Dagsprogram - Vandring i Pindus-bjergene

Dag 1-2
På egen hånd på hotel Salvator Villas & Spa i Parga.

Dag 3 Dikorfo - Kipi - Monodendri
Opsamling i Sivota/Parga omkring kl. 07.00 og transfer ca. 2,5 time til Dikorfo, en af ​​de 43 traditionelle byer i Pindus-bjergene. Her møder vi vores bjergguide og starter vores vandring. Vi vandrer til nabobyen og derfra går vi ind i skoven. Vi går over små vandløb, der er lette at krydse i år og forbi de ikoniske stenbroer Siomena og Ntovris, der er som hentet fra en eventyrverden. I byen Kipi, kendt for sine vælvede broer, tager vi en pause og hviler et stykke tid. Derefter fortsætter vores tur gennem det smukke landskab til byen Monodendri, hvor vi overnatter.

Vandrelængde: 20 km
Højdeforskel: 833 m - 711 m - 1058 m
Sværhedsgrad: Medium
Vegetation: Eg, lind og andre almindelige træer i bjergene
Fauna: Spætte, hjorte, havørn, rovfugle, bjørn
Overnatning i Monodendri på et traditionelt pensionat
Måltider: Madpakke (frokost) samt middag på hotellet

Dag 4 Monodendri - Papigo
I dag vandrer vi mod Mikro Papigo og vandrer gennem Vikos-kløften, verdens dybeste kløft i forhold til bredden. Kløften er op til 1750 meter dyb og 110 meter bred på det bredeste punkt. Vandringen er udfordrende, men utroligt smuk. Vi passerer det sted, hvor Vikos-kløften møder Mega Lakkos-kløften, og også hvor floden Voidomatis, kendt for sit friske og klare vand, har sin kilde. Vandet er ca. 8 grader og kan drikkes. Vel fremme i Mikro Papigo, checker vi ind på det prisbelønnede Hotel 1700 med bygninger tilbage til det 18. århundrede.

Vandrelængde: 12,5 km
Højdeforskel: 1060 m - 550 m - 1000 m
Sværhedsgrad: Svær
Vegetation: Eg, lind og andre almindelige træer i bjergene
Fauna: Spætte, hjorte, havørn, rovfugle, bjørn
Overnatning i Mikro Papigo på Hotel 1700
Måltider: Morgenmad på hotellet. Madpakke (frokost). Middag på hotellet

Dragesøen

Dag 5 Mikro Papigo - Dragesøen og tilbage
Dagens vandring består af en forholdsvis kort strækning i forhold til den tid, det tager at vandre, men etapen er hård, og der er en masse vandring både op ad bakke og ned ad bakke. For at undgå solens varmeste stråler starter vi vandringen tidligt og går den velkendte vandretur fra Mikro Papigo til Timfi. Den første del af vandringen, der er i lav vegetation, fører os til vandkilden Avragonia, og efter endnu en lille kilometer når vi dagens anden vandkilde, Antalki. På 1520 meter når vi vandkilden Trafos. Nu er vandringen endnu stejlere, og fra vandkilden Krouna ser vi rastepladsen Timfi, men vi har yderligere 45 minutters stejl vandretur / klatring, inden vi når vores mellemliggende destination. Udsigten fra rastepladsen Timfi kan ikke beskrives på anden måde end uforlignelig. Her tager vi en pause og beundrer kløften, klipperne og udsigten, inden vi fortsætter vores tur ned mod Drakolimni, Dragesøen. Grækenlands mest berømte bjergsø. I søen bor små amfibiske salamandere, der ligner små drager. Fra søen fortsætter vi det sidste stykke til Mikro Papigo, hvor bussen venter på os for at køre os tilbage til Sivota/Parga.

Vandrelængde: 13 km
Højdeforskel: 112m - 1912m (hvilested) - 2006 m (Dragesøen)
Sværhedsgrad: Svær
Fauna: Vildged, salamander, bjørn
Måltider: Morgenmad på hotellet, madpakke (frokost).

Dag 6-8
På egen hånd på Hotel Salvator Villas & Spa i Parga.