Vigtig information før din rejse!

Flere lande begynder at lempe og fjerne restriktioner ved indrejse, og derfor bliver det nemmere at rejse. Der er dog fortsat lande som har restriktioner, og det er derfor vigtigt, at du helt frem til afrejse, holder dig opdateret om hvad som gælder for dit rejsemål. Herunder finder du information for hvert rejsemål. Husk; Det er dit ansvar, at overholde de restriktioner som gælder for dit rejsemål. 

Som udgangspunkt er gyldigheden ved færdigvaccination (2 doser) til indrejse i EU 9 måneder efter sidste stik. Din dokumentation for færdigvaccination er herefter kun gyldig til indrejse, hvis du har fået 3. dosis (2. dosis ved Johnson & Johnson). Gyldighedsperioden kan dog variere fra land til land. Hvis gyldighedsperioden afviger fra 9 måneder, vil det fremgår under hvert land herunder.

Du vil modtage en SMS med link til denne side, når der er mindre end 2 uger til afrejse. Ved bestilling med mindre end 2 uger til afrejse, modtager du SMS med det samme.

Opdateret 12.05.2022


Krav for indrejse til Spanien

For indrejse til Spanien kræves: Coronapas

Indrejseformular

Hvis du har et coronapas, som opfylder kravene for indrejse til Spanien, skal du ikke udfylde indrejseformularen. Du skal blot kunne fremvise coronapasset ved indrejse. 

Alle personer fra og med 12 år som ikke har godkendt Coronapas til indrejse i Spanien, skal du udfylde en indrejseformular. Formularen kan udfyldes og sendes tidligst 48 timer før afgang. De spanske myndigheder har oprettet en hotline, som kan kontaktes på nummer +34 910 50 30 50 (Der tales spansk, engelsk, fransk eller tysk). Du kan også sende en mail til spth@sanidad.gob.es.

Bemærk: Har du ikke booket siddeplads på flyet, kan du skrive 1A, 1B, 1C osv. i indrejseformularen. 

Klik her for at komme til formularen

Coronapas

Alle fra og med 12 år skal kunne fremvise én af nedenstående for at kunne rejse ind i Spanien. 

 • Negativ PCR-test som er højest 72 timer gammel eller negativ antigen-test/kviktest som er højest 24 timer gammel ved ankomst til Spanien
  (eller)
 • Dokumentation på at du er færdigvaccineret for mere end 14 dage siden. Som udgangspunkt er gyldigheden ved færdigvaccination (2 doser) 9 måneder. Der er ingen udløbsdato på gyldigheden efter 3 vaccinestik. 
  (eller)
 • Dokumentation på at du har antistoffer/immunitet (har været smittet med Covid-19), som er mere end 11 dage og højest 180 dage gammel


Vi anbefaler, at du printer dit coronapas via sundhed.dk, så du er sikker på at have det ved hånden under din rejse. 

Du er selv ansvarlig for at have de nødvendige og korrekte indrejsedokumenter rettidigt inden afrejse. Har du ikke de nødvendige dokumenter, kan du ikke rejse til Spanien og vil allerede i lufthavnen blive afvist ombordstigning på flyet. Hvis dette skulle ske, har du ikke mulighed for at få refundering for din rejse. Hvis din rejse ombookes til et andet fly, eller du selv laver en ombooking eller ændring, er du selv ansvarlig for at ændre indrejseformularen så flynummer og de resterende informationer stemmer med din opdaterede rejse. Du skal også huske at kontrollere, at din antigentest fortsat er gyldig.


Flyrejsen

Flyselskaber

Fra og med d. 16 maj er det ikke længere et krav fra de europæiske luftfartsmyndigheder, at man skal bruge mundbind på fly og i lufthavne i Europa. Vær opmærksom på, at der kan være eller opstå undtagelser. Vi anbefaler derfor, at du medbringer mundbind, så du har det, hvis det bliver nødvendigt. 

OBS: Der vil i mange tilfælde fortsat være krav om mundbind hvis man flyver udenfor EU. Det er derfor vigtigt, at man læser reglerne for sit flyselskab og for sit rejsemål. 


Qatar Airways 

For at flyve med Qatar Airways, skal man udfylde en formular til fremvisning ved check-in i lufthavnen. Man kan udfylde formularen ved check-in i lufthavnen, men for at undgå kø og ventetid, anbefales det, at man udfylder formularen inden ankomst til lufthavnen. Formularen kan printes og medbringes på skrift.

Klik her for at komme til formularen
 

Læs mere for dit flyselskab herunder:

SAS

Emirates

Sunclass Airlines

Qatar Airways

Atlantic Airways

Norwegian

Jettime

 


På rejsemålet

Restriktioner i Spanien

Mundbind

 • Det er obligatorisk for alle over 6 år at bære mundbind på hospital og apoteker samt i offentlig transport. Det er IKKE et krav på restauranter, barer, hoteller etc. 

 

Hvis du bliver syg

Spanien har indført sine egne forebyggende foranstaltninger med fokus på sundhed og hygiejne.

Hvis du oplever symptomer på Covid-19 under din ferie på De Kanariske Øer, bedes du:

 • Kontakte Apollos personale på rejsemålets servicetelefon
 • Isolér dig selv på dit værelse/lejlighed og ring til sundhedsmyndigheden på De Kanariske Øer på telefonnummer 900112061, hvis du ringer fra en spansk telefon. Hvis du ringer fra din egen mobiltelefon, skal du ringe til 112. Sundhedsmyndigheden hjælper dig med information om, hvilke lokale retningslinjer der gælder for dig og din rejsefæller.
 • Kontakt dit forsikringsselskab.
 • I tilfælde af et positivt testresultat skal du isolere dig selv på dit hotelværelse i 7 dage. Dette gælder også dine rejseledsagere. Du vil modtage daglig hjælp fra den lokale sundhedstjeneste.

Vi anbefaler altid vores kunder at have en rejseforsikring.

um.dk og Re-open EUs webside kan du læse mere om, hvad der gælder i Spanien.


Øvrig vigtig information

Coronapas og EU's digitale covidcertifikat

Skal jeg bruge et coronapas for at kunne rejse?
Inden for EU og EØS kan du rejse med EU's digitale covidcertifikat. Certifikatet indeholder den rejsendes oplysninger om Covid-19 vaccination, tests og tidligere mulig Covid-19 sygdom og en QR kode. Coronapas-appen kan bruges til både at dokumentere Covid-19 vaccination, negativ Covid-19 test og eventuel tidligere smitte med Covid-19. Det danske Coronapas fra sundhed.dk er godkendt som EU covidcertifikat, og kan derfor benyttes på rejsen. Rejser du udenfor EU og EØS kan der gælde andre regler for brug af Coronapas-appen. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Som udgangspunkt er gyldigheden ved færdigvaccination (2 doser) til indrejse i EU 9 måneder efter sidste stik. Din dokumentation for færdigvaccination er herefter kun gyldig til indrejse, hvis du har fået 3. dosis (2. dosis ved Johnson & Johnson). Gyldighedsperioden kan dog variere fra land til land. Hvis gyldighedsperioden afviger fra 9 måneder, vil det fremgår under hvert land herunder.

Hvordan får jeg et Coronapas? 
Du kan hente Coronapas-appen i App Store eller i Google Play Butik. Du kan også hente et Coronapas på Sundhed.dk. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Kan jeg afbestille min rejse gebyrfrit, hvis jeg ikke har et Coronapas?
Nej, du kan ikke afbestille din rejse gebyrfrit. 

Vær opmærksom på, at der gælder specifikke indrejseregler for hvert land
Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke regler der gælder for det land, du besøger også selvom du har et gyldigt coronapas, da de enkelte lande kan lave særlige regler, hvis der fx sker omfattende udbrud eller andet. På Udenrigsministeriets hjemmeside, kan du finde information om rejsevejledninger og indrejserestriktioner til de enkelte lande her.

Hvad sker der, hvis indrejsereglerne ændres på den destination, jeg skal til, og hvordan får jeg oplysninger om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?
Vi opdaterer løbende informationen på hjemmesiden, og hvis din rejse påvirkes, kontakter vi dig altid pr. mail eller sms.

Krav og regler for indrejse i Danmark

Der er ingen indrejserestriktioner til Danmark i forbindelse med Covid-19. 

Find informationer om Covid-19 på coronasmitte.dk

Rejsevejledninger

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det betyder, at vi ikke rejser til lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser. I sådanne tilfælde kontaktes berørte gæster ca. 14 dage før afrejse.

Vær opmærksom på, at hvert land kan have specifikke krav for indrejse. Det er derfor vigtigt, at du læser kravene for indrejse til det land, du rejser til. Du kan læse mere om rejsevejledningerne her.

Hold dig opdateret

Som rejsende er det vigtigt, at du holder dig opdateret i forhold til hvilke restriktioner, der gælder for din rejse både før, under og efter rejsen. Vi henviser til nedenstående links.