Chalki på Naxos

At opleve på Naxos

Naxos byder på en vidunderlig feriefred i de charmerende byer samt vandsportsaktiviteter. Dyk ned i øens spændende historie på nogle af Naxos spændende museer og historiske steder under din ferie.

Book din rejse til Naxos

Besøg charmerende Chalki

I den lille charmerende by Chalki er der et traditionelt væveri, et destilleri der laver citronlikør og en lille marmeladefabrik, der anvender lokalproducerede frugter. Der er også en hyggelig taverne beliggende under frodige grønne træer og en lille lokal vinbar.

Surfing

Naxos har masser af strande, der er gode til wind- og kitesurfing, både for nybegyndere og erfarne surfere. Flisvos sportscenter, der ligger i Naxos by og Mikri Vigla, tilbyder forskellige kurser og udlejning af udstyr.

Marmorbyen Apiranthos

Marmorbyen Apiranthos på Naxos ligger midt på øen og har smukke marmorbeklædte gader. De gamle huse fra venetiansk tid og de gamle og slidte trapper, som leder op til den øverste del af byen, skaber en speciel atmosfære. Alle vindueskarme og dørkarme er lavet af marmor, og det er fascinerende at se, hvordan man byggede husene og lavede tagene på traditionel vis. Indbyggerne i Apiranthos har også deres egen specielle stil og dialekt. Der er også tre interessante museer i Apiranthos, der er et besøg værd.

Idylliske Filoti

Filoti er Naxos næststørste by og ligger ved foden af bjerget Zeus. Det er en ægte græsk lille by omgivet af olivenlunde og med den smukkeste udsigt du kan forestille dig. Der er små caféer, og herfra kan du også gå en tur op til toppen af bjerget. Der er en grotte på bjerget, hvor du, hvis du sidder virkelig stille, kan se de gribe, der flyver rundt udenfor.

Hjemme hos Della Rocca

På toppen af Kastro-borgen i Naxos by er familien Della Roccas hjem bevaret som et museum. Her tager du et skridt tilbage i historien og oplever følelsen af, hvordan det var at leve og bo på borgen. I museet er der også et klaver med kuglehuller fra Anden Verdenskrig.

Apollonas

Dette er en stille lille fiskerby beliggende på nordsiden af Naxos. Det er lettest at komme dertil med bus eller lejebil. Slå dig ned på en taverne i havnen og nyd en grillet friskfanget fisk. Hvis vinden kommer fra syd eller vest, så kan det også være skønt at tage en badeudflugt hertil.

Idylliske Old Market

Old Market er et hyggeligt kvarter med smalle gyder, der ligger omkring Kastro-borgen i Naxos by. Her er det dejligt at slentre rundt og nyde den karakteristiske arkitektur og de smukke blomster, der klatrer langs husets vægge. Der er også mange små butikker, hvor du kan shoppe sjove ting med hjem.

Naxos arkæologiske museum

Det arkæologiske museum ligger i den ældre del af Naxos by. Museet har b.la udgravninger fra den gamle by Grotta, der eksisterede på Naxos før vulkanudbruddet på Santorini i 1500 år f.Kr.

På taverne i Kinidaros

Kinidaros er en by på Naxos med smukke citronlunde og rigtig gode taverner. De fleste af dem er placeret ved det lille torv, hvor du kan opleve lokal musik og dans, hvis du er heldig. Byen ligger i nærheden af de fortryllende hvide marmorbjerge.