Græsk salat

Kulinariske Kefalonia

På Kefalonia finder du græsk madkultur, når den er bedst. Tag del af øens lækkerier og den dejlige atmosfære på restauranterne.

Kalafatis Taverna

Denne hyggelige familiedrevet restaurant finder du lige ved vandet i Argostoli, meget nær busstationen. Maden er rigtig god, og personalet er altid gæstfri. Spørg efter dagens friske fisk og få den grillet. Mums! Prøv også gerne deres Courgette balls – friturestegte squashfrikadeller, som serveres med en fantastisk yoghurt- og dildsauce. Er du der ved frokosttid, er du måske heldig at se en skildpadde svømme forbi! Tlf.: +30 267 102 2627.

Premier Café

Denne café ligger på torvet i Argostoli. Her tilbydes hjemmelavet is og vidunderlige kager. Det er umuligt ikke at købe noget, når man er gået derind og den fantastiske duft kan få dig næsten i trance! Tlf.: +30 267 102 7222.

Bagværk i Argostoli

Hvorfor ikke prøve et af Argostolis mange bagerier? Her venter ikke kun en fryd for øjet men også et paradis for smagsløgene. Smag på en fantastisk kage eller måske en hjemmelavet italiensk is.

Middag med havudsigt

Vidunderlig mad og udsigt på Amethyst Hippocampus

Restauranten Amethyst Hippocampus har måske Skalas bedste udsigt. Her kan du nyde vidunderlig mad, mens du ser ud over Det Ioniske Hav. Og den stemningsfulde atmosfære er bare med til at gøre besøget endnu bedre. Kokken benytter kun de bedste råvarer, og udbuddet er stort. Velbekomme! Restauranten ligger i hotel Regina Dell Acqua, langs med vandet i Skala. Vi anbefaler, at du reserverer bord, hvis du vil sidde udendørs. Tlf.: +30 267 108 3390.

Romantisk middag

Old Village er en typisk græsk restaurant med romantisk atmosfære. Her serveres der god vin og lækker mad – hver ret er som et lille kunstværk. Kun de bedste råvarer anvendes, og man kan virkelig smage kvaliteten. Bartenderen laver desuden de bedste drinks, du kan tænke dig. Du finder Old Village på hovedgaden i Skala. Tlf.: +30 267 108 3513.

Mad på Kefalonia

Robola Wine Factory

Her produceres den friske hvidvin fra Robola. Vinen er gennem de seneste år blevet mere og mere populær og har fået flere priser. Robola fremstiller også Brillante, som findes som både dessertvin og rosévin. Den søde vin Mavrodaphne, med smag af kirsebær er fantastisk at hælde på vaniljeis, og kan varmt anbefales.

Havestemning

Til restaurant Sirtaki i Lassi hører en frodig have med en skøn atmosfære. Her kan du nyde en drink eller spise en god frokost. I haven kan man også se tv og måske spiller favorit-fodboldholdet? Det er desuden populært til bryllupsfester, så bliv ikke overrasket, hvis du pludselig befinder dig midt i en fest. Tlf.: +30 267 102 3852.

Græsk kaffekultur

En oplagt feriedrik i Grækenland er iskaffe – frappé. Selvfølgelig findes den i adskillige varianter. Du kan også bestille traditionel græsk kolbekaffe, som laves i en speciel kande og serveres i små kopper.

Meze

At bestille blandet meze (en masse småretter) er både hyggeligt og lækkert. Nogle af vores favoritter er saganaki (friturestegt ost), tzatziki, grillet aubergine, dolmades (vinbladsdolmer), hvidløgscremen haydari, krydret tomatsauce med hvidløg, oste, svampe, muslinger og diverse grøntsager.

Frugtmarked i havnen

Nede i havnen i Argostoli findes der to frugtmarkeder, hvor du kan købe frisk frugt til gode priser. Her finder du vandmelon, appelsiner, ferskner, jordbær – kort sagt alt du behøver til en skøn frugtsalat. Om formiddagen kommer lokalbefolkningen hertil for at købe frugt og grøntsager til familien.

Torvet i Argostoli

På torvet i Argostoli er der i højsæsonen små stande, hvor du kan købe forskellige lokale produkter. Her er desuden masser af restauranter og barer, som blandt andet byder på både græsk og italiensk mad. Om aftenen er der et skønt byliv med mange familier, som samles og børn, som leger i den lune aftenluft.

marked på Kefalonia