Pittoreske Assos

Oplev Kefalonia

Fascinerende naturoplevelser og charmerende småbyer er en stor del af din rejse til Kefalonia. Tag del af Kefalonias oplevelser, som du helt sikkert ikke bør gå glip af!

Skønne bybesøg

På den nordvestlige del af øen ligger den pittoreske by Assos. Det er dejligt at tilbringe en eftermiddag her og gå gennem byens gader og nyde den stille atmosfære. Hvis det bliver for varmt, kan du tage en svømmetur på den lille strand. Der er også flere taverner, der serverer god fisk. Ruinerne efter et venetiansk slot ligger indenfor overkommelig afstand fra Assos for dig, der evt. vil ud på en lidt længere gåtur eller en løbetur. Hvis du kører fra Argostoli, tager det ca. 45 minutter.

Agios Georgios-slottet og Kastro

Kun cirka 15 minutter syd for Argostoli ligger Kastro og Agios Georgios-slottet på en høj. Kastro var øens hovedstad frem til år 1757, hvor man skiftede hovedstaden til Argostoli på grund af nærheden til vandet. Den dag i dag findes ruinerne fra borgen der stadig, og det er hyggeligt at gå en tur heroppe. Slottet, som er fra 1500-tallet, blev ødelagt under jordskælvet, men er nu blevet restaureret.

Vandring langs med havet

At gå en tur langs med havet er en skøn oplevelse. Hvorfor ikke tilbringe en tidlig formiddag med en vandretur langs med Fanari Road, som går fra Lassi til Argostoli. Det tager cirka to timer at gå strækningen, og turen byder på smuk natur med olivenlunde, pinjetræer og dejlige små badebugter. Du passerer også en taverna hist og her. Halvvejs kommer du til at se det berømte Theodoroi-fyrtårn, som blev bygget af den britiske guvernør Napier. Du kommer også til at se det mystiske naturfænomen Katavothres. Her leder strømmen vandet ind i en kløft ved stranden, og fører det videre under jorden til den anden side af øen.

Det arkæologiske museum Argostoli

Dette er et af Grækenlands mest interessante museer. På Kefalonia har man fundet levn, som er 40.000 år gamle. Dette er et lille og meget informativt museum med billeder fra udgravningerne fra forskellige steder på øen, f.eks. Poros, Fiskardo og Sami. Åbningstider kl. 09.00-15.30 tirsdag-søndag. Der er lukket om mandagen.

Melissani-søen

I Melissani findes en underjordisk sø, hvor vandet skifter farve i takt med lyset og døgnets timer. Inde i grotten sejler man med en lille båd og får en guidet tur af en lokal guide. Det er en fantastisk følelse at sejle på vandet og samtidig kigge op mod himlen og se solstrålerne genspejles mod grottens vægge. En naturoplevelse man helt sikkert ikke må gå glip af.

Drogarati-grotten

Drogarati-grotten byder på naturens eget under med imponerende stalaktitter og stalagmitter, som man mener, er over 5 mio. år gamle. Her afholdes hvert år koncerter eftersom akustikken mellem klippevæggene er meget imponerende. Drogarati ligger midt på øen i nærheden af Sami.

Melissani

Sami

Sami er en hyggelig fiskerby, som du måske kan genkende fra filmen Kaptajn Corellis Mandolin, som er indspillet her. Filmen har betydet meget for Kefalonia, eftersom turismen fik et opsving efter premieren. I Sami kan man spise god mad på nogle af restauranterne nede ved vandet eller bare gå en tur i byens hyggelige områder. Det er også tæt på den dejlige strand Antisamos.

Gamle og nye Farsa

En stykke nord for Argostoli ligger ruinerne af den lille by Farsa. Den blev ødelagt, ligesom resten af øen, ved jordskælvet i 50'erne. Da man ikke ønskede at genopføre byen på et sted, hvor en tragedie har fundet sted, ligger den nye by Farsa nedenfor den gamle. Mange af ruinerne af den gamle by står tilbage som en øde spøgelsesby. Husk at du ikke må samle sten op og tage med!

Trendige Fiskardo

Vil du have mulighed for at se kendisser, skal du besøge den lille by. Hertil kommer nemlig flere af de store stjerner for at nyde en uforstyrret ferie i hyggelige omgivelser. Byen blev slet ikke påvirket af jordskælvet i 1953, og husene her har tydelige influenser fra den venetianske æra. I den hyggelige havn er det skønt at slentre rundt og bare nyde atmosfæren. Tag en kaffe og se solen gå ned over de farverige huse. Hvem ved... måske ser du Robert de Niro, Madonna eller Tom Hanks!

Folkelivsmuseum

Inde i Argostoli findes et fint folkelivsmuseum, som er et besøg værd. Her kan man blandt andet se fotografier af hvordan, Argostoli så ud inden jordskælvet. Lige ved siden af indgangen til museet ligger også Kefalonias største bibliotek.