Statusrapport fra Rhodos

Sådan er der på Rhodos under Corona

Mit navn er Marina, og jeg er destinationschef på Rhodos. Jeg har arbejdet her i 6 år, og vintrene tilbringer jeg hjemme i Sverige. Fra første stund forelskede jeg mig i Rhodos, da denne ø har så meget at tilbyde. Nu har vi haft gæster på Rhodos i nogle uger, og her fortæller jeg mere om, hvordan det er her på Rhodos. Jeg håber, vi ses til sommer! 

Denne artikel er skrevet 28. juni 2021, og opdateres løbende over sommeren. Læs mere om regler og rutiner omkring Covid-19 ved indrejse til Grækenland her.

 

Ankomst & transfer

Vi flyver med flere forskellige flyselskaber til Rhodos, og mundbind er et krav om bord. Vil du vide mere om, hvordan det er at flyve i disse dage? Hvad serveres om bord, får man kaffe og hvordan fungerer det med Hepa-filter om bord, som der tales om? Her kan du læse en artikel hvor vores kabinechef Malin fortæller om, hvordan det er om bord på Novair! Når du lander på Rhodos, bliver du budt velkommen af vores personale, der findes udenfor lufthavnen. Her vil de hjælpe dig med at komme videre til dit hotel, hvis du har booket transfer.

–       Vi har både dagsankomster og aftenankomster i år. Dette er kun positivt, da der er færre mennesker i lufthavnen på samme tid, siger Marina.

Vil du have mere information om, hvordan det er i Københavns Lufthavn? Læs mere på cph.dk.
Vil du have mere information om, hvordan det er i Arlanda Lufthavn, læs mere på Swedavia.se

Club Polly & Mino På Club Polly & Mino, Apollos egen børneklub, på Mythos Beach Resort foregår alle aktiviteter udendørs i år.

På vores hoteller

De hoteller, der i øjeblikket er åbne, har tilpasset sig lokale restriktioner og har for eksempel afstand mellem bordene i sine restauranter og har reduceret antallet af solstole omkring poolen. Desuden foregår mest mulig servering udendørs. De fleste hoteller arbejder også på at effektivisere ind- og udcheckning, fx tilbyder nogle mulighed for at checke ind online. På alle hoteller på Rhodos skal du bruge mundbind indendørs, og i buffetrestauranterne, hvor du selv tager maden, skal du bruge sprit, plastikhandsker og mundbind, indtil du sætter dig ved bordet. Det er ikke længere nødvendigt med mundbind udendørs i Grækenland, undtagen når der kan forekomme trængsel.

-        Jeg har altid et mundbind med mig, da man aldrig ved, om man pludselig har brug for et udendørs. Det er blevet som en ”must have accessory” og man vænner sig hurtigt til altid at have et med siger Marina og ler. 

På vores Apollo Mondo Family-hotel Mythos Beach Resort finder du vores børneklub Club Polly & Mino for børn mellem 4-11 år. Der tilbydes aktiviteter både morgen og eftermiddag, og alle aktiviteter foregår udendørs. Hvis børnene gerne vil lære at svømme, er vores svømmeskole også åben for børn mellem 4-11 år. Vores træning på Mythos Beach starter fem dage om ugen med en yogasession med udsigt over stranden. Vi tilbyder også træning som Aqua i poolen og flere andre træningsprogrammer hver dag, herunder sociale sportsgrene som fodbold og vandpolo. På disse holdpas skal du ikke bære mundbind, da alt foregår udendørs. Men hvis du skal bruge det indendørs fitnessrum, er mundbind et must. Du skal også booke tid i receptionen for at besøge fitnessrummet på hotellerne, da de har et maksimalt antal afhængigt af kvadratmeterne.

-       Hotellerne arbejder hårdt for at alle gæster trives og kan nyde ferien trods pandemien, og alle gæster er glade for at kunne komme ned til Grækenland, Rhodos, varmen og gæstfriheden, også selv om alt ikke er helt som før - endnu, siger Marina.

For os hos Apollo er det vigtigt at kunne give vores gæster den service, vi altid har gjort, så vi besøger de fleste af vores hoteller regelmæssigt og følger de restriktioner, der findes, og vi holder afstand. Hvis det er muligt, forsøger vi at holde så meget service som muligt udendørs.

Lardos beach på Rhodos På Rhodos findes strande for enhver smag.

På strandene

På strandene rundt omkring på Rhodos står solstole med afstand i henhold til restriktionerne i Grækenland. Alle medarbejdere bruger mundbind, men du som gæst behøver ikke bruge mundbind, når du er udendørs, men husk altid at holde afstand.

På Rhodos findes strande for enhver smag, her tipser vi om nogle af vores favoritstrande på Rhodos.

SUP, stand up paddle board I år er vores aktive udflugter populære. Tag fx en tur med på en SUP, stand up paddle board.

Udflugter

På Rhodos er der masser af udflugter at vælge mellem - både udflugter for dem, der ønsker en aktiv ferie og for dem, der er interesseret i historie. Man kan fx tage til Lindos, den hvide by, med både båd eller bus. Hvis du ikke har været i Lindos, har du ikke været på Rhodos, siger grækerne!

-                Man mærker tydeligt, at vores gæster hellere vælger aktive udflugter eller udendørs udflugter i år – men uanset hvilken udflugt man vælger, behøver man ikke bekymre sig – alle restriktioner følges for at vores gæster skal føle sig trygge på udflugten, siger Marina.

Her kan du se alle udflugter på Rhodos.

De fleste butikker og restauranter på Rhodos har åben som altid. De fleste butikker og restauranter på Rhodos har åben som altid.

Restauranter og shopping

På Rhodos er de fleste restauranter nu åbne. I henhold til lokale restriktioner skal restauranter lukke kl. 01.30. Når det kommer til shopping, er de fleste butikker også åbne indtil om aftenen.

-                   De fleste butikker og restauranter har åben som altid. Restauranterne må kun servere udendørs om dagen – men der er ofte også mulighed for take away eller levering, siger Marina.

 

Lindos på Rhodos

Vaccinationsstatus på Rhodos

I Grækenland går vaccinationerne hurtigt, og i skrivende stund har 51,9% fået sit første stik, og 37,5% er færdigvaccinerede. På Rhodos har 47,21% fået sit første stik. 

-               Det har været nemt at blive vaccineret her på Rhodos – er man ikke græsk statsborger men arbejder her, kan man ansøge om et tilfældigt personnummer for at kunne vaccinere sig. Jeg får mit andet stik om 2 uger, siger Marina.

Mange af de større hoteller tilbyder Covid-tests til dem, der ønsker at betale for det, og hvert hotel har også en Covid-læge. Man kan også købe selvtest på apoteker eller klinikker, der også foretager Covid-tests mod tidsbestilling.

Læs mere om tryg rejse i Grækenland.


Tips & Inspiration

Læs mere om hvorfor det er trygt at rejse med Apollo og find dit favoritrejsemål på Rhodos.

Apollo er det trygge valg

Her kan du læse mere om, hvad der er inkluderet, når du booker og rejser sammen med os.

Læs mere

Udflugter på Rhodos

Oplev mere under din ferie på Rhodos. Tag med på en udflugt. 

Udflugter på Rhodos

Rejser til Rhodos

En rejse til Rhodos er for alle – uanset om du rejser med familien, som par, alene eller med vennerne.

Læs mere og book