Gratis cykler og el-cykler på Skiathos

I 2022 er Skiathos blevet certificeret med miljømærket Bike Friendly Destination for andet år i træk. Det betyder, at øen opfylder visse krav for at blive betragtet som cykelvenlig, og det er med til at fremme cykling som et middel til sport og transport. Næste år vil der blive tilbudt gratis cykler og el-cykler flere steder på øen.

Prisvindende ø

Skiathos er i år blevet certificeret med miljømærket Bike Friendly Destination for andet år i træk. Prisen er et initiativ fra non-profit-virksomheden NatTour, som har til formål at beskytte miljøet, udvikle tematiske former for turisme og foreslå miljøvenlige transportmidler som cykler. Udviklingen af ​​prisen "Bike Friendly" sker i samarbejde med Hellenic Society for the Protection of Nature (HSPN). Medlemmerne af netværket bærer mærkerne "Bike Friendly Hotel" (hotel), "Bike Friendly Destination" (destinationer), "Bike Friendly Partner" (cykelfirmaer) og "Greek Bike Specialist" (turistbureauer).

Nyt initiativ

I 2023 begynder et nyt tiltag på populære Skiathos. I Skiathos by og i Koukounaries vil der være gratis cykler og elcykler til brug for både turister og lokale. Systemet vil være automatiseret og nemt at bruge. Der vil være 10 stationer med gratis cykler - ni i Skiathos by og en i Koukounaries-området. Cyklister vil kunne vælge en cykel eller elcykel, bruge den så længe de vil og derefter aflevere den på en af ​​stationerne. Cyklerne vil være en god måde at komme rundt på øen og besøge lokale steder.

"Stationerne vil give Skiathos beboere og besøgende et moderne transportmiddel, der vil hjælpe med at reducere forurening, støj og trafikpropper, samtidig med at miljøbevidstheden øges og folkesundheden forbedres," sagde kommunen, da den offentliggjorde initiativet.

"Brugen af ​​cykler vil bidrage til skabelsen af ​​en moderne og miljøvenlig by på Skiathos," siger Skiathos borgmester Thodoris Tzoumas.