Oplevelser på Kalymnos

Oplevelser på Kalymnos

Kalymnos er måske bedst kendt for sine svampe, udsøgte honning og klatring, men denne ø har meget mere at byde på. Besøg nonneklosteret Agios Savvas, som er en af Kalymnos mest interessante seværdigheder, hils på "Lady of Kalymnos" på det arkæologiske museum eller tag båden over til fredelige Telendos, hvor tiden har stået stille. Her kan du læse mere om, hvad du kan opleve på Kalymnos!

Agios Savvas

Oppe på bjerget over Kalymnos by har Agios Savvas nonnekloster udsigt over den lille by. Klosteret er den mest interessante seværdighed på øen, og dens kirke er utrolig smukt dekoreret fra gulv til loft. Klosteret er opkaldt efter helgenen af Agios Savvas, som siges at have været i stand til at helbrede folks lidelser og mere alvorlige sygdomme. Indenfor i kirken kan du se hans kiste, der er lavet af sølv.

Spiti Kalymnos

Hvis du er nysgerrig efter, hvordan livet så ud i Grækenland for 100 år siden, kan du besøge det lille folkemuseum Spiti Kalymnos. Her har indbyggerne på Kalymnos hjulpet hinanden med at samle ting sammen for at skabe et traditionelt græsk hjem. Der er også en lille butik, hvor der sælges krydderier fra øen.

Oplev Kalymnos med Apollo

Pothia

I Pothia på Kalymnos er det dejligt at gå en eftermiddagstur langs de smalle gader overfor havnen. Her sælges alt i de mange små butikker, og du finder hurtigt din egen favoritbutik.

Bjergbestigning på Kalymnos

For dig der ønsker ekstra spænding og sommerfugle i maven, så anbefaler vi en dag med bjergbestigning på Kalymnos. Her er mange gode steder for sporten, og i foråret og efteråret er der masser af folk der kommer hertil for at klatre.

Arkæologisk museum

Er du interesseret i historie og antikke artefakter, så er det arkæologiske museum i Pothia et godt alternativ. Oplev smukke antikke genstande fra 5300 f.Kr., hvor den mest imponerende genstand er en stor bronzestatue af en kvinde fra århundredet f.Kr. Statuen hedder "The Lady of Kalymnos" og blev fundet i havet udenfor Kalymnos i 1994.

Tag båden til Telendos

Hvis du leder efter en stille stund og vil rejse tilbage i tiden, så skal du tage båden over til Telendos. Du krydser badebyen Myrties, og turen tager kun fem min. På øen venter der fred og ro og en hverdag helt fri for alle former for trafik. På Telendos kan du finde fred dag som nat.

Lej en scooter eller bil

Øen Kalymnos er større end du kan forestille dig, og at leje en bil eller scooter en dag kan være en god ide, hvis du vil se dig omkring. Tag f.eks. en tur op i bjergene og nyd den fantastiske udsigt eller tag ned til den lille by Vathis og nyd velsmagende og prisvenlig fisk i den hyggelige bugt. I Vathis finder du også citrusdalen, hvor de dyrker appelsiner og citroner i et stort felt.

Undervandsmuseet i Vlichada

Stavros, som er over 70 år gammel, har et langt og spændende liv bag sig. Gennem hans liv har han dykket uden for den sydlige Kalymnos-kyst, og alle hans fund kan ses i museet i Vlichada. Her finder du koraller, fisk og objekter fra det minoiske rige.