Sibenik Šibenik - kendt for sin rige kulturarv og sin smukke natur

Dag 1. Split

Skærgårdskrydstogtet starter og slutter i Split, en af ​​Kroatiens smukkeste havnebyer. Kommer du tidligt på dagen, er det muligt at efterlade din bagage om bord på båden, så du nemt kan udforske Split. Hvorfor ikke slentre langs havnepromenaden Rivan eller besøge Diocletians palads, som udgør centrum af Split. Ombordstigning starter kl 15.00, og efterfølgende er der velkomstmøde om bord på båden, og derefter serveres velkomstmiddag. Hvis du ankommer til Split sent på aftenen, venter der dig et koldt måltid.

Dag 2. Split – Šibenik

Om morgenen tilbydes en guidet tur i Split. Besøg strandpromenaden og UNESCOs verdensarvssted i den romerske kejser Diocletians palads. Derefter sætter vi sejl mod Šibenik, og når vi er i land, vil der være en vandretur i det historiske centrum af Šibenik. Vi besøger blandt andet en smuk renæssancekatedral. Om aftenen er der tid til at opleve byen og spise middag på egen hånd.

Krka nationalpark Fantastiske vandfald i nationalparken Krka

Dag 3. Šibenik - Nationalparken Krka - Vodice - Zadar

Vi starter dagen med et besøg i Krka National Park. Oplev storslåede vandfald, inkl. det berømte Skradinski Buk-vandfald, som er en af ​​Kroatiens mest berømte seværdigheder. Efter denne tur sejler vi videre mod Zadar, med badestop og frokost om bord. Når du er i land, kan du gå en tur i Zadars historiske centrum og beundre de gamle mure og Port Gate bygget i det 16. århundrede. Besøg pladsen med de fem brønde, kirken St. Donat, Forum Romanum og den største katedral i Dalmatien, St.Anastasia. Du kan nyde resten af ​​aftenen på egen hånd, måske med middag på en hyggelig restaurant.

Dag 4. Zadar - Rab

Vi sejler mod Rab, kendt som "Kærlighedens Ø", med badestop på vejen. På øen er der en gammel bydel også kaldet Rab. Her gives en guidet tur blandt middelaldermurene og de berømte fire klokketårne ​​(hvoraf man kan gå op i den ene), samt paladser, kirker og torve, hvor mange kunstnere maler og udstiller deres værker. Legenden siger, at de lokale nonner lavede en særlig Rab-kage til paven, der besøgte Rab. Vi stopper for en smagning af denne traditionelle Rab-kage. Du kommer til at lære mere om kagen, se hvordan den laves, smage den og alle, der har lyst, kan tage på workshop og prøve at bage den selv. Resten af ​​aftenen oplever du Rab på egen hånd.

Mali Lošinj Lošinj, øen for velvære og vitalitet

Dag 5. Rab - Mali Lošinj

Tidligt om morgenen sejler vi videre til den smukke og uspolerede ø Lošinj, kendt som "Øen for velvære og vitalitet", samt "Solens ø". Det er også kendt for sin frodige, grønne natur med fyrretræer, vilde blomster og krydderurter. Efter en svømmetur i det krystalklare hav ankommer vi til byen Mali Lošinj, som kan prale af en af ​​de smukkeste havne ved Adriaterhavet. Ved ankomsten er der tid til at gå en tur langs havnen, hvor der er flere butikker, restauranter og caféer. Hovedattraktionen her er Apoxyomenos Museum, som er dedikeret til den gamle bronzestatue af Apoxyomenos, der blev fundet i 1999 på havbunden, nær øen Vela Orjula, i en dybde på 45 meter. Hvis du er interesseret i kunst, så husk at besøge Fritzi Palace - Lošinj Museum, som rummer en rig samling af værker af kroatiske og europæiske kunstnere.

Dag 6. Mali Lošinj - Sali

Efter morgenmaden sejler vi videre mod Sali. På vejen vil der være et badestop i en af ​​de uberørte bugter. Efter frokost om bord sejler vi langs Kornati National Park til den lille fiskerby Sali. Byen ligger på øen Dugi Otok ("Den lange ø") og har en tusindårig historie med fiskeri og er også den nærmeste by til Telašćica Naturpark. Byen er allerede nævnt i det 12. århundrede og har fået sit navn fra sit saltværk. Denne aften serveres kaptajnens middag om bord.

Hvar Oplev den charmerende atmosfære i Hvar - Kroatiens mest solsikre ø!

Dag 7. Sali - Hvar

I dag har du tid til at tage en svømmetur under morgensejladsen, som så fortsætter ved frokosttid og ankommer til Hvar om eftermiddagen. Hvar er en charmerende kystby med arkitektur fra det 7. århundrede. Gå gennem de maleriske gyder i den gamle bydel og se det første offentlige teater i Europa (forud for Shakespeares teater i London), franciskanerklosteret og meget mere. Spis en dejlig middag på egen hånd på en af ​​de mange restauranter i byen.

Dag 8. Hjemrejse fra Split til Danmark

Efter morgenmaden er det tid til at forlade båden og gå i land en sidste gang. Har du valgt at kombinere skærgårdskrydstogtet med en sol- og badeferie, fortsætter ferien på det valgte hotel. Båden sejler kl. 09.00 og du har ikke adgang til kahytten derefter. Ved senere hjemrejse efter krydstogtet, kan bagagen efterlades i bagageopbevaringen overfor båden ved havnen, indtil det er tid til at tage til lufthavnen.

 

Bemærk at dagsprogrammet kan ændre sig med kort varsel og i løbet af rejsen pga. vejrforhold og sæsonvariationer. I højsæsonen, dvs. juli, august og september er der begrænset kapacitet i havnene, og båden kan lægge til i en alternativ havn natten over. Man skal altid via andre både for at komme i land.