Covid-19 rutiner på vores rejsemål

Vi er glade for at byde dig velkommen som gæst for at nyde en dejlig solferie - på en tryg og sikker måde. Med kvalitetssikrede hygiejne- og sikkerhedsrutiner på vores hoteller, flyrejser, transferbusser, udflugter og aktiviteter bør du som sædvanlig kunne slappe af og føle dig sikker under din rejse med Apollo. Vi følger altid de lokale myndigheders retningslinjer og anbefalinger.

Bemærk, at de restriktioner og rutiner, der er beskrevet nedenfor, kan justeres, hvis myndighedernes anbefalinger og beslutninger ændres.

Opdateret 9. juni 2021

f

Åbent køb
Fri ombooking
Pengene tilbage indenfor 7 dage hvis rejse frarådes
Ombook rejsen hvis du bliver smittet med Covid-19

 

Hvor skal du rejse til?

Under fanerne nedenfor har vi samlet alle relevante oplysninger pr. rejsemål - både inden rejsen, under flyvningen og på destinationen.


Generel information

Her finder du andre ting, der kan være gode at vide, såsom de seneste opdateringer om Udenrigsministeriets rejsevejledning, og hvorfor Apollo er det trygge valg.

Coronapas og det Grønne EU-certifikat

Skal jeg bruge et coronapas for at kunne rejse fremover?
På nuværende tidspunkt kræver de fleste lande, at du kan fremvise en negativ Covid-19-test, selvom du er blevet vaccineret mod Covid-19.

løbet af maj og juni vil de fleste lande enten kræve en negativ Covid-19 test eller et coronapas. Disse regler opdateres løbende.

Før den 1. juli vil der være forskellige krav til, hvad coronapasset skal indeholde, afhængigt af hvilket land du rejser til. Vi beder dig kontrollere, hvad der gælder for det land, du rejser til. Læs mere om at rejse med det danske coronapas her.

Fra og med 1. juli planlægger EU-lande at indføre et såkaldt grønt certifikat for at gøre det lettere at rejse inden for Europa. Dette certifikat skal indeholde oplysninger om vaccination, tests og tidligere mulig Covid-19 sygdom. Hvis du endnu ikke er vaccineret, kan du bruge certifikatet til at vise, at du for nyligt har gennemført en test, eller at du er kommet dig efter en Covid-19-infektion. En formel beslutning om det grønne certifikat vil blive truffet af EU-Parlamentet i begyndelsen af ​​sommeren, og hvis landene kan blive enige om forslaget, kan det digitale certifikat træde i kraft fra 1. juli. Læs mere her om certifikatet her.

Hvordan får jeg fat i det digitale grønne EU-certifikat?
Det grønne certifikat er endnu ikke udviklet, så før der finde et certifikat, godkendt af EU, skal du rejse med enten en negativ Covid19-test eller det danske coronapas, afhængigt af hvad det land du rejser til kræver. Her kan du læse mere om tidsplanen og få mere information om det digitale grønne certifikat. Se informationen på EU-kommissionens hjemmeside.

Er et certifikat, at du har antistoffer mod Covid-19 nok til at rejse?
Netop nu kræver de fleste lande, at man kan fremvise en negativ Covid19-test eller et andet form for vaccinationsbevis, som det danske coronapas. Se separate indrejsebestemmelser for det land, du skal rejse til.

Jeg er blevet vaccineret/har haft Covid-19, skal jeg stadig tage en test for at kunne rejse?
På nuværende tidspunkt er der forskellige regler for forskellige lande, men de fleste kræver, at du kan fremvise en negativ Covid-19 test ved indrejse. Nogle lande har bekræftet, at man kan rejse med et coronapas til sommer. Se separate regler for indrejse for det land, du rejser til.

Hvad sker der, hvis indrejsereglerne ændres på den destination, jeg skal til, og hvordan får jeg oplysninger om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?
Vi opdaterer løbende informationen på hjemmesiden, og hvis din rejse berøres, kontakter vi dig altid pr. mail eller sms.

Krav om negativ covid-19 test ved indrejse i Danmark

Kravet om test forud for ombordstigning på fly fra gule lande og regioner afskaffes. Det betyder, at personer, der rejser fra et gult land eller en gul region i EU og Schengen, ikke skal vise negativ test for at komme ombord på flyet hjem. Der vil fortsat være krav om test, når man lander i lufthavnen i Danmark. For mere information se coronasmitte.dk

Rejseanbefalinger

Vi følger Udenrigsministeriets rejseanbefalinger. Det betyder, at vi ikke rejser til lande, hvor udenrigsministeriet fraråder alle unødvendige rejser. Berørte gæster bliver kontaktet 14 dage før afgang, hvis denrigsministeriet fraråder rejser til den pågældende destination. Efterfølgende tilbydes refusion med mulighed for ombooking, hvis man ønsker dette i stedet. 

Hold dig opdateret

Som rejsende er det vigtigt, at du holder dig opdateret i forhold til hvilke restriktioner, der gælder for din rejse både før, under og efter rejsen. Vi henviser til nedenstående links.