Mostar Bosnien

Opdag Bosnien og Herzegovina

Oplev to lande på din ferie i Kroatien - sørg for at opleve nabolandet Bosnien og nogle af dens hovedattraktioner. Hvis du er på Makarska Riviera eller i Dubrovnik, ligger grænsen til Bosnien kun ca. 20 km inde i landet.

Lej en bil eller tag toget

Lej en bil og se et helt nyt land på ferien. Her er landskabet utrolig smukt, og du opdager hurtigt i landsbyerne og byerne, at du er kommet ind i et andet land. Vi anbefaler et stop ved de smukke vandfald i Buna, som med fordel kan kombineres med et besøg i smukke Mostar. Det naturskønne område ligger ikke langt fra grænsen på vej til Mostar. Vi kan også anbefale at spise din frokost her ved foden af vandfaldet.

I det tidligere Jugoslavien var jernbanen den bedste måde at komme fra kysten til Sarajevo. Det er en oplevelse ud over det sædvanlige at tage med et af de gamle tog fra Ploce til Mostar og Sarajevo.

Medugorje og Herzeg

Ca. 2 timer fra Makarska Riviera ligger landsbyen Medugorje. I 1981 åbenbarede jomfru Maria sig hér ifølge de troende. Siden da er millioner af kristne valfartet til stedet for at mærke den hellige magt, der findes der.

Ikke langt fra Medugorje i Bosnien og Hercegovina kan du besøge Herzeg Etno Village. Den er opbygget som en gammel by med stenhuse, og her får du et godt indblik i, hvordan livet var tidligere i dette område. I Herzeg kan du spise middag eller tage i teatret eller endda overnatte.

Sarajevo

Hvis du besøger Bosniens hovedstad Sarajevo, må du ikke gå glip af Tunnelmuseet. Det er en utrolig stærk oplevelse at besøge tunnelen, som indbyggerne i Sarajevo byggede under krigen i 90-tallet. Tunnelen var byens eneste link til omverdenen under den langvarige belejring, og gennem denne leverede beboerne mad og vand.