Covid-19 rutiner på vores rejsemål

Vi er glade for at byde dig velkommen som gæst for at nyde en dejlig solferie - på en tryg og sikker måde. Med kvalitetssikrede hygiejne- og sikkerhedsrutiner på vores hoteller, flyrejser, transferbusser, udflugter og aktiviteter bør du som sædvanlig kunne slappe af og føle dig sikker under din rejse med Apollo. Vi følger altid de lokale myndigheders retningslinjer og anbefalinger.

Bemærk, at de restriktioner og rutiner, der er beskrevet nedenfor, kan justeres, hvis myndighedernes anbefalinger og beslutninger ændres.

Opdateret 9. juni 2021

f

Åbent køb
Fri ombooking
Pengene tilbage indenfor 7 dage hvis rejse frarådes
Ombook rejsen hvis du bliver smittet med Covid-19

Grækenland

Her har vi samlet alle oplysninger om tiltag og restriktioner til dig, der rejser til Grækenland.


Generel information

Fra den 26. juni bliver det nemmere at rejse i EU/Schengenområdet. Her træder fase 4 af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter i kraft, hvor der overgås til en coronapas-baseret tilgang. Det betyder, at danske turister kan holde ferie i alle EU- og Schengenlande, hvis de er vaccinerede, tidligere smittede eller rejser på en negativ test, og at man kan komme retur til Danmark uden krav om isolation.

Vær opmærksom på, at hvert land kan have specifikke krav for indrejse. Det er derfor vigtigt, at du læser kravene for indrejse, til det land du rejser til.
 
Her finder du andre ting, der kan være gode at vide, såsom de seneste opdateringer om Udenrigsministeriets rejsevejledning, og hvorfor Apollo er det trygge valg.

Coronapas og det Grønne EU-certifikat

Skal jeg bruge et coronapas for at kunne rejse fremover?
På nuværende tidspunkt kræver de fleste lande, at du kan fremvise en negativ Covid-19-test, selvom du er blevet vaccineret mod Covid-19.

løbet af maj og juni vil de fleste lande enten kræve en negativ Covid-19 test eller et coronapas. Disse regler opdateres løbende.

Før den 1. juli vil der være forskellige krav til, hvad coronapasset skal indeholde, afhængigt af hvilket land du rejser til. Vi beder dig kontrollere, hvad der gælder for det land, du rejser til. Læs mere om at rejse med det danske coronapas her.

Fra og med 1. juli planlægger EU-lande at indføre et såkaldt grønt certifikat for at gøre det lettere at rejse inden for Europa. Dette certifikat skal indeholde oplysninger om vaccination, tests og tidligere mulig Covid-19 sygdom. Hvis du endnu ikke er vaccineret, kan du bruge certifikatet til at vise, at du for nyligt har gennemført en test, eller at du er kommet dig efter en Covid-19-infektion. En formel beslutning om det grønne certifikat vil blive truffet af EU-Parlamentet i begyndelsen af ​​sommeren, og hvis landene kan blive enige om forslaget, kan det digitale certifikat træde i kraft fra 1. juli. Læs mere her om certifikatet her.

Hvordan får jeg fat i det digitale grønne EU-certifikat?
Det grønne certifikat er endnu ikke udviklet, så før der finde et certifikat, godkendt af EU, skal du rejse med enten en negativ Covid19-test eller det danske coronapas, afhængigt af hvad det land du rejser til kræver. Her kan du læse mere om tidsplanen og få mere information om det digitale grønne certifikat. Se informationen på EU-kommissionens hjemmeside.

Er et certifikat, at du har antistoffer mod Covid-19 nok til at rejse?
Netop nu kræver de fleste lande, at man kan fremvise en negativ Covid19-test eller et andet form for vaccinationsbevis, som det danske coronapas. Se separate indrejsebestemmelser for det land, du skal rejse til.

Jeg er blevet vaccineret/har haft Covid-19, skal jeg stadig tage en test for at kunne rejse?
På nuværende tidspunkt er der forskellige regler for forskellige lande, men de fleste kræver, at du kan fremvise en negativ Covid-19 test ved indrejse. Nogle lande har bekræftet, at man kan rejse med et coronapas til sommer. Se separate regler for indrejse for det land, du rejser til.

Hvad sker der, hvis indrejsereglerne ændres på den destination, jeg skal til, og hvordan får jeg oplysninger om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?
Vi opdaterer løbende informationen på hjemmesiden, og hvis din rejse berøres, kontakter vi dig altid pr. mail eller sms.

Krav om negativ covid-19 test ved indrejse i Danmark

Der er ikke testkrav efter indrejse fra ”grønne” EU- og Schengenlande. Der er ikke testkrav forud for ombordstigning på fly fra ”grønne”, ”gule”, og ”orange” lande og regioner. Danske rejsende vil således ikke skulle testes før de rejser hjem til Danmark. Der vil fortsat være krav om test efter ankomst til Danmark fra et ”gult” eller ”orange” land. Er du færdigvaccineret eller har du været smittet med Covid-19, er du fritaget for test efter ankomst til Danmark fra et ”gult” eller ”orange” land.

Læs mere om dette og de generelle regler for indrejse i Danmark på coronasmitte.dk.

 

Rejseanbefalinger

Fra den 26. juni bliver det nemmere at rejse i EU/Schengenområdet. Her træder fase 4 af den gradvise genåbning af rejseaktiviteter i kraft, hvor der overgås til en coronapas-baseret tilgang. Det betyder, at danske turister kan holde ferie i alle EU- og Schengenlande, hvis de er vaccinerede, tidligere smittede eller rejser på en negativ test, og at man kan komme retur til Danmark uden krav om isolation. 

Vær opmærksom på, at hvert land kan have specifikke krav for indrejse. Det er derfor vigtigt, at du læser kravene for indrejse, til det land du rejser til.
 
Vi følger Udenrigsministeriets rejseanbefalinger. Det betyder, at vi ikke rejser til lande, hvor udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser. Berørte gæster bliver kontaktet 14 dage før afgang, hvis udenrigsministeriet fraråder rejser til den pågældende destination. Efterfølgende tilbydes refusion med mulighed for ombooking, hvis man ønsker dette i stedet.


Før afrejse

For indrejse i Grækenland er det obligatorisk at have udfyldt en indrejseformular. For en endnu sikrere tur med Apollo kan du tegne Maxi-forsikring. Her har vi samlet alt, hvad der er godt at vide inden din rejse til Grækenland.

Krav for indrejse til Grækenland

For indrejse til Grækenland kræves:

 • QR-kode fra indrejseformular
 • Antigentest/kviktest eller PCR-tests


Indrejseformular:
For at komme ind i Grækenland skal du i øjeblikket udfylde en indrejseformular senest dagen før ankomst, senest kl. 23.59 græsk tid, dvs kl. 22.59 dansk tid. Alle rejsende, uanset alder, skal tilføjes i indrejseformularen. De græske myndigheder har oprettet en hotline, som kan kontaktes på nummer +30 215 560 5151 (Der tales engelsk).
Har du udfyldt indrejseformularen og modtaget bekræftelse herpå, vil du automatisk modtage QR-koden på mail. Denne modtager du dagen før afrejse (det kan være sent om aftenen).

Klik her for at komme til formularen

Instruktioner til udfyldelse af formular

 

Antigentest/kviktest eller PCR-test 
Alle fra og med 12 år skal kunne fremvise én af nedenstående for at kunne rejse ind i Grækenland.

 • Negativ PCR-test som er højest 72 timer gammel ved ankomst til Grækenland.
  Eller
 • Negativ Antigen/kviktest som er højest 48 timer gammel ved ankomst til Grækenland.


Du er selv ansvarlig for at have de nødvendige og korrekte indrejsedokumenter rettidigt inden afrejse. Har du ikke de nødvendige dokumenter, kan du ikke rejse til Grækenland og vil allerede i lufthavnen blive afvist ombordstigning på flyet. Hvis dette skulle ske, har du ikke mulighed for at få refundering for din rejse. Hvis din rejse ombookes til et andet fly, eller du selv laver en ombooking eller ændring, er du selv ansvarlig for at ændre indrejseformularen så flynummer og de resterende informationer stemmer med din opdaterede rejse. Du skal også huske at kontrollere, at din PCR-test fortsat er gyldig.


Flyrejsen

Her finder du alle oplysninger om, hvad der gælder i lufthavnen, ombord på Novair, og hvad andre flyselskaber har for regler og begrænsninger. Dette inkluderer alt fra generelle rutiner til mad og drikke om bord.

I lufthavnen

I lufthavnen såvel som om bord på flyvningen følger alle flyselskaber, vi arbejder med, retningslinjer fra EASA (European Aviation Safety Agency) og nationale myndigheder, dette gælder alt fra hygiejne til check-in.

Hvis du flyver med vores eget flyselskab, Novair, gælder følgende i lufthavnen:

 • Vores boardingrutiner er blevet tilpasset for at understøtte social afstand. Boarding foregår i rækker, normalt 3-5 rækker ad gangen. Du starter kun boarding, når det er tid til din række. Dette kan betyde, at boarding tager lidt længere tid end normalt, men det er kun for din egen sikkerhed. Husk at være i lufthavnen i god tid før afgang.
 • Sørg for, at du opfylder kravene for at rejse til din endelige destination.
 • Du er velkommen til at checke ind i automaterne i lufthavnen. Hvis du har forudbestilt dine pladser, kan du også tjekke ind hjemmefra 2-14 dage før afgang.
 • Hold afstand i køerne ved check-in, sikkerhedskontrol og ved gaten.
 • Som altid - bliv hjemme, hvis du føler dig syg.

 

Mundbind
Indtil videre er der et krav om mundbeskyttelse i alle lufthavne i Danmark. Der er krav til medicinske mundbind, der dækker mund og næse. Lufthavnsmyndighederne godkender ikke sjaler, hjemmelavede mundbind eller lignende.

Børn under 6 år eller personer, der af medicinske årsager ikke kan bære mundbind, er undtaget fra kravet.


Se hvad der gælder i de største lufthavne, vi opererer:
Kastrup
Billund

Ombord på Novair

Følgende gælder for vores Novair-fly:
Vores rutiner er baseret på anbefalinger fra lokale myndigheder og EASA, Det Europæiske Luftfartssikkerhedsagentur, og vi arbejder også tæt sammen med vores lufthavnspartnere.

Vores konstante fokus er at give en sikker og behagelig tur. Under din rejse med Novair vil du derfor støde på følgende nye rutiner, der findes for din sikkerhed:

Generelle rutiner

 • Alle fly rengøres og desinficeres i overensstemmelse med de regler, der gælder for hver lufthavn og i overensstemmelse med anbefalingerne specificeret af EASA (Den Europæiske Unions Luftfartssikkerhedsagentur).
 • Vi udfører ikke test, når du træder om bord, men som altid - bliv hjemme, hvis du føler dig syg.
 • Alle Novair-fly er udstyret med HEPA-filtre, der fanger op til 99,97% af alle mikrofibre (vira og bakterier). Luften om bord har en høj kvalitet, da luften fornyes hvert 2-3 minut. Luften ombord på et fly presses også ned mod gulvet, hvilket også hjælper med at begrænse den mulige spredning af infektion.
 • Taxfree kan forudbestilles og forudbetales her. Intet toldfrit salg finder sted om bord. Fra og med den 1/7 vil der være salg af Taxfree ombord.
 • For at undgå mulig trængsel under boarding og afstigning såvel som under flyvningen anbefaler vi, at passagerer tjekker mest muligt bagage ind. Håndbagage skal placeres under sædet foran dig.
 • Alle pladser om bord kan bookes. Derudover gør vi alt, hvad vi kan for at holde fysisk afstand om bord, hvilket betyder, at procedurerne for på- og afstigning ændres lidt. Vær opmærksom på instruktioner fra medarbejdere og besætning.
 • Af hensyn til alles sikkerhed om bord beder vi dig om at sidde i dit sæde så meget som muligt under hele flyvningen.
 • Når flyet er landet, beder vi dig om at blive i dit sæde, indtil kabinebesætningen giver besked om at din række kan gå fra borde.

 

Mundbind

 • Kabinebesætningen vil bruge mundbind der dækker munden og næsen under hele flyvningen.
 • Hos Novair er det for tiden et krav, at passagerer også bruger mundbind, der dækker mund og næse. Undtagelsen er børn op til 6 år. Bemærk, at det er passagerens ansvar at medbringe et mundbind. Uden mundbind kan du nægtes boarding.
 • Ved brug af Visir eller ingen mundbind, skal der fremvises en lægeerklæring og ansøges om muligheden for dette, da det er flyselskabet der skal godkende ansøgningen.
 • Visir bliver ikke accepteret, og man skal dermed benytte mundbind. Det er ikke muligt at få dispensation for mundbind.

 

Mad og drikke om bord

 • Når du rejser med Novair, har du muligheden for at forudbestille et varmt måltid. Brød serveres i øjeblikket ikke ombord. Fra den 1. juni serveres der igen kaffe/the ombord til forudbestilt mad.
 • Vi tilbyder salg af snacks og kolde drikke om bord. Fra den 1/6 serveres der igen øl/vin/spiritus. Is og citron findes i øjeblikket ikke ombord. På grund af de aktuelle omstændigheder kan sortimentet være begrænset og variere afhængigt af afrejselufthavnen. Bemærk, at vi kun accepterer kortbetalinger om bord.
 • Når du spiser og drikker, er du velkommen til at fjerne mundbindet, så snart du har spist og er færdig med at drikke, skal mundbindet være på igen.

Øvrige flyselskaber


På rejsemålet

Grækenland har indført forebyggende foranstaltninger med fokus på sundhed og hygiejne for sikre rejser som muligt. Der er også implementeret mange forebyggende foranstaltninger på hotelniveau. Under aktuelle omstændigheder kan visse ændringer være relevante på vores hoteller. Faciliteter såsom indendørs pool, fitnesscenter, spa og legerum kan være lukket. Der kan være færre solsenge ved poolen eller stranden på grund af afstand, og rengøringsdage kan variere for at reducere kontakten på værelserne.

Transfer

Apollo følger de lokale myndigheders retningslinjer og anbefalinger. Dette kan betyde begrænsninger på kapaciteten af ​​transferbusser og krav til mundbind. Oplysningerne opdateres regelmæssigt.

 • Kapaciteten på transferbusser begrænses til 85%
 • Det er obligatorisk at bære mundbind på transferbussen

Restriktioner i Grækenland

 • Kravet om anvendelse af mundbind er obligatorisk for alle. Børn under 4 år behøver ikke bære mundbind og er undtaget kravet.
 • Det er obligatorisk at bære mundbind på alle offentlige steder både indendørs og udendørs samt i offentlig transport.
 • Krav om mundbind gælder ikke på stranden, ved poolen og på egen balkon/terrasse, heller ikke ved udendørs træning. 
 • Restauranter og barer har åbne, men servering foregår kun udendørs.
 • Det er obligatorisk for alle at blive indendørs efter kl. 00.30.
 • I en taxa må man max være 3 personer inkl. fører. Flere passagerer er kun tilladt, hvis de er små børn eller en person med behov for assistance. 
 • I øvrige transportmidler, fx lejebiler med op til 5 pladser, må man max være 3 personer inkl. fører. Flere passagerer er kun tilladt, hvis de er små børn eller en person med behov for assistance. I større lejebiler (fx van) må man max være 4 personer inkl. fører. Flere passagerer er kun tilladt, hvis de er små børn. 

 

Vi henviser til Den Danske Ambassade i Athen for opdaterede oplysninger om Grækenlands restriktioner og tiltag i forbindelse med Covid-19.

Læs mere her

På vores hoteller

På grund af den aktuelle situation og lokale regler, kan der være løbende ændringer i hotellets faciliteter, service og aktiviteter i løbet af sommeren 2021.

Incheckningsrutiner

 • Hotellerne arbejder på forskellige måder at forbedre ind- og udcheckning og for at undgå kødannelse. Fx er der mulighed for at checke ind online på visse hoteller.
 • Udcheckning sker senest kl. 11.00 og indcheckning tidligst kl. 15.00 for at alle hotelværelser/lejligheder skal være tomme i minimum 4 timer for udluftning og rengøring. Der kan derfor forekomme ventetider på adgang til værelset/lejligheden.
   

Rengøringsrutiner

 • Rengøring foregår før indcheckning. 
 • Solstole og parasoller desinficeres dagligt, alternativt anvendes engangsunderlag.
 • For at begrænse antallet af personer, der kommer på værelset/i lejligheden, har mange hoteller reduceret antal rengøringsdage. Det kan derfor være nødvendigt selv at bede om opfyldning af fx toiletpapir. Dette gælder også ved udskiftning af håndklæder.

 

Hotelpersonale

 • Personalet skal bære mundbind.
 • Personalets temperatur skal tages hver morgen.
 • Personalet skal tage quick-tests hver uge for at kontrollere, om de har en igangværende Covid-19-infektion.

 

Afstand solstole & parasoller

 • Ved pool og sandstrand vil solstole og parasoller stå med 2-4 meters afstand.

 

Restauranter

 • I sommersæsonen 2021 vil buffet igen være tilladt. Flere sikkerhedsforanstaltninger vil blive implementeret, for at det foregår på en tryg måde.
 • På restauranterne tilpasses antal gæster og afstand mellem bordene efter lokale bestemmelser.
   

Apollo Service

 • Vi følger naturligvis de lokale myndigheders retningslinjer og krav, hvilke kan variere.
 • For at undgå smittespredning har vi fjernet hotelmapper og andet fysisk materiale. Gæster vil blive informeret via sms og vores rejseapp
 • Præcis som før, kan du komme i kontakt med vores personale døgnet rundt via vores servicetelefon. På udvalgte hoteller kan du møde os personligt. Læs mere om vores Apollo Service.

 

Sport og træning

For mange af vores gæster er træningsmuligheder på ferien en høj prioritet. På vores Apollo Mondo-hoteller og Apollo Sports-hoteller gælder følgende:

 • Alle holdtræningsfaciliteter vil til sommer foregå udendørs.

 

Club Polly & Mino – Apollos egen børneklub

Vi ved, at børnenes oplevelse af ferien er den vigtigste ting for mange af vores gæster. Derfor vil børn stadig kunne nyde børneklubben med Polly & Mino på vores Apollo Mondo-hoteller med følgende tiltag:

 • Alle aktiviteter for børn på vores Apollo Mondo-hoteller i udlandet gennemføres udendørs.
 • Aktiviteterne tilpasses de krav, der er stillet i landet.
 • Alle områder, der er afsat til børneklubsaktiviteter, rengøres grundigt i overensstemmelse med hotellets nye renlighedskrav.

Udflugter

For at sikre at du som rejsende kan opdage vores udflugtsmål på en sikker måde, følger vi altid lokale myndigheders retningslinjer og anbefalinger. Derfor har vi blandt andet opdateret vores udflugtsprogram og tilbyder nu flere udflugter udendørs. Oplysningerne opdateres regelmæssigt.

 • Det er obligatorisk at bære mundbind under udflugter, der foregår med bus
 • Kapaciteten på busser under udflugter begrænses til 85%

Hvis du bliver syg

Grækenland har indført sine egne forebyggende foranstaltninger med fokus på sundhed og hygiejne.

Hvis du bliver syg:

 • Kontakt Apollos personale på destinationens servicetelefon, så informerer vi hotellet.
 • Følg derefter de lokale retningslinjer, der findes, dette gælder både dig og dine medrejsende.
 • Vi anbefaler altid vores kunder at have en rejseforsikring.

Hold dig opdateret

Som rejsende er det vigtigt, at du holder dig opdateret i forhold til hvilke restriktioner, der gælder for din rejse både før, under og efter rejsen. Vi henviser til nedenstående links.