Covid-19 rutiner på vores rejsemål

Vi er glade for at byde dig velkommen som gæst for at nyde en dejlig solferie - på en tryg og sikker måde. Med kvalitetssikrede hygiejne- og sikkerhedsrutiner på vores hoteller, flyrejser, transferbusser, udflugter og aktiviteter bør du som sædvanlig kunne slappe af og føle dig sikker under din rejse med Apollo. Vi følger altid de lokale myndigheders retningslinjer og anbefalinger.

Bemærk, at de restriktioner og rutiner, der er beskrevet nedenfor, kan justeres, hvis myndighedernes anbefalinger og beslutninger ændres.

Opdateret 9. juni 2021

f

Åbent køb
Fri ombooking
Pengene tilbage indenfor 7 dage hvis rejse frarådes
Ombook rejsen hvis du bliver smittet med Covid-19

Kroatien

Her har vi samlet alle oplysninger om tiltag og restriktioner til dig, der rejser til Kroatien.

 


Generel information

Fra den 26. juni bliver det nemmere at rejse i EU/Schengenområdet. Her træder fase 4 af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter i kraft, hvor der overgås til en coronapas-baseret tilgang. Det betyder, at danske turister kan holde ferie i alle EU- og Schengenlande, hvis de er vaccinerede, tidligere smittede eller rejser på en negativ test, og at man kan komme retur til Danmark uden krav om isolation.

OBS: Udenrigsministeriets rejsevejledninger laves uafhængigt af de enkelte landes indrejserestriktioner, og dermed kan der være specifikke krav for indrejse, du skal være opmærksom på. Det er derfor vigtigt, at du læser kravene for indrejse, til det land du rejser til. 

Der er ikke testkrav forud for ombordstigning på fly fra ”grønne”, ”gule”, og ”orange” lande og regioner. Danske rejsende vil således ikke skulle testes, før de rejser hjem til Danmark.

 Her finder du andre ting, der kan være gode at vide, såsom de seneste opdateringer om Udenrigsministeriets rejsevejledning, og hvorfor Apollo er det trygge valg.

Coronapas og det Grønne EU-certifikat

Skal jeg bruge et coronapas for at kunne rejse fremover?
På nuværende tidspunkt kræver de fleste lande, at du kan fremvise en negativ Covid-19-test, selvom du er blevet vaccineret mod Covid-19.

løbet af maj og juni vil de fleste lande enten kræve en negativ Covid-19 test eller et coronapas. Disse regler opdateres løbende.

Før den 1. juli vil der være forskellige krav til, hvad coronapasset skal indeholde, afhængigt af hvilket land du rejser til. Vi beder dig kontrollere, hvad der gælder for det land, du rejser til. Læs mere om at rejse med det danske coronapas her.

Fra og med 1. juli planlægger EU-lande at indføre et såkaldt grønt certifikat for at gøre det lettere at rejse inden for Europa. Dette certifikat skal indeholde oplysninger om vaccination, tests og tidligere mulig Covid-19 sygdom. Hvis du endnu ikke er vaccineret, kan du bruge certifikatet til at vise, at du for nyligt har gennemført en test, eller at du er kommet dig efter en Covid-19-infektion. En formel beslutning om det grønne certifikat vil blive truffet af EU-Parlamentet i begyndelsen af ​​sommeren, og hvis landene kan blive enige om forslaget, kan det digitale certifikat træde i kraft fra 1. juli. Læs mere her om certifikatet her.

Hvordan får jeg fat i det digitale grønne EU-certifikat?
Det grønne certifikat er endnu ikke udviklet, så før der finde et certifikat, godkendt af EU, skal du rejse med enten en negativ Covid19-test eller det danske coronapas, afhængigt af hvad det land du rejser til kræver. Her kan du læse mere om tidsplanen og få mere information om det digitale grønne certifikat. Se informationen på EU-kommissionens hjemmeside.

Er et certifikat, at du har antistoffer mod Covid-19 nok til at rejse?
Netop nu kræver de fleste lande, at man kan fremvise en negativ Covid19-test eller et andet form for vaccinationsbevis, som det danske coronapas. Se separate indrejsebestemmelser for det land, du skal rejse til.

Jeg er blevet vaccineret/har haft Covid-19, skal jeg stadig tage en test for at kunne rejse?
På nuværende tidspunkt er der forskellige regler for forskellige lande, men de fleste kræver, at du kan fremvise en negativ Covid-19 test ved indrejse. Nogle lande har bekræftet, at man kan rejse med et coronapas til sommer. Se separate regler for indrejse for det land, du rejser til.

Hvad sker der, hvis indrejsereglerne ændres på den destination, jeg skal til, og hvordan får jeg oplysninger om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?
Vi opdaterer løbende informationen på hjemmesiden, og hvis din rejse berøres, kontakter vi dig altid pr. mail eller sms.

Krav og regler for indrejse i Danmark

Der er ikke testkrav forud for ombordstigning på fly fra ”grønne”, ”gule”, og ”orange” lande og regioner. Danske rejsende vil således ikke skulle testes før de rejser hjem til Danmark. 

Der er ikke testkrav efter indrejse fra ”grønne” EU- og Schengenlande. Der er fortsat krav om test efter ankomst til Danmark fra et ”gult” eller ”orange” land. Er du færdigvaccineret eller har du været smittet med Covid-19, er du fritaget for test efter ankomst til Danmark fra et ”gult” eller ”orange” land.

Læs mere om dette og de generelle regler for indrejse i Danmark på coronasmitte.dk.

 

Rejseanbefalinger

Fra den 26. juni bliver det nemmere at rejse i EU/Schengenområdet. Her træder fase 4 af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter i kraft, hvor der overgås til en coronapas-baseret tilgang. Det betyder, at danske turister kan holde ferie i alle EU- og Schengenlande, hvis de er vaccinerede, tidligere smittede eller rejser på en negativ test, og at man kan komme retur til Danmark uden krav om isolation. 

Vær opmærksom på, at hvert land kan have specifikke krav for indrejse. Det er derfor vigtigt, at du læser kravene for indrejse, til det land du rejser til.
 
Vi følger Udenrigsministeriets rejseanbefalinger. Det betyder, at vi ikke rejser til lande, hvor udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser. Berørte gæster bliver kontaktet 14 dage før afgang, hvis udenrigsministeriet fraråder rejser til den pågældende destination. Efterfølgende tilbydes refusion med mulighed for ombooking, hvis man ønsker dette i stedet.


Før afrejse

For indrejse i Kroatien er det obligatorisk at udfylde en indrejseformular. For en endnu mere tryg rejse med Apollo kan du tegne Maxi-forsikring. Her har vi samlet alt, hvad der er godt at vide inden din rejse til Kroatien.

Krav for indrejse til Kroatien

For indrejse i Kroatien er krævet:

 • Indrejseformular
 • Antigentest/kviktest eller PCR-test


Indrejseformular
Alle rejsende skal udfylde en indrejseformular inden afrejse eller ved ankomst. Vi anbefaler dog, at du udfylder formularen inden afrejse, da det vil mindske ventetiden i lufthavnen.

Klik her for at komme til formularen

Antigentest/kviktest eller PCR-test

 • Negativ PCR-test eller antigentest/kviktest for alle over 5 år. Testen må ikke være mere end 48 timer gammel ved ankomst til Kroatien.


Myndighederne har informeret os om, at man kan rejse ind i Kroatien med bevis på antistoffer eller vaccination. Men indtil d. 1 juli, hvor det nye EU-coronapas bliver indført, anbefaler vi, at du får taget en antigentest/kviktest eller PCR-test inden afrejse. Testen må højest være 48 timer gammel ved ankomst. 

Du er selv ansvarlig for at have de nødvendige og korrekte indrejsedokumenter rettidigt inden afrejse. Har du ikke de nødvendige dokumenter, kan du ikke rejse til Kroatien og vil allerede i lufthavnen blive afvist ombordstigning på flyet. Hvis dette skulle ske, har du ikke mulighed for at få refundering for din rejse. Hvis din rejse ombookes til et andet fly, eller du selv laver en ombooking eller ændring, er du selv ansvarlig for at ændre indrejseformularen så flynummer og de resterende informationer stemmer med din opdaterede rejse. Du skal også huske at kontrollere, at din antigentest fortsat er gyldig.


Flyrejsen

Her finder du alle oplysninger om, hvad der gælder i lufthavnen, ombord på Novair, og hvad andre flyselskaber har for regler og begrænsninger. Dette inkluderer alt fra generelle rutiner til mad og drikke om bord.

I lufthavnen

I lufthavnen såvel som om bord på flyvningen følger alle flyselskaber, vi arbejder med, retningslinjer fra EASA (European Aviation Safety Agency) og nationale myndigheder, dette gælder alt fra hygiejne til check-in.

Hvis du flyver med vores eget flyselskab, Novair, gælder følgende i lufthavnen:

 • Vores boardingrutiner er blevet tilpasset for at understøtte social afstand. Boarding foregår i rækker, normalt 3-5 rækker ad gangen. Du starter kun boarding, når det er tid til din række. Dette kan betyde, at boarding tager lidt længere tid end normalt, men det er kun for din egen sikkerhed. Husk at være i lufthavnen i god tid før afgang.
 • Sørg for, at du opfylder kravene for at rejse til din endelige destination.
 • Du er velkommen til at checke ind i automaterne i lufthavnen. Hvis du har forudbestilt dine pladser, kan du også tjekke ind hjemmefra 2-14 dage før afgang.
 • Hold afstand i køerne ved check-in, sikkerhedskontrol og ved gaten.
 • Som altid - bliv hjemme, hvis du føler dig syg.

 

Mundbind
Indtil videre er der et krav om mundbeskyttelse i alle lufthavne i Danmark. Der er krav til medicinske mundbind, der dækker mund og næse. Lufthavnsmyndighederne godkender ikke sjaler, hjemmelavede mundbind eller lignende.

Børn under 6 år eller personer, der af medicinske årsager ikke kan bære mundbind, er undtaget fra kravet.


Se hvad der gælder i de største lufthavne, vi opererer:
Kastrup
Billund

Ombord på Novair

Følgende gælder for vores Novair-fly:
Vores rutiner er baseret på anbefalinger fra lokale myndigheder og EASA, Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, og vi arbejder også tæt sammen med vores lufthavnspartnere.

Vores konstante fokus er at give en sikker og behagelig tur. Under din rejse med Novair vil du derfor støde på følgende nye rutiner, der findes for din sikkerhed:

Generelle rutiner

 • Alle fly rengøres og desinficeres i overensstemmelse med de regler, der gælder for hver lufthavn og i overensstemmelse med anbefalingerne specificeret af EASA (Den Europæiske Unions Luftfartssikkerhedsagentur).
 • Vi udfører ikke test, når du træder om bord, men som altid - bliv hjemme, hvis du føler dig syg.
 • Alle Novair-fly er udstyret med HEPA-filtre, der fanger op til 99,97% af alle mikrofibre (vira og bakterier). Luften om bord har en høj kvalitet, da luften fornyes hvert 2-3 minut. Luften ombord på et fly presses også ned mod gulvet, hvilket også hjælper med at begrænse den mulige spredning af infektion.
 • Taxfree kan forudbestilles og forudbetales her. Intet toldfrit salg finder sted om bord. Fra og med den 1/7 vil der være salg af Taxfree ombord.
 • For at undgå mulig trængsel under boarding og afstigning såvel som under flyvningen anbefaler vi, at passagerer tjekker mest muligt bagage ind. Håndbagage skal placeres under sædet foran dig.
 • Alle pladser om bord kan bookes. Derudover gør vi alt, hvad vi kan for at holde fysisk afstand om bord, hvilket betyder, at procedurerne for på- og afstigning ændres lidt. Vær opmærksom på instruktioner fra medarbejdere og besætning.
 • Af hensyn til alles sikkerhed om bord beder vi dig om at sidde i dit sæde så meget som muligt under hele flyvningen.
 • Når flyet er landet, beder vi dig om at blive i dit sæde, indtil kabinebesætningen giver besked om at din række kan gå fra borde.

 

Mundbind

 • Kabinebesætningen vil bruge mundbind der dækker munden og næsen under hele flyvningen.
 • Hos Novair er det for tiden et krav, at passagerer også bruger mundbind, der dækker mund og næse. Undtagelsen er børn op til 6 år. Bemærk, at det er passagerens ansvar at medbringe et mundbind. Uden mundbind kan du nægtes boarding.
 • Ved brug af Visir eller ingen mundbind, skal der fremvises en lægeerklæring og ansøges om muligheden for dette, da det er flyselskabet der skal godkende ansøgningen.
 • Visir bliver ikke accepteret, og man skal dermed benytte mundbind. Det er ikke muligt at få dispensation for mundbind.

 

Mad og drikke om bord

 • Når du rejser med Novair, har du muligheden for at forudbestille et varmt måltid. Brød serveres i øjeblikket ikke ombord. Fra den 1. juni serveres der igen kaffe/the ombord til forudbestilt mad.
 • Vi tilbyder salg af snacks og kolde drikke om bord. Fra den 1/6 serveres der igen øl/vin/spiritus. Is og citron findes i øjeblikket ikke ombord. På grund af de aktuelle omstændigheder kan sortimentet være begrænset og variere afhængigt af afrejselufthavnen. Bemærk, at vi kun accepterer kortbetalinger om bord.
 • Når du spiser og drikker, er du velkommen til at fjerne mundbindet, så snart du har spist og er færdig med at drikke, skal mundbindet være på igen.

Øvrige flyselskaber


På rejsemålet

Kroatien har indført forebyggende foranstaltninger med fokus på sundhed og hygiejne for en så sikker rejse som muligt. Under aktuelle omstændigheder kan visse ændringer være relevante på vores hoteller. Faciliteter kan være lukket, liggestole kan være færre, og rengøringsdage varierer.

Transfer

Apollo følger de lokale myndigheders retningslinjer og anbefalinger. Oplysningerne opdateres regelmæssigt.

 • Som altid byder Apollos personale dig velkommen i lufthavnen og sørger for, at du kommer til dit hotel, hvis du har booket transfer.
 • Det er obligatorisk at bære mundbind på transferbussen.

Restriktioner i Kroatien

Social distancering 

 • I Kroatien skal du holde social afstand på alle offentlige steder. Det gælder dermed restauranter, tog, butikker, museum samt på hotellets område. 


Mundbind

 • I Kroatien skal du i øjeblikket bære mundbind indenfor. Dette gælder derfor når du benytter offentlig transport eller går i butikker og supermarkeder mv. Du behøver ikke bære mundbind på stranden og ved hotellets poolområde, hvis du kan holde tilstrækkelig afstand.


Vi henviser til um.dk for opdaterede oplysninger om Kroatiens tiltag og restriktioner i forbindelse med Covid-19.

Læs mere her

 

Tiltag på vores hoteller

Apollos hoteller følger lokale myndigheders retningslinjer og anbefalinger. Dette kan omfatte ændrede ind- og udtjekningsrutiner, rengøringsrutiner og bordservice i stedet for en buffet. Nogle faciliteter kan også være lukket for at forhindre spredning af infektion. Oplysningerne opdateres regelmæssigt.

Club Polly & Mino - Apollos egen børneklub
Vi ved, at børnenes oplevelse af ferien er den vigtigste ting for mange af vores kunder. Derfor vil børn stadig kunne nyde børneklubben med Polly & Mino på vores Apollo Mondo-hoteller med følgende tiltag:

 • Alle aktiviteter for børn på vores Apollo Mondo-hoteller i udlandet gennemføres udendørs.
 • Aktiviteterne tilpasses de krav, der er stillet i landet.
 • Alle områder, der er afsat til børneklubsaktiviteter, rengøres grundigt i overensstemmelse med hotellets nye renlighedskrav.

 

Udflugter

For at sikre at du som rejsende kan opdage vores udflugtsmål på en sikker måde, følger vi altid lokale myndigheders retningslinjer og anbefalinger. Derfor har vi blandt andet opdateret vores udflugtsprogram og tilbyder nu flere udflugter udendørs. Oplysningerne opdateres regelmæssigt.

 • Det er obligatorisk at bære undbind under transport samt indendørs på offentlige steder.
 • Om bord på både er der intet krav om mundbind.

Hvis du bliver syg

Kroatien har indført sine egne forebyggende foranstaltninger med fokus på sundhed og hygiejne.

Hvis du bliver syg:

 • Kontakt Apollos personale på destinationens servicetelefon, så informerer vi hotellet.
 • Følg derefter de lokale retningslinjer, der findes, dette gælder både dig og dine medrejsende.
 • Vi anbefaler altid vores kunder at have en rejseforsikring.

Hold dig opdateret

Som rejsende er det vigtigt, at du holder dig opdateret i forhold til hvilke restriktioner, der gælder for din rejse både før, under og efter rejsen. Vi henviser til nedenstående links.