Tips til en bæredygtig rejse

Som rejsende kan du bidrage til bæredygtig turisme ved at være nysgerrig - stille spørgsmål og krav. Brug din sunde fornuft og vær ydmyg mod den kultur og det rejsemål, som du besøger. Her er nogle tips til, hvad du kan gøre selv for at rejse mere bæredygtigt.

Pak let

Ved at efterlade unødvendige ting derhjemme mindsker du vægten om bord på flyet og dermed brændstofforbruget. 

Klimakompenser

Du kan nemt klimakompensere for din rejse via Apollos samarbejde med GreenSeat eller andre aktører på markedet. Læs om det her.

Vælg et bæredygtigt hotel

Vælg et hotel som fx er certificeret af Travelife eller Green Key. Jo flere kunder der aktivt vælger bæredygtige hoteller - jo flere hoteller vælger at tilslutte sig. Her finder du vores bæredygtige hoteller.

SOS Børnebyerne

I forbindelse med at du booker din rejse, har du mulighed for at hjælpe udsatte børn ved at donere 20 kr. til SOS Børnebyerne.

Politianmeld ved mistanke om seksuelle overgreb

Har du mistanke om, at der sker seksuelle overgreb mod børn på dit rejsemål, kan du i første omgang henvende dig til det lokale politi i landet. I andre tilfælde kan du henvende dig til ECPAT

Elektroniske billetter

Spar på miljøet og udskriv ikke dine billetter - i størstedelen af tilfældene kan man sagtens vise sine billetter digitalt. 

Flyv uden mellemlandinger

Flyv direkte fra A til B da det indebærer mindre udslip.