Udforsk Naxos by

Apollo 

Magazine

Den ældste port

Allerede ved ankomsten til Naxos ser du den store pompøse port, der ligger på en klippe uden for havnen: Portara, porten til Apollos tempel. År 530 før Kristus blev porten bygget af Lygdamis, som med et gran af storhedsvanvid drømte om et tempel, som var større end Zeus’ tempel på Akropolis. Sådan blev det dog ikke, for templet blev aldrig færdigt, men pompøst står porten, og udsigten mod byen er storslået.

Apollo 

Magazine

Say cheese

Naxos er en ø med en omfattende madproduktion. Bare på ostefronten er der masser at vælge mellem. Gå ikke glip af Naxos' egen variant af Gruyère-osten: Graviera!

Apollo 

Magazine

Mad til tørre

Et klassisk billede fra Grækenland er blæksprutter, som hænger til tørre i solen. De tørres for at få den rigtige konsistens, når de skal serveres som snack til aftenens aperitif.

Apollo 

Magazine

Grækernes egne kvarterer

Snoede gader og stræder leder frem til flere charmerende gyder, og labyrinterne fører dig hurtigt helt ind i grækernes egne kvarterer. Her går hverdagslivet sin vante gang, som om turisterne slet ikke fandtes.

Apollo 

Magazine

Fastfood

Giros i pita, en græsk variant af kebab. Vælg mellem kylling eller svinekød. Serveres med tzatziki, tomat og pommes frites i pitabrød. Mættende og lækkert for cirka 2 euro.

Apollo 

Magazine

Jesussandaler

Læderremme i alle tænkelige farver og former. De klassiske jesussandaler er blevet moderniseret. Koster 15-35 euro.

Apollo 

Magazine

Oyzeri

Om aftenen samles grækerne på stambarerne, de såkaldte oyzerier, hvor man tager en ouzo med grillet, frisk blæksprutte til. Men et besøg om morgenen kan også anbefales. Her samle man lige så gerne over en kop kaffe. Baletta – et klassisk oyzeri i havnen, som siden 1952 har været drevet af samme familie.

Apollo 

Magazine

Hul i væggen

Hvis du vil have et glimt af resterne fra den venetianske storhedstid på øen, behøver du ikke at gå på museum. Den gamle bydel har mange smukke huse og bygninger med hul i væggen, hvor du kan se glimt fra 1200-tallet.

Apollo 

Magazine

Mellemmåltid

En fetaostetærte direkte fra bageriet: Rygende varm og sprød. Lige velegnet til morgenmad og frokost. Koster cirka 1,60 euro.

Apollo 

Magazine

Citronlikør (Kitro)

Kitro – en citrusfrugt, som kun findes på Naxos. Bladene på denne store, smukke frugt laver man likør af. Den serveres efter maden. Fås i tre varianter, den hvide er tør, den grønne er medium, og den røde er supersød. En flaske koster fra 10 euro.

Apollo 

Magazine

Filmmagi

Gå ikke glip af den fantastiske oplevelse at sidde under stjernehimlen og se film. Man kan både købe øl og snacks inde på salonen. Skøn folkeunderholdning, som mange små græske øer tilbyder.