Statusrapport fra Parga

Sådan er der i Parga under Corona

Mia, vores destinationschef i Parga og Epirusområdet, fortæller om situationen på destinationen! 

-            Atmosfæren er skøn og stemningen er endnu bedre, og de lokale er virkelig glade for, at sommeren er her. Restaurant- og hotelejerne tager hånd om sine gæster og får dem til at føle sig trygge, starter Mia. 

Denne artikel er skrevet 1. juli 2021, og opdateres løbende over sommeren. Læs mere om regler og rutiner omkring Covid-19 ved indrejse til Grækenland her.

 

Ankomst & transfer

Ankomst og transfer fungerer rigtig godt på destinationen i disse tider. Der er masser af plads i ankomsthallen, eftersom der ikke er så mange ankomne fly. 

Vil du vide mere om, hvordan det er at flyve i disse dage? Hvad serveres om bord, får man kaffe og hvordan fungerer det med Hepa-filter om bord, som der tales om? Her kan du læse en artikel, hvor vores kabinechef Malin fortæller mere om, hvordan det er om bord på Novair! Når du lander, bliver du budt velkommen af vores personale, der findes udenfor lufthavnen. Her vil de hjælpe dig med at komme videre til dit hotel, hvis du har booket transfer.

Parga Beach Populære hotel Parga Beach ligger i frodige og rolige omgivelser direkte på Valtos-stranden i Parga

På vores hoteller

Mange af vores hoteller var allerede åbne sidste sommer, og er derfor velforberedte til at tage imod sine længe ventede gæster igen i år. De fleste hoteller har forenklet indcheckningen, og på nogle hoteller checker man ind via mobilen, inden man kommer frem. 

-                    Mange af hotellerne her i Parga og i Epirusområdet er små, familieejede hoteller med kun få værelser, så ofte er det kun enkelte værelser, der skal checke ind på samme tid, siger Mia. 

I hotelrestauranterne er der nogle hoteller, som har a la carte i stedet for buffet, og på de hoteller, som har buffet, skal man tage plastikhandsker på, inden man tager maden. Nogle gange øser personalet maden op, man ønsker fra buffeten. Alle borde står med afstand, så den sociale distance overholdes. 

-                   Den skønne, familiære stemning på vores små, familieejede hoteller er lige så dejlig, som den altid har været, siger Mia og smiler. 

På vores Apollo Mondo Selected-hotel Parga Beach foregår træningen udendørs. Der tilbydes bl.a. morgenyoga, core og funktionel træning, alt med smuk udsigt over Valtosstranden. En populær aktivitet i år er powerwalk, hvor vi går over borgen og ned til havnen, hvor guiderne fra hotellet fortæller om Parga undervejs.  

I vores børneklub, Club Polly & Mino på Parga Beach, foregår alle aktiviteter også udendørs. Og det er slet intet problem! Der er så meget at finde på i skyggen ved vores børneklub. 

Piso Krioneri i Parga Mias favoritstrand i Parga - Piso Krioneri

På strandene

Sol og strand er som det altid har været, og nu hvor kravet om mundbind er fjernet, behøver man ikke mere have det på ved poolen eller på stranden, hvis man kan overholde den sociale distance. Solstolene står længere fra hinanden, og der er god plads på strandende i og omkring Parga. 

-  Min favoritstrand i Parga er den lille, gemte strand Piso Krioneri. Piso betyder koldt vand på græsk, og stranden ligger lige i centrum af Parga. Piso Krioneri betyder bagom Krioneri-stranden, siger Mia. 

Vil du have tips til flere strande at besøge under ferien i Parga, så kan du læse vores rejsetips her.

Acheronfloden I Epirusområdet er der meget at opleve. Tag fx med på udflugten til Acheronfloden.

Udflugter

Der er meget at opleve i Epirus-området. Her findes alt lige fra sol og strand til vandring i Zagoria ved Vikos-kløften og flodvandring i floden Acheron. Lej en bil og tag rundt på egen hånd, eller tag med på en af vores populære udflugter. Hemmelige Epirus er den mest populære udflugt i år. Her besøger vi Acheronfloden og vader i det iskolde og krystalklare vand. Området er vidt kendt for sin enestående. 

-  Hvis man er på ferie i Parga, så skal man se Acheronfloden, siger Mia. Myten siger, at det var i floden, Achilleus blev døbt af sin mor, for at blive udødelig.

Her kan du se alle udflugter i Parga.

Parga I Parga der er mange hyggelige caféer og restauranter.

Restauranter og shopping

De fleste små butikker er åbne som før også om aftenen, når man kommer til havnen for at spise. Det er ikke nødvendigt at bære mundbind udendørs mere, men når du går ind i en butik, skal du stadig tage et på. Butikkerne har også begrænsninger på hvor mange, der må være i butikken ad gangen.

-                          Der er mange hyggelige stræder og små gader at slentre rundt i i Parga by. Der findes også mange små butikker, som sælger lokale produkter fra netop Epirusområdet, siger Mia. 

Ønsker du bedre shoppingmuligheder med internationale butikker, så skal du tage til Ioannina, ca. 1,5 time i bil fra Parga. Det er bedst at tage derind på en hverdag om dagen. I weekenderne og om aftenen kan der være kø og trængsel i butikkerne. 

 

 

Vaccinationsstatus i Parga

I øjeblikket er der åben for at alle over 18 år kan lade sig vaccinere, og mange har allerede taget fået første vaccine. 

-             Vaccinationssystemet fungerer rigtig godt her. Jeg fik min første dosis allerede for nogle uger siden, hvor de åbnede op for min aldersgruppe, siger Mia. 

Læs mere om tryg rejse i Grækenland.


Tips & Inspiration

Læs mere om hvorfor det er trygt at rejse med Apollo og find din favoritudflugt i Parga.

Apollo er det trygge valg

Her kan du læse mere om, hvad der er inkluderet, når du booker og rejser sammen med os.

Læs mere

Udflugter i Parga

Oplev mere på din ferie i Parga. Tag med på en udflugt. 

Udflugter i Parga

Rejser til Parga

I Parga er du altid velkommen – og når du endelig er her, har du slet ikke lyst til at rejse hjem igen.        

Læs mere og book