Mere om rejsemålet
Litauen er det sydligste land i Baltikum og også det mindst besøgte. Her skal du ikke mase dig rundt blandt turister, uanset om du står foran et gotisk slot eller oplever den grønne natur. Med meget at se og opleve er Litauen derfor et spændende weekendrejsemål!
En af mange grunde til at rejse til Litauen er de lave priser - det er nemt at leve godt i Litauen, både hvad angår mad, drikke og indkvartering. Hvorfor ikke forkæle dig selv med et spa-besøg? Ligesom sine nabolande i Baltikum er det billigt at gå i spa i Litauen, uden at gå på kompromis med kvaliteten.
Byer i Litauen
Vilnius, Litauens hovedstad og største by, er en perfekt destination for dem, der kan lide storby, kultur og god mad. Her går du på barer, slentrer gennem de skjulte middelalderlige gader og imponeres af smukke kirker.
Efter Vilnius, ligger Kaunas og Klaipeda øverst på listen over populære byer i Litauen. Kaunas ligger i hjertet af Litauen og er en smuk kulturby med masser af grønne områder og katedraler. Smukke Klaipeda er en havneby, der siden middelalderen har været en strategisk vigtig by. Byen har i årenes løb været besat af både Sverige, Rusland og Tyskland. Her lokker havet, alle hvide strande og hyggelige brostensbelagte gader.
En by i Litauen, der tiltrækker flere og flere turister, er kystbyen Palanga. Palanga er elsket for sine hvide strande og dejlige bademuligheder i Østersøen, men er først og fremmest kendt som et kursted med mange billige spa-områder. Det er en lille by, der primært lever op om sommeren. En stor del af livet i Palang foregår omkring molen, tag en is i solen og nyd den skønne havbrise!
Attraktioner i Litauen
Dig, der tror, at en sol- og badeferie ikke hører hjemme i Baltikum, kan hurtigt genoverveje i Litauen. Især hvis man besøger den kuriske landtange: en 100 kilometer lang sandbred, der også er med på listen over verdensarvssteder. Her kan du vandre op og ned ad sandbakker, der er 60 meter høje. Langs den kuriske landtange er der flere hyggelige byer og smukke skove.
Korshøjen er en lettisk pilgrimsmål, der tiltrækker hundredvis af besøgende årligt. På en bakke er der hundredtusinder kors, og det første menes at være blevet sat op i 1300-tallet. Siden da er der kommet flere og flere kors, selvom politiske modstandere gentagne gange har forsøgt at forhindre det. Korshøjen er et helligt, religiøst sted, hvor folk rejser til for at takke livet, bede om fortsat trivsel og bekræfte deres tro.