Klapperstensstrand på Madeira

Skønne dyp i havet på Madeira

På Madeira finder du flere hyggelige badeområder med klipper og trapper ned til vandet, men du kan også bade ved småstenstrande, sandstrande med sort lavasand eller gyldne sandstrande. Valget er dit!

Lavastranden Prainha

Størst går ikke altid først

Prainha er en fin lille strand med sort lavasand, der er en gemt lille perle i Ponta de São Lorenço - den østlige del af Madeira. Den nemmeste måde at komme herhen er i bil.

For at komme ned til den lille badebugt fortsætter du ned ad trappen, når du ankommer. Vi anbefaler, at du tager en lille bjergvandring, mens du besøger Ponta de São Lorenço. Det vil være ekstra skønt med en dukkert i Atlanterhavet efter en vandretur. I sommermånederne er der en bar nede på stranden.

Badevenligt i Lido

Som du måske ved, er der ikke så mange naturlige strande på Madeira. Derfor er de fleste badeområder blevet bygget. Nyd en spadseretur langs strandpromenaden fra Lido centrum til den smukke Ponta Gorda. Badeområdet er det nyeste på Madeira med to pools, en lille pool for de mindste, solstole og andre gode faciliteter (mod entrégebyr). Her kan du uden tvivl tilbringe en sjov dag med hele familien.

Praia Formosa

Når du har passeret badeområdet Ponta Gorda, kommer du til et lille shoppingcenter, der hedder Centro Mar. Gå ned ad trappen forbi fiskerestauranten Doca do Cavacas, og snart er du i en gammel tunnel, der tager dig direkte til Praia Formosa. Stranden er den længste på øen og består af klipper og sort lavasand. Praia Formosa er både populær blandt turister og de lokale på Madeira. Hvis du har lyst til en længere gåtur, kan du fortsætte langs strandpromenaden hele vejen til fiskerbyen Câmara de Lobos, ca. 6 km væk. Husk at tunnelen er lukket om natten.

Madeiras gyldne sandstrande

Hvis du får lyst til at føle sandet mellem tæerne, skal du tage østpå til den gamle hovedstad Machico eller til Calheta Beach, som ligger på sydvestkysten. Her venter øens to kunstige strande med fint sand importeret fra Marokko.

Strandene er meget populære, og der er selvfølgelig mulighed for at leje både parasoller og solstole til dem, der vil. Det er let at tage offentlig transport til strandene, men den letteste at komme til er Machico. Machico byder på en dejlig strandpromenade, masser af restauranter og caféer samt shopping.

Machicostranden på Madeira