Vigtig information før din rejse!

Opdateret 27 april 2022 


Flexible rejser

Her har vi samlet alt vigtig information for dig, som selv sammensætter din rejse.

Hvordan påvirkes min rejse af Covid-19?

Mange lande er på vej tilbage til hverdagen, men vi kan samtidig ikke helt sige, hvordan det vil være under dit ophold, da der er indført restriktioner for en så tryg rejse som muligt. Dette kan betyde, at restauranter og butikker kan være lukkede, og at det ikke er muligt at besøge visse seværdigheder. 

Hold dig opdateret

Det er vigtigt, at du holder dig opdateret omkring de lokale myndigheders retningslinjer i forbindelse med Covid-19. Disse forholdsregler vil løbende blive justeret af myndighederne, og der kan forekomme justeringer med kort varsel.

Hold dig opdateret på det respektive lands ambassade og Udenrigsministeriets hjemmeside. Vær opmærksom på at hvis du har booket en rejse med mellemlanding i et andet land end din slutdestination, kan du risikere at skulle fremvise en negativ PCR-test eller opfylde særlige indrejsekrav. Derfor er det vigtigt, at tage del af alle landes indrejseregler.

Vi anbefaler, at du holder dig opdateret omkring Udenrigsministeriets rejsevejledninger, som du finder på deres egen hjemmeside, www.um.dk. Du kan også downloade Udenrigsministeriets app, der hedder "Rejseklar", som giver dig råd og information, så du er godt forberedt før din rejse til udlandet.

Det er også vigtigt, at du holder dig opdateret på det respektive flyselskabs hjemmeside for at se, hvad der gælder, når du skal flyve. Det er fx obligatorisk at bære mundbind på de fleste flyvninger, og så kan der være anden nyttig information, der er godt at vide.


Generel information

Coronapas og EU's digitale covidcertifikat

Skal jeg bruge et coronapas for at kunne rejse?
Inden for EU og EØS kan du rejse med EU's digitale covidcertifikat. Certifikatet indeholder den rejsendes oplysninger om Covid-19 vaccination, tests og tidligere mulig Covid-19 sygdom og en QR kode. Coronapas-appen kan bruges til både at dokumentere Covid-19 vaccination, negativ Covid-19 test og eventuel tidligere smitte med Covid-19. Det danske Coronapas fra sundhed.dk er godkendt som EU covidcertifikat, og kan derfor benyttes på rejsen. Rejser du udenfor EU og EØS kan der gælde andre regler for brug af Coronapas-appen. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Som udgangspunkt er gyldigheden ved færdigvaccination (2 doser) til indrejse i EU 9 måneder efter sidste stik. Din dokumentation for færdigvaccination er herefter kun gyldig til indrejse, hvis du har fået 3. dosis (2. dosis ved Johnson & Johnson). Gyldighedsperioden kan dog variere fra land til land. Hvis gyldighedsperioden afviger fra 9 måneder, vil det fremgår under hvert land herunder.

Hvordan får jeg et Coronapas? 
Du kan hente Coronapas-appen i App Store eller i Google Play Butik. Du kan også hente et Coronapas på Sundhed.dk. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Kan jeg afbestille min rejse gebyrfrit, hvis jeg ikke har et Coronapas?
Nej, du kan ikke afbestille din rejse gebyrfrit. 

Vær opmærksom på, at der gælder specifikke indrejseregler for hvert land
Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke regler der gælder for det land, du besøger også selvom du har et gyldigt coronapas, da de enkelte lande kan lave særlige regler, hvis der fx sker omfattende udbrud eller andet. På Udenrigsministeriets hjemmeside, kan du finde information om rejsevejledninger og indrejserestriktioner til de enkelte lande her.

Hvad sker der, hvis indrejsereglerne ændres på den destination, jeg skal til, og hvordan får jeg oplysninger om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?
Vi opdaterer løbende informationen på hjemmesiden, og hvis din rejse påvirkes, kontakter vi dig altid pr. mail eller sms.

Krav og regler for indrejse i Danmark

Der er ingen indrejserestriktioner til Danmark i forbindelse med Covid-19. 

Find informationer om Covid-19 på coronasmitte.dk

Rejsevejledninger

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det betyder, at vi ikke rejser til lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser. I sådanne tilfælde kontaktes berørte gæster ca. 14 dage før afrejse.

Vær opmærksom på, at hvert land kan have specifikke krav for indrejse. Det er derfor vigtigt, at du læser kravene for indrejse til det land, du rejser til. Du kan læse mere om rejsevejledningerne her.

Hold dig opdateret

Som rejsende er det vigtigt, at du holder dig opdateret i forhold til hvilke restriktioner, der gælder for din rejse både før, under og efter rejsen. Vi henviser til nedenstående links.