Statusrapport fra Kroatien

Sådan er der i Kroatien under Corona

Overvejer du at rejse til Kroatien, og vil du gerne vide, hvordan det er der netop nu? Vores Jesper Falck, som bor i Kroatien, fortæller...

Denne artikel er skrevet 21. juni 2021, og opdateres løbende over sommeren. Læs mere om regler og rutiner omkring Covid-19 ved indrejse i Kroatien her.

- Velkommen til Kroatien! Kroatien er et fantastisk rejsemål med en utrolig natur og masser af aktiviteter, siger Jesper Falck.

Novairs personale Mad og drikke serveres om bord. Men drikkevognen kommer kun rundt én gang per flyvning. Så husk at købe alt, du vil drikke på samme tid.

Ankomst & transfer

For indrejse til Kroatien kræves en indrejseformular og en antigentest. Mundbind er krav om bord på flyet.  Vil du vide mere om, hvordan det er at flyve i disse dage? Hvad serveres om bord, får man kaffe og hvordan fungerer det med Hepa-filter om bord, som der tales om? Her kan du læse en artikel hvor vores kabinechef Malin fortæller om, hvordan det er om bord på Novair! Når du landet i Kroatien, bliver du budt velkommen af vores personale, der findes i Split lufthavn. Herefter er der transfer (hvis du har tilkøbt dette) til dit hotel. På nuværende tidspunkt er mundbind i transferbusserne også et krav. Hvis I har booket hotel på Makarska Riviera, er transferen ca. 1,5 time til nærmeste hotel. Kravet om mundbind i Kroatien gælder kun ved transfer, i shoppingcentre, indendørs butikker, apoteker og supermarkeder. Du skal altså ikke bære mundbind udendørs.

- Der anbefales at benytte mundbind, når du ikke kan holde en social distancering på 1,5-2 meter, siger Jesper.

Læs mere om at rejse trygt til Kroatien.

Romana Beach Resort

På vores hoteller

Hotellerne, som er åbne nu, har tilpasset sig efter de lokale restriktioner og har fx afstand mellem bordene på sine restauranter, samt mindsket antallet af solstole omkring poolen. De fleste hoteller arbejder også på at effektivisere ind- og udcheckningen, visse tilbyder fx mulighed for at checke ind online. På alle hoteller i Kroatien skal man kun bære mundbind i receptionsområdet og ved morgenmaden.

Her i Kroatien ligger vores Apollo Mondo Family-hotel Romana Beach Resort hvor vi tilbyder masser af træning og aktiviteter. Her findes vores børneklub Club Polly & Mino for børn mellem 4-11 år. Vi tilbyder to aktiviteter om dagen og alle aktiviteter foregår udendørs. Hvis børnene skal lære at svømme på ferien, er vores svømmeskole også åben for børn mellem 4-11 år. Vi tilpasser svømmelektionerne efter dit barn. Vores træning på hotellet starter med et yogapas hver morgen med udsigt over Adriaterhavet og øen Hvar, visse dage kan man også ane øen Brac - et fantastisk syn. Vi tilbyder også træningspas i poolen og to andre pas hver dag. På disse pas skal du ikke bruge mundbind.

Strand i Kroatien I Kroatien findes mange fantastiske strande.

På strandene

Kroatien er en destination kendt for sine smukke rullestensstrande og turkisblå vand. Strandpromenaderne og de smukke strande er nu begyndt at fyldes med turister. På strandene anbefales det at holde en afstand på 1,5-2 meter, og der er ikke krav om mundbind her.

- Besøg fx Zlatni Rat på Brac, den kendte strand, der også kaldes Det Gyldne Horn, eller Tupeci og Podgora langs Makarska Riviera, siger Jesper.

Der findes mange fantastiske strande i Kroatien, her fortæller vi om nogle af vores favoritter.

Nationalparken Plitvice-søerne i Kroatien Nationalparken Plitvice-søerne i Kroatien.

Udflugter

I Kroatien findes masser at opleve. Hvorfor ikke tage med på en udflugt til Omis, som er en gammel piratby med spændende historie og fantastisk natur? Eller måske en bådudflugt til øen Brac og stranden Zlatni Rat? Stranden findes på mange top 10-lister over de fineste strande i Europa.

Under udflugterne følger vi selvfølgelig alle lokale restriktioner, og det er kun under transporten, fx i bus, hvor du skal bære mundbind.

- Gå ikke glip af Nationalparken Plitvice-søerne, naturen der er helt fantastisk, siger Jesper.

Se alle udflugter i Kroatien.

Butikker og restauranter har åben som normalt Butikker og restauranter har åben som normalt

Restauranter og shopping

Hvis du gerne vil besøge en af ​​de dejlige byer for at shoppe, er alt åbent. De store shoppingcentre er også åbne, og her kan du finde de fleste butikker, der tilbydes derhjemme. I Split finder du masser af shopping og det mægtige Diocletians palads. I dette gamle område af byen kan du gå i de smalle gyder og måske nyde lokal fisk eller den traditionelle ret Peka, der består af kød og grøntsager bagt i en gryde placeret på glødende kul.

Læs mere om mad og vin i Kroatien.

Split i Kroatien Byen Split i Kroatien.

Vaccinationsstatus i Kroatien

I Kroatien er situationen stabil, når det gælder vaccinering. På hotellerne er det meste personale allerede vaccineret to gange, og mange lokale er  også blevet vaccineret for at kunne tage imod turister denne sommer.

- Vi glæder os til at byde jer varmt velkommen til Kroatien, og jeg håber, at vi ses snart, hilser Jesper.

Læs mere om at rejse trygt i Kroatien.


Tips & Inspiration

Læs mere om hvorfor det er trygt at rejse med Apollo og finde dit favoritrejsemål på Mallorca.

Apollo er det trygge valg

Her kan du læse mere om, hvad der er inkluderet, når du booker og rejser sammen med os.

Læs mere

Find dit Kroatien

Hvilken by i Kroatien passer dig bedst? Vi hjælper dig med at vælge! 

Find dit Kroatien

Rejser til Kroatien

Book en rejse til Kroatien og oplev smaragdfarvede badebugter, god mad og masser af seværdigheder.

Læs mere og book