Vigtig information før din rejse!

Før din rejse skal du:

  • Udfylde en digital indrejseformular 
  • Sikre at du har korrekt covid-19 dokumentation (Negativ PCR-test og/eller vaccination eller bevis på immunitet/antistoffer)
  • Holde dig opdateret omkring gældende indrejserestriktioner for det land/rejsemål du rejser til
  • Sikre at du har nødvendig dækning på din rejseforsikring 

Læs mere om specifikke regler for dit rejsemål. Husk at holde dig opdateret helt frem til afrejse, da der kan ske ændringer med kort varsel. 

Du er selv ansvarlig for at have de nødvendige og korrekte indrejsedokumenter rettidigt inden afrejse. Bemærk, at de restriktioner og rutiner, der er beskrevet nedenfor, kan justeres med kort varsel, hvis myndighedernes anbefalinger og beslutninger ændres. Lande kan eksempelvis have forskellige krav og regler for definition af færdigvaccination og dermed antallet af vaccinedoser. Det kan også have betydning for eventuel karantæne og testkrav. 

Omkring 2 uger før afrejse sender vi dig en mail med link til denne side, hvor informationerne opdateres kontinuerligt. Du vil modtage en SMS med link til denne side, hvis der er mindre end 2 uger til afrejse ved bestilling af rejsen. 

Opdateret 20.01.2022


 

Hvor skal du rejse til?

Vælg den destination du skal rejse til for at finde information om indrejseformular og Coronapas, samt information om regler samt restriktioner på destinationen.

OBS: Skal du rejse til sommer? Da der kommer mange opdateringer og ændringer i de enkelte landes indrejserestriktioner, er det endnu for tidligt med information for sommerens rejsemål. Siden her bliver opdateret løbende, og alle sommerens rejsemål tilføjes, når vi kommer tættere på vores første afrejser. 


Øvrig vigtig information

Her på siden finder du vigtig information, bl.a. de seneste opdateringer om Udenrigsministeriets rejsevejledninger, Coronapas, nødvendig indrejsedokumentation m.m.

Coronapas og EU's digitale covidcertifikat

Skal jeg bruge et coronapas for at kunne rejse?
Inden for EU og EØS kan du rejse med EU's digitale covidcertifikat. Certifikatet indeholder den rejsendes oplysninger om Covid-19 vaccination, tests og tidligere mulig Covid-19 sygdom og en QR kode. Coronapas-appen kan bruges til både at dokumentere Covid-19 vaccination, negativ Covis-19 test og eventuel tidligere smitte med Covid-19. Det danske Coronapas fra sunhed.dk er godkendt som EU covidcertifikat, og kan derfor benyttes på rejsen. Rejser du udenfor EU og EØS kan der gælde andre regler for brug af Coronapas-appen. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Hvordan får jeg et Coronapas? 
Du kan hente Coronapas-appen i App Store eller i Google Play Butik. Du kan også hente et Coronapas på Sundhed.dk. Læs mere om at rejse med det danske Coronapas her.

Kan jeg afbestille min rejse gebyrfrit, hvis jeg ikke har et Coronapas?
Nej, du kan ikke afbestille din rejse gebyrfrit. 

Vær opmærksom på, at der gælder specifikke indrejseregler for hvert land
Det er vigtigt, at du sætter dig ind i, hvilke regler der gælder for det land, du besøger også selvom du har et gyldigt coronapas, da de enkelte lande kan lave særlige regler, hvis der fx sker omfattende udbrud eller andet. På Udenrigsministeriets hjemmeside, kan du finde information om rejsevejledninger og indrejserestriktioner til de enkelte lande her.

Hvad sker der, hvis indrejsereglerne ændres på den destination, jeg skal til, og hvordan får jeg oplysninger om, hvad jeg skal gøre inden min rejse?
Vi opdaterer løbende informationen på hjemmesiden, og hvis din rejse påvirkes, kontakter vi dig altid pr. mail eller sms.

Krav og regler for indrejse i Danmark

Fra og med d. 27 december er det et krav at alle personer med fast bopæl i Danmark skal testes senest 24 timer efter indrejse. Testkravet gælder alle personer fra og med 15 år. Testkravet gælder også for vaccinerede personer men ikke for personer, der er tidligere smittede (14-180 dage fra positiv test).

Bemærk, at der kan være enkelte undtagelser, og at det anbefales, at du holder dig opdateret om reglerne for ankomst på coronasmitte.dk


Læs mere om dette og de generelle regler for indrejse i Danmark på coronasmitte.dk.

 

 

Rejsevejledninger

Vi følger Udenrigsministeriets rejsevejledninger. Det betyder, at vi ikke rejser til lande, hvor Udenrigsministeriet fraråder alle ikke nødvendige rejser. I sådanne tilfælde kontaktes berørte gæster ca. 14 dage før afrejse.

Vær opmærksom på, at hvert land kan have specifikke krav for indrejse. Det er derfor vigtigt, at du læser kravene for indrejse til det land, du rejser til. Du kan læse mere om rejsevejledningerne her.

Hold dig opdateret

Som rejsende er det vigtigt, at du holder dig opdateret i forhold til hvilke restriktioner, der gælder for din rejse både før, under og efter rejsen. Vi henviser til nedenstående links.

f

Opdateret information
Pengene tilbage indenfor 7 dage hvis rejse frarådes
Ombook rejsen hvis du bliver smittet med Covid-19