Kos smukke byer

Kos er en ø fuld af smukke byer at opdage. Slå to fluer med et smæk og tag på en cykel- eller vandretur for at se så meget af Kos på vejen. Her kan du læse mere om hvilke byer, der er et besøg værd!

Til toppen af Dikeos

Fra den lille landsby Zia går der en vandresti op til toppen af Kos højeste bjerg, der stiger 846 meter over havets overflade. Oromedon er det gamle navn på bjerget, som nu hedder Dikeos. Fra tavernen Olympia 2 kan du følge pilene op. Den første del af ruten går gennem Zia, så følger du en grusvej, før den rigtige vandretur mod toppen begynder. Det er en utrolig smuk tur på ca. to timer, og udsigten er turen værd. På en klar dag kan du se hele vejen til Kalymnos, Leros, Pserimos, Plati, Nissyros og endda til Tyrkiet og Rhodos. På toppen finder du også den lille søde kirke Agios Christos. Når du kommer ned igen, kan du bestille øens bedste moussaka på Olympia 2 i Zia.

Cykle til Agios Fokas

Bag Psalidi på Kos ligger der et område, som hedder Agios Fokas. Her ligger strandklubber i et hyggeligt og afslappet miljø og med god service. Hertil kan du cykle fra Kos by. Ved fuldmåne er der fest i Agios Fokas.

Besøg Kos byer

Det er altid en oplevelse at besøge en af de små byer på øen. F.eks. er der i Pyli mange hyggelige caféer med en garanteret lokal atmosfære. Det er en fin tur at gå på den snoede vej fra Kos by via Pyli og derefter videre til Kardamena.

Cykeltur til Tigaki

Det er meget populært at cykle til Tigaki på Kos. Der er næsten helt fladt hele vejen, og du kan cykle gennem meget landlige omgivelser. På vejen passerer du en lille vingård, hvor det er dejligt at stoppe op for at blive kølet ned i skyggen med et koldt glas hvidvin.

Besøg en vingård

På Kos er der to vinproducenter Triantafyllopoulos og Xatzimanouli, hvoraf sidstnævnte producerer den mest populære vin, som du finder på mange restauranter og barer. Hvorfor ikke besøge en af vinmarkerne, og se hvordan det foregår, når de laver vin. Xatzimanouli ligger på hovedvejen fra Kos by mod lufthavnen, kort efter byen Ziapari til venstre. Triantafyllopoulos finder du, hvis du forlader hovedvejen efter Tigaki og kører op mod vejen til Zia.

Maleriske Zia

Tag på en aftentur til den lille ægte by Zia på Kos. Det er et perfekt sted både at nyde solnedgangen og en lækker middag på en af tavernerne. Fra den charmerende café Watermill i Zia kan du se en af de gamle vandmøller i byen og nyde en god limonade. I byen sælges der også produkter fra regionen som honning, svampe, krydderier og kunsthåndværk. Et must er at besøge den lille Santa Maria-kirke og præstens galleri med ikonmalerier.

Agios Stefanos

En lille ø som ligger lige udenfor stranden i Kefalos på Kos. Her kan du sejle i kano og beundre det fantastiske mosaikgulv i øens basilika.

Se flere rejsetips til Kos