Opskrift på Gemista
Ingredienser
12 tomater
2 gule løg
4 fed hvidløg
Hakkede urter (fx finhakket persille, dild og mynte)
2,4 dl olivenolie
2,4 dl ris (arborio eller lignende)
Sådan gør du
Skovl tomaterne ud med en teske. Indholdet skal bruges senere, så gem al væsken og tomatkødet. Hak løget, og steg det, indtil løget har en fin overflade. Tilsæt ris og presset hvidløg, og steg det i ca. 2 minutter under omrøring. Tilsæt halvdelen af væsken og tomatmassen, og lad det simre i ca. 5 minutter. Sluk for varmen, og tilsæt urterne. Fyld tomaterne 2/3 op med fyldet. Læg låg på, vend hurtigt rundt og læg den i et fad. Hvis der er plads tilbage i gryden, kan du fylde hullerne med kartofler. Hæld den resterende væske over, dryp med olivenolie og bag i ovnen ved 200 grader i ca. 60 minutter. Tomaterne er færdige, når risene er bløde og let klæbrige, som risotto.