Dagsprogram for M/S Desire & Bella

Dag 1. Split

Skærgårdskrydstogtet starter og slutter i den smukke havneby Split på Kroatiens fastland. Ankommer du tidligt på dagen, kan du opbevare din bagage om bord på båden og udforske havneområdet og den charmerende gamle by i Split, der byder på en skøn blanding af gammelt og nyt, kultur og historie. Kl. 19.00 er der velkomstmøde om bord på båden og kl. 19.30 serveres en velkomstmiddag. De gæster, som ankommer senere, får serveret et koldt måltid.

Dag 2. Split - Brač - Hvar

Hver tidlig morgen sejler båden fra havn. Den første dag sætter kaptajnen kurs mod den populære badeby Bol på øen Brač. Her er der tid på egen hånd til at udforske de små stræder eller tage en forfriskende svømmetur i det krystalklare hav ved den populære Zlatni Rat-strand eller nyde en kop kaffe nede ved havnen. Frokosten serveres på båden, mens båden fortsætter mod naboen Hvar.

Strand på Brac, Kroatien
Snorkling i krystalklart vand, Kroatien

Øen, der bliver kaldt lavendeløen, er en af Kroatiens største øer i den kroatiske skærgård. I Hvar by kan du beundre middelalderbygninger og en charmerende atmosfære. Desuden findes der masser af restauranter, hippe barer og tøjbutikker. Her mødes vi med en engelsktalende lokalguide, som tager os på en byrundtur. Om aftenen er der tid på egen hånd, og det er en perfekt mulighed for at opleve de mange kroatiske lækkerier, som byens mange restauranter tilbyder. Slå dig ned ved et bord og bestil en "gregada" - en traditionel ret fra Hvar, som består af fisk, der er tilberedt sammen med kartofler. Benyt også lejligheden til at smage på nogle af de fantastiske vine, som kommer fra øens vinmarker.

Bemærk venligst: På grund af begrænset kapacitet i Hvars havn i højsæsonen (juli og august) kan havnen erstattes med Stari Grad/Jelsa. I såfald arrangeres transfer med bus til og fra Hvar.

Dag 3. Hvar - Korčula

På dag 3 er det tid til at opleve endnu en ny ø - Korčula. På vejen finder kaptajnen en bugt, hvor der er mulighed for at bade direkte fra båden. Vi når Korčula om eftermiddagen, som er en typisk dalmatisk middelalderby, hvor stenhusene, med deres karakteristiske røde tegltag, står tæt langs de brostensbelagte små gader. I Korčula finder vi bl.a. Marco Polos fødested.

Midt i Korčula by står Sankt Markus-katedralen, der er byget i kalksten og har mange smukke og opfindsomme udsmykninger. Her mødes vi med en engelsktalende lokalguide, der viser os seværdighederne. Når det er tid til aftenens middag, kan du se frem til lækre fiske- og skaldyrsretter, makaroni-retter og ovnstegt lam på en af de hyggelige restauranter.

Dag 4. Korčula - Dubrovnik

På dag 4 er det tid til at fortsætte krydstogtet til Dubrovnik på fastlandet. Rejsen varer nogle timer, men vi stopper for at bade og spise frokost om bord. Vel fremme mødes vi med vores engelsktalende lokalguide, der tager os på en byvandring. Aftenen er på egen hånd. Besøg bymuren, tag en tur med svævebanen til toppen af Mount Srđ eller find steder, der vises i tv-serien Game of Thrones. Bussen kører tilbage til havnen kl. 18.00, men det er også muligt at blive i byen og spise middag, og derefter tage taxi tilbage til Gruz-havnen på egen hånd.

Oplev Dubrovnik på skærgårdskrydstogtet
Mljet Nationalpark udenfor Kroatiens kyst

Dag 5. Dubrovnik - Mljet

Efter den dejlige middelalderby Dubrovnik skal vi opleve smuk natur i Mljet Nationalpark, der ligger på øen af samme navn. På vejen er der tid til et badestop ved de smukke Elafiti-øer. På Mjlet kan du gå en tur om søerne eller beundre den mindre ø St. Mary med sit Benediktiner-kloster fra 1200-tallet. Om aftenen byder Kaptajnen på middag på båden.

Dag 6. Mjlet Nationalpark - Pučisča

Efter Mljet Nationalpark er det tid til at sætte kursen mod Brač - denne gang i Pučisča, som ligger på den nordlige del af øen. Pučisča ligger hvor tre dale mødes og præges af en rustik atmosfære med skinnende hvide stenfacader. Pučisča er især kendt for sine stenbrud, og her ligger Kroatiens eneste stenhuggerskole. Herfra har man bl.a. hentet sten til søjlerne på Det Hvide Hus i Washington DC. I løbet af dagen og om aftenen kan du udforske Pučišća på egen hånd.

Dag 7. Pučisča - Omiš - Split 

På vores sidste dag forlader vi Pučisča via Brackim-kanalen og rejser mod Omiš på Makarska Riviera. Omiš er en smuk by omgivet af en mur med gamle slotte og stenkirker. Her kan du tilkøbe en guidet dagsvandring, hvis du har lyst. Eller du kan vælge at gå en tur i byen på egen hånd.

Rejsens sidste dag og havn er Split. Byen er Kroatiens tredje største og er over 1700 år gammel. Siden 1979 har Split historiske centrum været på Unescos Verdensarvsliste. Midt i centrum findes det gigantiske palads Diocletianus og havnepromenaden Rivan med et bredt udvalg af restauranter og caféer. Her møder vi en engelsktalende lokalguide, der tager os med på en bytur til nogle af Splits historiske seværdigheder. I Split er der mange restauranter, så der er masser at vælge mellem til aftenens middag. Båden bliver liggende i havnen i Split natten over.

Dag 8. Split - Danmark

Efter morgenmad er det tid til at sige farvel til nye bekendtskaber og checke ud fra båden og flyve hjem til Danmark. Har du valgt at kombinere krydstogtet med sol- og badeferie, fortsætter du til det bookede hotel, efter du har checket ud fra båden.


Vær opmærksom på at kaptajnen kan ændre dagsprogram og rute pga. af uforudsete hændelser, dårligt vejr eller ændrede vilkår i havnene for at garantere sikkerhed om bord.

Rivan er Splits smukke havnepromenade