Aktiv familieferie


Væk fra skærmen – Apollo vil gøre alle mere aktive

I de sidste 10 år har vi set en stigende bevidsthed omkring sundhed, aktivitet og velvære. Omvendt har vi set stigende stillesiddende aktiviteter, primært båret af den tekniske platform omkring smartphones, tablets og generel digitalisering i vores liv. For både voksne og børn har det givet nye udfordringer, hvor mennesket ikke kan følge med teknologien, og ikke er fuldt bevidst om, hvad dette betyder for krop og sind – både på den korte og lange bane.

Med Apollos træningshoteller – med Playitas som flagskib – har vi set, hvad mennesket stadig eftersøger, og vi har konstateret en stigning i tilfredshed med at holde ferier, hvor man er aktiv og er sociale – altså det totalt modsatte af, hvad der har en negativ effekt i hverdagen.  

Apollos ambition med ”Væk fra skærmen” er, at overføre den aktive livsstil fra den aktive ferie, og få det ind i hverdagen for børn og voksne. Det skaber et bedre liv for alle – socialt og sundhedsmæssigt.

Væk fra skærmen med Apollo

Vores onlinetid er steget eksplosivt de sidste 5 år med smartphones, en tablets, en computer eller den gode gamle TV-skærm. Diverse tjenester giver os muligheden for at se, hvad vi selv vil se, så selv det sociale element i klassisk forstand forsvinder. Vi har ikke brug for de andre, vi har nok i det, vi selv vil se, og det sociale aspekt i at tale om hvad vi ser, likes og kommentarer på sociale medier, hvor vi også er alene digitalt. Vi sidder i hvert vores rum og taler med en ikke fysisk verden.

”Væk fra skærmen” har til formål at hjælpe med til at gøre mennesker sundere, samfundsbrydende og sociale. Helt små børn parkeres i stigende grad med en tablets, og et stort problem er, at den nuværende voksne generation ikke har været klar til den digitale revolution, og har nu store problemer med, hvordan den skal tackle situationen overfor børnene og teenagere.

Skolereformen er et godt eksempel. Den søger mod mere bevægende undervisning, men lærerene har ikke nok redskaber til at aktivere eleven, og får ikke integreret en ellers god idé ind i elevens hverdag og undervisning i skolen. De længere skoledage tager i stigende grad eleverne væk fra deres tidligere aktive liv i sportsklubber og idrætsforeninger, og derfor er det jo netop vigtigt, at de får den rigtige bevægelse i skoletiden. De unge vil gerne bevæge sig, men de gider ikke kede sig.

Derfor vil Apollos tiltag i ”Væk fra skærmen” støtte aktiviteter, der netop hjælper f.eks. unge til den livsstil, vi kan se på vores aktive ferier, de er så glade for. Det er ikke så svært, som man tror, og for f.eks. lærere handler det om at få redskaber til at gøre dette.

”Væk fra skærmen” skal være støttende, lærende, berigende, sjovt og ikke mindst give mening.

Træning på aktive hoteller

Aktiv ferie med Apollo

Apollo kan tilbyde et bredt udbud af træningshoteller og aktive ferier. Her findes rejser for såvel eliteudøvere og hverdagsmotionister, men også for dig som vil kombinere sol og strand med træning.

Skoleglæde.nu med Henrik Leth

Motion i undervisningen

I samarbejde med sundhedscoach Henrik Leth kan du blive inspireret omkring, hvordan motion og bevægelse bliver integreret som en naturlig del af undervisningen så læring og trivsel styrkes.

Kids Sports Academy

Kids Sports Academy

På vores træningsresort Playitas elsker vi aktive børn! Børn sidder sjældent stille længe ad gangen - og gudskelov for det! Det vigtigste er, at børnene har det sjovt, og det lover vi her på Kids Sports Academy,

Flying Superkids og Apollo

Flying Superkids

Apollo er stolt sponsor af Flying Superkids – "Superbørn" der elsker at optræde og være aktive! Én gang om året rejser alle Flying Superkids til vores Sportsresort Playitas for at træne og have det sjovt sammen...