Dagsprogram for M/S Captain Bota

Dag 1. Split

Skærgårdskrydstogtet starter og slutter i den smukke havneby Split på Kroatiens fastland. Ankommer du tidligt på dagen, kan du opbevare din bagage om bord på båden. Herefter er der tid til at nyde en kop kaffe på havnepromenaden eller besøge Diocletianus Palads, der udgør det centrale Split. Kahytterne er klar fra ca. kl. 13.00. Kl. 19.00 er der velkomstmøde om bord på båden og kl. 19.30 serveres en velkomstmiddag. De gæster, som ankommer senere, får serveret et koldt måltid.

Dag 2. Split - Bol - Hvar

Den første dag sætter kaptajnen kurs mod den populære badeby Bol på øen Brač. Vel fremme er der tid på egen hånd til at gå rundt blandt smalle stræder på egen hånd, tage en kølig dukkert i det krystalklare vand eller nyde en kop kaffe nede ved havnen. I nærheden af ​​Bol ligger stranden Zlatni Rat, en af ​​Kroatiens bedste strande. Frokost serveres derefter om bord, mens krydstogtet fortsætter til naboøen Hvar.

Havnen i Hvar - krydstogt med Apollo
Snorkling i Adriaterhavet

Hvar, der ofte bliver kaldt lavendeløen, er en af Kroatiens største øer i den kroatiske skærgård. I Hvar by kan du beundre middelalderbygninger og en charmerende atmosfære. Her mødes vi med en engelsktalende lokalguide, som tager os på en byrundtur. I højsæsonen (juli) lægger fartøjet istedet til i havnen Starigrad eller Jelsa. Om aftenen er der tid på egen hånd, og det er en perfekt mulighed for at opleve de mange kroatiske lækkerier, som byens mange restauranter tilbyder. Slå dig ned ved et bord og bestil en "gregada" - en traditionel ret fra Hvar, som består af fisk, der er tilberedt sammen med kartofler.

Tips: Hvis du ønsker en storslået udsigt i Hvar by, anbefaler vi, at du tager helt op til fortet i Hvar by. Enten via trapper fra torvet, eller du kan tage en taxa.

Dag 3. Hvar - Mljet

Tidligt på dag tre styrer kaptajnen mod øen Mljet. Efter morgenmaden kan du enten findes en behagelig liggestol på dækket og nyde den smukke natur eller finde dejlig skygge inde i restauranten. Der vil være mulighed for at bade i Adriaterhavet direkte fra båden! Dagens frokost serveres om bord mellem øerne.

Om eftermiddagen har du tid på egen hånd på Mljet. Hvorfor ikke besøge Mljet Nationalpark, der ligger på den vestlige del af øen? Indgang til Mljet Nationalpark betales i havnen, i euro eller kuna. Du kan også gå eller cykle rundt om søerne eller besøge øen St. Mary og Benediktiner-klostret fra 1200-tallet. Om aftenen byder kaptajnen dig velkommen til middag på båden.

Dag 4. Mljet - Dubrovnik

Tidligt om morgenen sejler båden mod smukke Dubrovnik på Kroatiens fastland. Vel fremme sejler kaptajnen langs med Dubrovniks bymur og fæstning. Efter frokost og vel i land er det tid til en guidet tur med vores engelsktalende guide, der tager dig til de bedste steder og seværdigheder i Dubrovnik. Efter den guidede tur har du masser af tid til at udforske Dubrovnik selv. Besøg bymuren, tag svævebanen til toppen af Mount Srđ eller find steder, der vises i tv-serien Game of Thrones. Bussen kører tilbage til havnen om aftenen, men det er også muligt at blive i byen og spise middag, og derefter tage taxi tilbage til Gruz-havnen på egen hånd.

Mljet Nationalpark
Dubrovnik - krydstogt med Apollo

Dag 5. Dubrovnik - Korcula

Efter et døgn på fastlandet er det tid til at sejle ud i skærgården igen. Undervejs passeres storslåede strande, og du kan glæde dig til skønne badestop. Frokost serveres også denne dag om bord. Vel fremme i Korčula by mødes vi med en engelsktalende guide, der viser os den brostensbelagte by. Korčula bl.a. er kendt for at være fødestedet til Marco Polo, og midt i byen står St. Markus-katedralen, der er bygget i kalksten og har mange smukke udsmykninger. Resten af ​​aftenen kan du gå en tur langs gaderne, spise en god middag på en hyggelig restaurant og måske afslutte med en drink et eller andet sted.

Dag 6. Korcula - Makarska

Krydstogtet fortsætter mod Makarska med forfriskende badestop undervejs forbi halvøen Pelješac med sine pittoreske landsbyer, frodige landskaber med olivenlunde og smukke vinmarker. Frokosten spises om bord, og om eftermiddagen ankommer båden til Makarska. I Makarska kan du se frem til lange, fine rullestensstrande, god shopping og en restauranttæt strandpromenade med smuk udsigt.

Dag 7. Makarska - Pučisča - Split

Efter Makarska er det tid til at sejle igen til Brač - denne gang med et stop i Pučisča på den nordlige del af øen. Pučisča ligger hvor tre dale mødes og præges af en rustik atmosfære med skinnende hvide stenfacader. Pučisča er især kendt for sine stenbrud, og her ligger Kroatiens eneste stenhuggerskole. Herfra har man bl.a. hentet sten til søjlerne på Det Hvide Hus i Washington DC.

Efter egentid i Pučisča er det tid til rejsens sidste tur, tilbage til Split, mens frokost serveres om bord. Split er Kroatiens tredje største by og er over 1700 år gammel. Siden 1979 har Split historiske centrum været på Unescos Verdensarvsliste. Midt i centrum findes det gigantiske palads Diocletianus og havnepromenaden Rivan med et bredt udvalg af restauranter og caféer. Her møder vi en engelsktalende lokalguide, der tager os med på en bytur til nogle af Splits historiske seværdigheder. I Split er der mange restauranter, så der er masser at vælge mellem til aftenens middag. Båden bliver liggende i havnen i Split natten over.

Efter morgenmaden næste dag er det tid til at forlade båden og gå i land. Har du valgt at kombinere skærgårdskrydstogtet med en sol- og badeferie, fortsætter ferien på det bookede hotel. Venter du på at komme hjem efter krydstogtet, kan bagagen efterlades om bord eller i bagageopbevaringen overfor båden i havnen, indtil det er tid til at tage til lufthavnen.

Dag 8. Hjemrejse fra Split til Danmark

Efter morgenmaden er det tid til at forlade båden og gå i land en sidste gang. Har du valgt at kombinere skærgårdskrydstogtet med en sol- og badeferie, fortsætter ferien på det valgte hotel. Båden sejler kl. 09.00 og du har ikke adgang til kahytten derefter. Ved senere hjemrejse efter krydstogtet, kan bagagen efterlades i bagageopbevaringen overfor båden ved havnen, indtil det er tid til at tage til lufthavnen.

Bemærk at ændringer af rute kan forekomme, hvis Kaptajnen anser det som nødvendigt. 

Split - krydstogt med Apollo