Santorinis skatte

Apollo 

Magazine

Den begravede by

Efter at have været begravet under vulkansk aske i 3500 år er denne by stadig meget velbevaret og et bevis på, hvor sofistikeret civilisationen var allerede den gang. Der er fleretageshuse, afløbssystem, små gader og torve. En vaskeægte tidsrejse.

Apollo 

Magazine

Hvid aubergine

Der er mange specialiteter på de små øer. En af Santorinis særkender er de hvide auberginer.

Apollo 

Magazine

Søde vine

Santorini er kendt for sin søde vin: Vinsanto. Vinen fremstilles af hvide druer, som lægges til tørre i solen, når de er høstet, inden de bliver til vin. Vinen har en smuk gylden ravfarve. Sødt og godt.

Apollo 

Magazine

Svævebane

Fra Firas havn og op til byen er der 580 trappetrin. I dag er er der en svævebane, som transporterer dig op på en mindre svedig måde end at gå op ad alle trinnene.

Apollo 

Magazine

Lokale specialiteter

Fava er en mellemting mellem linser og kikærter. De skrælles og blandes til en for øen helt igennem unik specialitet. Fava vokser nemlig kun her.

Apollo 

Magazine

Svimlende udsigt

Santorini er berømt for sine udsigtspunkter. Den side af øen, der kaldes calderaen, hvor øen går brat ned i havet, er svær at beskrive med ord. Åndeløst smukt er her med husene, der hænger på klippeafsatsen, hvide og blå farver og det krystalklare hav.

Apollo 

Magazine

Grottehuse

Mange af husene i byerne Fira, Imerovigli og Oia er grotter, der er ombygget til huse med en fantastisk udsigt. Nede i Firas havn ser man tydeligt, hvordan en grotte kan blive til et hus.

Apollo 

Magazine

Kapers som krydderi

Rundt omkring på øen vokser der vilde kapers. Det kan man smage i den klassiske græske salat, som ofte er krydret med kapersblade. Virkelig lækkert.

Apollo 

Magazine

Sorte strande

Der er noget specielt ved lyset og følelsen på en strand, som er sort. Santorini er en vulkanø – og det er lig med sorte strande!

Apollo 

Magazine

Æsel på flaske

Æslet som symbol for øen dukker op alle steder. Den lokale øl har fået både etiket og navn fra det elskede dyr. Donkey-øl fås i tre varianter, Yellow, den svageste, Red, en god øl med masser af smag, eller Crazy, som er den stærkeste.