Bæredygtighed på destinationen

Turismen idag er en af verdens største arbejdsgivere. Turisme skaber efterspørgsel på hoteller, restauranter, shopping og transport. Apollo's tilstedeværelse i de forskellige lande skal dog altid ske med respekt for menneskerne og den lokale kultur.

  • Apollo stræber efter at de regler og vilkår i Suppliers Code og Conduct skal efterfølges.
  • Apollo stræber efter, at antallet af bæredygtige hoteller bliver flere.
  • Apollo bidrager til industriens samarbejde for at drive udviklingen af ​​bæredygtig turisme både hjemme og på destinationen.

Menneskerettigheder

Dem som arbejder for Apollo på rejsemålene følger vigtige etiske retningslinjer i deres respektive land. Alt lige fra arbejdstider til arbejdsmiljø står i Apollos etiske retningslinjer – Suppliers Code of Conduct. Alle Apollos samarbejdspartnere skal skrive under på disse retningslinjer og forventes dermed at følge dem. 
Her kan du læse mere om DER Touristiks engagement i menneskerettigheder.

Læs mere om menneskerettigheder

Børns rettigheder

Børns rettigheder har en særlig plads hos Apollo og i 2001 skrev Apollo under på The Code. Det indebærer, at Apollo har en policy mod børnesexhandel, hvor alt personale uddannes, hvor alle kunder informeres omkring spørgsmål ift. børnesexhandel, at alle samarbejdspartnere har en klausul og at Apollo årligt rapporterer til ECPAT.

Reager hvis et barn lider

Dyr og natur

Apollo stræber efter at være en dyrevenlig rejsearrangør, hvilket blandt andet indebærer, at vi tager afstand fra aktiviteter, hvor dyr udstilles. Som rejsende skal man også huske ikke at forstyrre dyr og natur mere end nødvendigt.

Siden 2014 har Apollo samarbejdet med World Animal Protection Danmark, som er en af verdens største internationale dyrebeskyttelsesorganisationer. Apollo holder sammen med World Animal Protection Sverige øje med udflugter med dyr på rejsemålene, og arbejdet har resulteret i, at Apollo f.eks. har fravalgt aktiviteter og udflugter som elefantridning og svømning med delfiner.

Miljømærkede hoteller

For at Apollo skal kunne sikre bæredygtighed hos vores leverandører, opfordres alle hotelpartnere til at ansøge om en bæredygtighedscertificering hos Travelife eller en anden lignende aktør inden for bæredygtighed. I dag tilbyder vi lidt over 100 bæredygtighedscertificerede hoteller. Det betyder, at du som gæst kan vælge et hotel, der arbejder systematisk med bæredygtighedsproblemer.