra et lokalt perspektiv, hvor vi også indtager den inkluderede morgenmad, inden de lange og gode dage på cyklerne.

Flytider, pas, visum

Godt at vide

Udstyr

Guider og repræsentanter