Madeiravin

Restauranter på Madeira

På Madeira er der alle forudsætninger for en velsmagende ferie. Vælg mellem havets lækkerier og lokale specialiteter som espada (sværdfisk), espetada (oksespyd) og prego (bøfburger). Vi giver vores tips til de bedste restauranter.

Madeiras nationalret

Gå ikke glip af at bestille den berømte espadafisk i løbet af ferien! Denne temmelig sjældne og rigtig gode dybhavsfisk er en specialitet her på Madeira og serveres på de fleste restauranter. Espada kan tilberedes på flere forskellige måder, men en meget velsmagende og traditionel version er espada tilberedt med banan. Der findes lige så mange måder at lave espada på, som der findes kokke. Kan varmt anbefales.

Hovedret på spyd

En anden specialitet her på øen er espetadan. Det er en slags spyd bestående af ternet oksekød krydret med hvidløg, knuste laurblade og groft salt, og derefter grillet over åben ild. Espetada serveres fra høje spyd, som de stiller på bordet. Den bedste espetadan finder du normalt på de traditionelle espetadarestauranter udenfor byen.

Prego

Prego er en gennemstegt bøf serveret mellem skiver af brød af søde kartofler, Bolo de Caco. Prego findes i de fleste restauranter og ofte også på enkle små barer. Hvis du bestiller en prego special, får du også ost, skinke, tomat, salat og stegt æg. Og bedst af alt - prego er både billigt og lækkert!

Madeiravin

Madeiravinen har uden tvivl sat øen på landkortet. Det er stærk vin, der oftest anvendes som aperitif eller dessertvin, og fås i fire forskellige hovedtyper: malvasia (sød), bual (halvsød), verdelho (halvtør) og sercial (tør). Du kan med fordel prøvesmage de forskellige sorter på et af de prestigefyldte vinhuse Oliveiras, Borges eller Blandys.

Madeiravin er udsøgt og holder længe - den udmærker sig blandt alle verdens stærke vine af mange grunde, blandt andet fordi den også passer godt til madlavning.

Poncha

Den lokale drik poncha er meget populær både blandt de lokale på Madeira og turister. Poncha er lavet på aguardente, en sukkerrørsrom blandet med friskpresset citronsaft og flydende honning. Drikken siges at være effektiv mod alt fra forkølelse til kærlighedsproblemer ... Poncha stammer oprindeligt fra fiskerbyen Câmara de Lobos, men serveres i dag i flere forskellige varianter på barerne omkring øen.

prego

Afternoon tea på luksushotel

Reid's Palace er det ældste luksushotel på øen og har over 10 års erfaring bag sig. Flere kendte og kongelige familier, herunder den svenske, har besøgt hotellet. Her kan du smage den verdensberømte afternoon tea. Hvad med at sidde ved et bord på terrassen og kigge ud over havet og krydstogtskibene, der ligger smukt i havnen?

Fra terrassen har du også udsigt over hotellets egen botaniske have. Det er meget populært, så reservation af bord anbefales. Afternoon tea serveres dagligt kl. 15.00-17.30. Tlf.: + 351- 291 717 171.

Byens "lille Italien"

Casa Italia er en restaurant, der serverer italienske retter som pasta og pizza. Øens bedste siger mange. Restauranten passer helt sikkert alle i selskabet og er et dejligt lille sted ved siden af hotellet Eden Mar, overfor Monumental Lido. Hvis du ikke kan få nok af italiensk mad, har Casa Italia også en søsterrestaurant med samme navn på Estrada Monumental. Viva Italia!

Moules på Madeira

Casa Portuguesa

Lidt gemt væk i Zona Velha (den gamle bydel), er en vidunderlig lille restaurant, kaldet Casa Portuguesa. Her skal du tage hen, hvis du vil opleve en hyggelig aften af god mad til tonerne af guitarmusik. Casa Portuguesa er smukt indrettet med håndmalede detaljer og tilbyder service ud over det sædvanlige.

Restauranten er populær pga. sin udsøgte mad og har både kød- og fiskeretter på menuen. Og bedst af alt - hvis du reserverer bord, er gratis transfer til og fra dit hotel inkluderet. Dette er en restaurant, som også anbefales af vores gæster. Åben alle dage, underholdning hver aften fra kl. 19.30. Adresse: Travessa das Torres nr. 30, Funchal. Tlf.: + 351-291 228 446/964 048 553.

Arsenios – for fado-fans

På Rua de Santa Maria, i hjertet af den gamle bydel, tilbyder Arsenios, en af de få restauranter i Funchal, fado-musik. Hver aften kl. 20.00-22.00 er der livemusik på Arsenios. Derudover er restauranten specialiseret i grillet fisk og byder på alt fra typiske lokale retter til internationale retter – til tonerne af "portugisisk blues".

Et besøg på Arsenios passer til dig, der ønsker en hyggelig aften med god mad og underholdning. Adresse: Rua de Santa Maria nr. 169, Funchal. Tlf.: + 31-291 224 007/962 471 155 20.

Middag med panoramaudsigt

På The Vine Hotel i Funchal ligger Restaurant UVA, som er åben for offentligheden. Hvis du elsker at nyde middagen med landskabet som kulisse, føler du dig hurtigt hjemme her. En stor variation af mad tilbydes, og samtidig får du en vidunderlig panoramaudsigt over marinaen. Adresse: Rua dos Aranhas, 27-A. Telefon: + 351- 291 009 000.

Tænk stort

O Jango er en renoveret restaurant beliggende i den historiske del af Funchal. På udeserveringen kan du læne dig tilbage og iagttage folkemængden, der går gennem den gamle bydel og få lidt varme fra pejsen. Hvis du foretrækker at sidde indendørs, er der to hyggelige og moderne lokaler, perfekte til større selskaber.

O Jango passer perfekt, hvis du skal fejre noget specielt. Personalet er rart, og der er meget at vælge imellem. Men hvis vi skal anbefale en sikker vinder, så er det "dagens fisk", frisk fra markedet. Åben alle dage kl. 11.00-23.00. Adresse: Rua de Santa Maria 166,9060-291 Funchal. Tlf.: + 351- 291 221 280.

Restaurang O Jango på Madeira

Lækkert fra havet

På eminente Villa do Peixe i Camara de Lobos serveres der topkvalitets fiske- og skaldyrsretter. De lokale spiser også gerne her, og det forstår man let – udsigten over den gamle fiskerhavn samt smagen af god mad er vanskelige at slå.

Fisken er stegt over åben ild, og mens du venter på hovedretten, kan du med fordel prøvesmage nogle af øens specialiteter. Skaldyrene serveres i deres smukke skal og med lidt saltet smør på. Adresse: Rua Doutor og Abel de Freitas.