Bådtur: Kreta-Santorini-Amorgos-Ios-Kreta

Med denne bådtur vil du opdage både Grækenlands største ø samt tre smukke øer i Kykladerne. Ruten starter fra Kreta og tager dig derefter til Santorini, Amorgos og Ios. Højdepunkterne på turen er Kretas brede vifte af aktiviteter, underholdning og attraktioner, Santorinis smukke solnedgange, Amorgos' krystalklare vand og Ios' charmerende atmosfære og sjove natteliv.

Anbefalet rejseperiode for bådturen: 14-21 dage.

Kreta

Start din bådtur på måske den mest besøgte græske ø for os danskere - Kreta. Der er masser at lave på denne store ø, og besøget er en rejse i sig selv, så tilbring gerne flere dage her. Oplev mere end blot strande - lej en bil og kør til små fjerntliggende landsbyer, tag dine vandrestøvler på så du kan vandre en tur i Samaria-kløften og - besøg også den mystiske ø Spinalonga!

På Kreta finder du både større byer med en travl befolkning og mindre landsbyer, hvor hverdagen flyder i langsomt tempo. Fællesnævneren er de fantastiske strande, det krystalklare hav og den vidunderlige følelse af at være i Grækenland.

På den nordvestlige side er populære Platanias og den smukke havneby Chania. I nærheden er der flere andre gode steder såsom Agii Apostoli, Agia Marina og Kolymbari.

På vej mod øst finder du livlige Rethymnon, der byder på en hyggelig lille byfølelse, hvor den lange sandstrand strækker sig helt ind i byen. I det nordøstlige hjørne af Kreta ligger den lokale havneby Sitia, som er perfekt til dem, der vil blande bylivet med vandreture og dejlige dage på stranden.

Santorini

Når du tænker på Grækenland, er det ofte Santorinis smukke landskab, der dukker op. Det bjergrige landskab er fyldt med blå og hvide huse, og med det glitrende hav i baggrunden udgør det motivet for mange græske postkort. Øens dramatiske form er resultatet af et gigantisk vulkanudbrud for flere tusinde år siden. Den indre vestkyst er bjergrig og falder stejlt ned i havet, og den ydre østkyst er flad og omkranset af strande med sort lavasand.

Nattelivet i Santorini varierer afhængigt af, hvor du bor på øen. I Fira - eller Thira som det også hedder - og Oia finder du de fleste barer og natklubber. I badebyerne Kamari, Vlychada og Perissa & Perivolos er tempoet lidt roligere.

Hvis du kan lide at opleve ting på din ferie, vil du elske Santorini, da der er meget at opleve hver dag! Tag på en udflugt til en anden landsby, cykl på mountainbike eller du kan snorkle blandt farverige fisk!

Amorgos

Velkommen til den store blå - Amorgos er kendt for at have det klareste vand i Grækenland. Denne smukke lille ø ligger lige sydøst for Naxos og består af en bjergryg, der er omgivet af klart blåt Middelhav. Tempoet på Amorgos er roligt, og her rejser du efter sol og bad, god mad og den smukke udsigt.

Amorgos er primært kendt som øen, hvor dele af filmen "The Store Blå" blev optaget i 1988. Det var også i forbindelse med filmen, at Amorgos fik sit store gennembrud inden for turisme. På trods af dette føles øen autentisk og rolig med en atmosfære af det lokale Grækenland.

En af hovedattraktionerne på øen er klosteret Hozoviotissa, som også er det næstældste kloster i Grækenland, bygget i 1017. Klosteret blev opført til Panagia, Jomfru Maria, som er øens skytshelgen og er blevet bygget, så det passer ind i den den omkringliggende bjergform. Trapperne op kan være ret fysisk hård, men fra toppen af ​​klosteret har du en fantastisk udsigt over havet. Når du først er kommet, tilbyder munkene dig psimeni raki og loukoumi (tyrkisk delight), mens du går rundt og ser på klosterets portrætter og små skatte.

Ios

Ios er en af ​​Grækenlands mest festlige øer samt en populær destination for livsglade rejsende! Når du ankommer til Ios, ankommer du til den dejlige lille havn i Gialos, med en dejlig strand ved siden af. Der er også flere gode restauranter med udsigt over vandet og både. Over havnen, øverst på bjergryggen, ligger Ios by.

På trods af sin festlige stemning er Ios en charmerende ø med små hvide huse og blå skodder, samt blomster snor sig smukt i gaderne. Fra Chora har du udsigt over toppen af ​​et bjerg, hvor den smukke kirke Panagia Gremiotissa ligger. Her valfarter turister til, lige inde solen går ned for at nyde den utrolige udsigt over havet og solnedgangen.

En af de mest populære strande på Ios er Mylopotas, og her er der meget at lave for dem, der ikke kan lide at bare ligge stille. Vandsport, vandcykler og beachvolley - du skal bare vælge! Der er også mange restauranter og caféer, hvor du kan sætte dig ned og nyde en god is eller kaffe.

 

Sådan booker du bådturen

Vi anbefaler, at du booker fly i god tid, så sæderne ikke bliver udsolgt. I de foreslåede ruter på denne side flyver du til og fra Rhodos, og så er det bedst, hvis du booker en tur / returbillet. Hvis du skal hjem fra en anden ø end Rhodos, skal du foretage to separate bookinger: en til flyrejsen derhen og en til flyrejsen hjem. Du kan booke hoteller, når du booker din flyrejse, eller som en separat reservation bagefter. Du kan booke bådbilletter direkte hos rederiet.

Book fly

Find fly til udrejse og hjemrejse:

Book bådbilletter

Billetter booker du direkte hos rederiet (kontakt rederiet ved alle spørgsmål omkring båden og billetter).

Book hotel

 

Book udflugter

Du booker udflugterne på rejsemålet, enten via vores app eller hos vores rejseledere eller samarbejdspartnere.