Kulinariske Kroatien

Kroatien har mange kulinariske specialiteter. Her er fire tips:

Apollo Magazine

Markedshopping i Split

Flotte ferskner, søde vindruer og friske nødder. På frugt- og grøntsagsmarkedet i Split finder man alt til en dag på stranden. Her kommer kvinder og mænd fra landsbyerne og sælger nyhøstede frugter og grøntsager hver dag. Tips! Glem ikke at købe friske figner, hvis det er sæson. Bedre end slik!

Apollo Magazine

Smag vin i Makarska

Kroatien er et undervurderet vinland. Lær om de kroatiske vine på vinbaren Grabova? ved torvet i Makarska, den største by langs Makarska-rivieraen. Her serveres også lokale oste og charcuteri. Har du oparbejdet en god appetit, skal du fortsætte til Kalalarga, gågaden, som snor sig gennem den gamle bydel, og Konoba Stari Grad, byens bedste restaurant.

Apollo Magazine

Nyfanget på Hvar

Hvars største kulinariske specialitet er fiskegryden Gregada. Det handler om klassisk bondemad, som er blevet serveret i århundreder. Næsten alle restauranter på øen har retten på menuen. Opskriften varierer, men basen er altid dagens fangst, som tilberedes med kartofler, sort peber, selleri og løg. Det er enkelt, godt og billigt. Men du skal ikke være hundesulten, hvis du vil teste Gregada – retten tager ca. 40 minutter at lave. Tips! Prøv den traditionelle kro Luviji, som ligger gemt i en gyde bag kirken.

Apollo 

Magazine

Kaffepause i Split

Splits havnepromenade, Riva i folkemunde, er det bedste sted til et koffeinkick. Her går Split-beboerne hen for at se og blive set. Caféerne ligger som perler på en snor. Det er bare at slå sig ned på den første, den bedste og bestille en kaffe eller en limonade.