Information før din rejse!

De fleste lande i EU har fjernet næsten alle Covid-19 relaterede rejserestriktioner. Det betyder, at det stort set er lige så nemt at rejse, som før Covid-19. Det er dog vigtigt, at du helt frem til afrejse, holder dig opdateret om hvad som gælder for dit rejsemål. 

På denne side kan du også læse om situationen med længere ventetider i lufthavnen, pas og andet information før afrejsen. 

Opdateret 17.11.2022


Øvrig vigtig information

Information til gæster med afrejse fra Københavns Lufthavn

CPH lufthavn 

Grundet ekstraordinær travlhed i lufthavnen og ved sikkerhedskontrollen, anbefaler vi, at man møder i lufthavnen 2 timer inden afrejse. Se mere information på deres hjemmeside: https://www.cph.dk/praktisk/goderaadtilrejsen eller download Københavns Lufthavns app.

Mange lufthavne, inkl. København, er udfordret på bemandingen i Security. Selvom de forsøger at rekruttere og uddanne nye medarbejdere, er det svært at følge med behovet. Det er derfor vigtigt, at man kommer forberedt, når man skal igennem Security, for at afhjælpe kødannelser. 

For afrejser med SAS og Novair åbner check-in via selvbetjeningsautomaterne, som udgangspunkt, med mulighed for at check-in allerede 20 timer inden afrejse. Self Service Bagdrop åbner, som udgangspunkt, på afrejsedagen kl. 04.05, og kan derefter benyttes uanset hvornår på dagen du afrejser. Ønsker man at benytte check-in skranke, vil denne være åben 2 timer før første afgang på dagen med samme flyselskab. Altså; Hvis det første SAS fly har afgang fra lufthavnen kl 05.00 om morgenen, vil check-in i skranken for alle SAS afgange på den afrejsedag åbne kl.03.00. 

Vil du spare tid i lufthavnen og gå direkte til sikkerhedskontrollen? 
For dig som bor på Sjælland, Lolland eller Falster og flyver med Novair eller SAS, vil der være mulighed for at checke bagagen ind hjemmefra. Dette kan gøres med Valizo bagagehåndtering. Læs her: www.apollorejser.dk/valizo

Information til gæster med afrejse fra Billund, Aalborg Lufthavn og Aarhus Lufthavn

BLL Lufthavn 

Mange lufthavne, inkl. Billund, er udfordret på bemandingen i Security. Selvom de forsøger at rekruttere og uddanne nye medarbejdere, er det svært at følge med behovet. Det er derfor vigtigt, at man kommer forberedt, når man skal igennem Security, for at afhjælpe kødannelser. Man kan forberede sig og læse vejledningerne fra Billund Lufthavn her: https://www.bll.dk/services/sikkerhed/sikkerhedskontrol/

Man kan, med fordel, tjekke flystatussen på Billund Lufthavns hjemmeside dagen inden afrejse. Den giver fint indblik i travlheden ved den specifikke afgang. Se mere her: https://www.bll.dk/flytrafik/afgange/

Aalborg Lufthavn 

Se mere information på Aalborg Lufthavns hjemmeside: https://aal.dk/

Aarhus Lufthavn 

Se mere information på Aarhus Lufthavns hjemmeside: https://www.aar.dk/

Pas

Husk at tjekke passet! Mange har ikke været ude at rejse i et par år, og vi oplever derfor, at flere pas er udløbet. Da der i øjeblikket samtidig er forlænget ventetider og udstedelse af nye pas, er det vigtigt, at man tjekker, om ens pas er gyldigt. 

Som udgangspunkt skal passet være gyldigt under hele opholdet, men det er op til det enkelte land, at lave reglerne for gyldigheden af passet. Tjek reglerne for pas og visum her: Pas og Visum

Coronapas og EU's digitale covidcertifikat

Skal jeg bruge et coronapas for at kunne rejse?
Inden for EU og EØS kan du rejse med EU's digitale covidcertifikat. Certifikatet indeholder den rejsendes oplysninger om Covid-19 vaccination, tests og tidligere mulig Covid-19 sygdom og en QR kode. Coronapas-appen kan bruges til både at dokumentere Covid-19 vaccination, negativ Covid-19 test og eventuel tidligere smitte med Covid-19. Det danske Coronapas fra sundhed.dk er godkendt som EU covidcertifikat, og kan derfor benyttes på rejsen. Rejser du udenfor EU og EØS kan der gælde andre regler for brug af Coronapas-appen. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Som udgangspunkt er gyldigheden ved færdigvaccination (2 doser) til indrejse i EU 9 måneder efter sidste stik. Din dokumentation for færdigvaccination er herefter kun gyldig til indrejse, hvis du har fået 3. dosis (2. dosis ved Johnson & Johnson). Gyldighedsperioden kan dog variere fra land til land. Hvis gyldighedsperioden afviger fra 9 måneder, vil det fremgår under hvert land herunder.

Hvordan får jeg et Coronapas? 
Du kan hente Coronapas-appen i App Store eller i Google Play Butik. Du kan også hente et Coronapas på Sundhed.dk. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Kan jeg afbestille min rejse gebyrfrit, hvis jeg ikke har et Coronapas?
Nej, du kan ikke afbestille din rejse gebyrfrit. 

Vær opmærksom på, at der gælder specifikke indrejseregler for hvert land
Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke regler der gælder for det land, du besøger også selvom du har et gyldigt coronapas, da de enkelte lande kan lave særlige regler, hvis der fx sker omfattende udbrud eller andet. På Udenrigsministeriets hjemmeside, kan du finde information om rejsevejledninger og indrejserestriktioner til de enkelte lande her.

Hvad sker der, hvis indrejsereglerne ændres på den destination, jeg skal til, og hvordan får jeg oplysninger om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?
Vi opdaterer løbende informationen på hjemmesiden, og hvis din rejse påvirkes, kontakter vi dig altid pr. mail eller sms.

Krav og regler for indrejse i Danmark

Der er ingen indrejserestriktioner til Danmark i forbindelse med Covid-19. 

Find informationer om Covid-19 på coronasmitte.dk

Rejsevejledninger

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det betyder, at vi ikke rejser til lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser. I sådanne tilfælde kontaktes berørte gæster ca. 14 dage før afrejse.

Vær opmærksom på, at hvert land kan have specifikke krav for indrejse. Det er derfor vigtigt, at du læser kravene for indrejse til det land, du rejser til. Du kan læse mere om rejsevejledningerne her.

Hold dig opdateret

Som rejsende er det vigtigt, at du holder dig opdateret i forhold til hvilke restriktioner, der gælder for din rejse både før, under og efter rejsen. Vi henviser til nedenstående links.