Statusrapport fra Mallorca

Sådan er det på Mallorca under Corona

Hej! Jeg hedder Louise og arbejder som destinationschef på Mallorca. Vi har været her i en uge nu og er ved at gøre klar til den første ankomst ankomst den 19. juni. Her på Mallorca er ca. 60% af hotellerne åbne men langt fra fuldt booket. De lokale er, lige som os, i gang med forberedelser, og de glæder sig til endeligt at være tilbage på arbejde. Netop nu er der flest skandinaviske, franske, tyske og spanske turister på øen.

Denne artikel er opdateret 29. juni 2021, og opdateres løbende over sommeren. Læs mere om regler og rutiner omkring Covid-19 ved indrejse til Spanien her.

 

Novair fly Mad og drikke serveres om bord. Men drikkevognen kommer kun rundt én gang per flyvning. Så husk at købe alt, du vil drikke på samme tid.

Ankomst & transfer

På flyet til Mallorca er mundbind et krav, ligesom på alle andre fly. Vil du vide mere om, hvordan det er at flyve i disse dage? Hvad serveres om bord, får man kaffe og hvordan fungerer det med Hepa-filter om bord, som der tales om? Her kan du læse en artikel, hvor vores kabinechef Malin fortæller om, hvordan det er om bord på Novair! Når du er landet på Mallorca, bliver du mødt af vores personale udenfor lufthavnen, præcis som altid. I øjeblikket er det også et krav med mundbind på transferbusserne.


-       Flyet fra København ankommer sent, men det ser jeg bare som noget positivt i disse tider, siger Louise. Så er der færre folk i lufthavnen, og transferen til hotellerne går hurtigere, eftersom der næsten ingen trafik er på vejene.

Vil du have mere information om, hvordan det er i Københavns Lufthavn? Læs mere på cph.dk.
Vil du have mere information om, hvordan det er i Arlanda Lufthavn, læs mere på Swedavia.se

 Sofia Mallorca

På vores hoteller

Hotellerne, der er åbne nu, har tilpasset sig efter de lokale restriktioner og har fx mere afstand mellem bordene i sine restauranter samt mindsket antallet af solstole omkring poolen. De fleste hoteller arbejder også på af effektivisere ind- og udcheckningen, visse tilbyder fx mulighed for at checke ind online. 

Hvis hotellet tilbyder måltider, vil der være håndsprit inden, man går ind i restauranterne, og visse har også plastikhandsker, som man skal tage på, før man tager mad.

-                 Hotellerne gør, hvad de kan, for at alle gæster trives og kan nyde ferien til trods for pandemien, og nye lokale restriktioner gør det lidt lettere hver uge, siger Louise.

Strand på Mallorca På Mallorca er der mange fantastiske strande.

På strandene

På mange strande rundt omkring på Mallorca er der stadig meget roligt, men flere og flere strande får solstole og parasoller jo flere turister, der kommer til øen. Solstolene er placerede med god afstand mellem hinanden.

Nu er det ikke længere et krav at bære mundbind udendørs, så længe den sociale distance kan holdes. Medbring dog gerne et mundbind, som du kan tage på, hvis der opstår trængsel udendørs. 

Der findes mange fantastiske strande på Mallorca. Læs om nogle af vores favoritter.

 Palma I Palma er der både seværdigheder og shopping. Og selvfølgelig masser af skønne tapas-restauranter.

Udflugter

Sidste uge besøgte vi Sóller og Puerto de Sóller, hvortil det kendte appelsintog går fra Palma. I Sóller findes der en smuk kirke og lokal shopping og mange hyggelige steder at slå sig ned og nyde en sangria eller tapas. I Puerto de Sóller er der mere liv og aktivitet. Et tip er at leje en båd i den lille havn, og tage ud på en tur på havet. Der er også rig mulighed for at smage dagens fangst i form af fisk og skaldyr på en af de mange restauranter, der ligger ved havnen.

-                  Man kan tydeligt mærke, at det er starten af sæsonen, og der er færre gæster en normalt på øen. Det er fantastisk at se og opleve øen uden trængsel. Atmosfæren er rolig og mere afslappet end tidligere, og man kan bevæge sig frit uden større problemer på gaderne... også i Palma, siger Louise.

I denne uge besøgte jeg nogle strande på det nordøstlige Mallorca, bl.a. Cala Mesquida og Canyamel som jeg har fået anbefalet af nogle lokale. Hvis man vil besøge nogle af de små, unikke steder på Mallorca, er tidspunktet perfekt nu!

De fleste butikker og restauranter er åbne som sædvanligt De fleste butikker og restauranter er åbne som sædvanligt.

Restauranter og shopping

Over hele Mallorca er de fleste restauranter åbne. Ifølge lokale restriktioner, skal restauranterne lukke ved midnat.

Når det gælder shopping, så er de fleste butikker åbne, men de skal lukke senest kl. 02.00 pga. lokale restriktioner.  

-                  Præcis som altid har en del butikker og restauranter, især i de mindre byer, siesta og lukker nogle timer om eftermiddagen, siger Louise.

Palma er fuld af butikker! Her findes alt lige fra eksklusive designerbutikker til tøjkæder som Zara, H&M og Mango. Mange med lavere priser end i Skandinavien. Her kan du læse mere om shopping på Mallorca.

 

Mallorca

Vaccinationsstatus på Mallorca

Her på Mallorca går det hurtigt med vaccinerne, og i skrivende stund er over 56% vaccinerede med første dosis, 39% med den anden.

Mange hoteller tilbyder Covid-tests for dem, som vil, men man kan også købe hjemme-tests på apotekerne. I visse større byer, fx Alcudia, findes der testcentre.

Læs mere om at rejse trygt i Spanien.


Tips & Inspiration

Læs mere om hvorfor det er trygt at rejse med Apollo, find dit favoritrejsemål på Mallorca eller book din sommerrejse til Mallorca.

Apollo er det trygge valg

Her kan du læse mere om, hvad der er inkluderet, når du booker og rejser sammen med os.

Læs mere

Find dit Mallorca

Hvilken by på Mallorca passer dig bedst? Vi hjælper dig med at finde den rigtige! 

Find dit Mallorca

Rejser til Mallorca

Book en rejse til Mallorca og oplev lange sandstrande, turkisblå badebugter, god mad og et fantastisk natteliv. Børnefamilierne vælger ofte Alcudia, mens dem, der vil have lidt mere gang i den, vælger Palmabugten. 

Læs mere og book