Strand på Bandos, Maldiverne

5 favorit-øer i Maldiverne

Med hele 1200 skønne øer i Maldiverne at vælge blandt, kan det være en udfordring at vælge hvilken ø, man skal rejse til! For at gøre det nemmere for dig, giver vi her tips til fem populære øer, alle med sin specielle karakter Bandos, Veligandu, Kuramathi, Kuredu og Maafushi. Du kan selvfølgelig rejse til alle fem øer med Apollo – du skræddersyr nemt din rejse til Maldiverne selv.

Restaurant på Bandos, Maldiverne

Øerne på Maldiverne kan opdeles i tre kategorier: hoteløer, beboede øer og ubeboede øer. På hoteløerne er der kun hoteller, som ofte er ret luksuriøse. Hoteløerne holdes meget rene og pæne, og standarden er høj. Der serveres alkohol, og det er tilladt at bade i bikini. Eftersom prisniveauet ofte er relativt højt, er All Inclusive ofte et billigt og bekvemt alternativ.

På de beboede øer er alkohol forbudt, og bikini er kun tilladt på en særskilt turiststrand, som derfor kaldes Bikini Beach. Her er hotellerne mere enkle, men fordelen er, at de beboede øer er billigere, og du kommer nærmere lokalbefolkningens hverdag. Mange ubeboede øer kan besøges på dagsudflugter, men det er forbudt at opholde sig på dem i de mørke timer.

Valget mellem dyrere hotelø og billigere beboet ø afhænger af den type ferie, du ønsker. Er det den traditionelle drøm om Maldiverne, der tiltrækker - luksus på bare fødder, smukke strande og skønne hoteller på stranden - vi anbefaler bestemt en hotelø. Hvis hotelstandard, private stander og alkoholholdige drikkevarer er mindre vigtige, kan en beboet ø være et godt og billigt alternativ. Hvis du er mest interesseret i at tage på udflugter for at dykke og snorkle, er der masser af alternativer på de beboede øer.

Øen Kuredu, Maldiverne

Bandos

Bandos er en dejlig hotelø, som ligger ganske tæt på lufthavnen, hvilket betyder en hurtig transfer med båd. Den frodige lille ø har vidunderlige hvide strande med krystalklart turkisfarvet vand. Fine koralrev direkte ved stranden byder på fantastisk snorkling. Her kan du nyde luksuriøst strandliv, snorkle blandt farverige fisk og nyde vidunderlige spa-behandlinger. På Bandos er der to dejlige hoteller at vælge mellem - 5-stjernet Bandos Maldives er det mest populære.

Veligandu

Den romantiske paradisø Veligandu er omgivet af en smuk lagune. Denne ø har naturligvis også dejlige hvide strande og sit eget koralrev. Livet under overfladen tilbyder en fantastisk rigdom, hvilket gør Veligandu til et perfekt alternativ for dem, der ønsker at dykke og snorkle. Veligandu er beliggende i det nordvestlige Maldiverne og hører til den nordlige Ari-atoll. På Veligandu er der kun et hotel, det fremragende Veligandu Island Resort & Spa, hvor All Inclusive tilbydes. Hvis du ønsker at bo ekstra luksuriøs, kan du vælge en vandvilla, der står på pæle i vandet.

Gade på Maafushi, Maldiverne

Kuredu

Kuredu er en billigere, lidt større hotelø i Lhaviyani-atollen med indbydende kridhvide strande. Øen har ikke sit eget koralrev, men sin egen koloni af havskildpadder. Hele øen består af et hotel, Kuredu Island Resort. Størrelsen gør, at der er mange aktiviteter at vælge imellem - her er der et stort dykkercenter, en kort golfbane, tennisbaner og en spa. Der er også flere pools og restauranter at vælge mellem, med helpension eller All Inclusive som en mulighed. Selvom det er et større hotel, venter et afslappet barfodsliv på øen - alle veje og stier på øen består af blødt sand.

Kuramathi

Kuramathi er den største ø i Rashdoo-atollen, med frodigt grønne omgivelser omgivet af paradisstrande. Her er også et fint koralrev, der omgiver øen, samt en lang hvid sandbanke, hvor du kan nyde vidunderlige solnedgange. Øens hotel Kuramathi Island Resort har alle de nødvendige faciliteter til en afslappende ferie, såsom en spa og hele 8 forskellige restauranter og 6 barer. For familier tilbydes en international børneklub og børnepasning.

Maafushi

Maafushi er en af ​​Maldivernes større øer og den mest populære af de beboede øer blandt turister. Øen ligger inden for tilpas afstand fra den hektiske hovedstad Male og lufthavnen. Her er et stort udvalg af budgetophold til dem, der ønsker at rejse billigt til Maldiverne. Med et bredt udbud af udflugter er Maafushi velegnet til dem, der ønsker en billig ferie med fokus på vandsport. Udvalget af vandsportsaktiviteter spænder fra dykning og snorkling til surfing og vandski. Øens Bikini Beach er ret lille og livlig, men det er let at komme rundt på de omkringliggende øer med mere rolige strande.