Ø-hop: Santorini-Amorgos-Naxos-Paros-Ios-Santorini

Kykladerne er med deres smukke øer er et populært valg til ø-hop. Afstandene er korte, og det krystalklare vand og de græske udsigter er altid et sikkert kort. Højdepunkterne på denne rejse er Santorinis dramatiske natur og smukke solnedgange, Amorgos' klare farvande og hyggelige svømmeture, Naxos' sandstrande og Paros' stille tempo og gamle bydel.  

Anbefalet rejseperiode for ø-hop: 14-21 dage. Find flybilletter her »

Santorini

Når du tænker på Grækenland, er det ofte Santorinis smukke landskab, der dukker op. Det bjergrige landskab er fyldt med blå og hvide huse, som med det glitrende hav i baggrunden udgør motivet for mange græske postkort. Øens dramatiske form er resultatet af et gigantisk vulkanudbrud for flere tusinde år siden. Den indre vestkyst er bjergrig og falder stejlt ned i havet, den ydre østkyst er flad og omkranset af strande med sort lavasand.

Nattelivet i Santorini varierer afhængigt af, hvor du bor på øen. I Fira - eller Thira, som det også skrives - og Oia er der de fleste barer og natklubber. I badebyerne Kamari, Vlychada og Perissa & Perivolos er tempoet lidt roligere.

Hvis du kan lide at opleve ting på din ferie, vil du elske Santorini, da der er muligheder for at opdage nye ting hver dag! Tag på en udflugt til en anden landsby, cykle mountainbike eller snorkle blandt farverige fisk!

Amorgos

Velkommen til den store blå - Amorgos er kendt for at have det klareste vand i Grækenland. Denne smukke lille ø ligger lige sydøst for Naxos og består af en bjergside, der er omgivet af klart blåt Middelhav. Tempoet på Amorgos er roligt, og her rejser du efter sol og bad, god mad og den smukke udsigt.

Amorgos er primært kendt som øen, hvor dele af filmen "The Big Blue" blev optaget i 1988. Det var også i forbindelse med filmen, at Amorgos fik sit store gennembrud inden for turisme. På trods af dette føles øen lokal og rolig med en atmosfære af det ægte Grækenland.

En af hovedattraktionerne på øen er klosteret Hozoviotissa, som også er det næstældste kloster i Grækenland, og er bygget i 1017. Klosteret blev opført til Panagia, Jomfru Maria, som er øens skytshelgen og er blevet bygget, så det passer ind i omgivelserne og bjergsiden. Trapperne op kan være ret hårde, men fra toppen af ​​klosteret har du en fantastisk udsigt over havet. Når du først er kommet op, tilbyder munkene dig psimeni raki og loukoumi (tyrkisk delight), mens du går rundt og ser på klosterets portrætter og små skatte.

Naxos

Naxos er den største ø på Kykladerne med et meget varieret landskab. Her mødes du af høje bjerge med små landsbyer, dybe grønne dale og kilometerlange, gyldengule strande. Du kan også finde små skjulte bugter, hvor du kan solbade og svømme rundt i fred. Øen er frodig og lever godt af sine rige naturressourcer. Befolkningen er derfor ikke så afhængig af turisme, og du bliver behandlet som en gæst og ven.

En af Naxos mest berømte strande er Agios Georgios. Den er lavvandet og finkornet og ligger ved Naxos by. Der er liggestole, vandaktiviteter, strandbarer og små taverner - alt hvad der er behov for til en vellykket stranddag. Plaka Beach er sandsynligvis øens bedste strand, da den er lang, bred og smuk med glitrende, krystalklart vand.

For dem, der er interesseret i historie, tilbyder Naxos mange interessante seværdigheder. Allerede ved ankomsten til Naxos vil du se den store, pompøse port, der ligger på en klippe uden for havnen. Porten kaldes Portara, og er indgangen til templet til solguden Apollo, som desværre aldrig stod klar. Her er det i dag populært at samles og nyde solnedgangen.

Paros

Ikke langt fra Naxos ligger Paros, som er en ø med græsk charme og smukke, dejlige sandstrande. Parikia på vestkysten er en af ​​øens største byer. Det gamle bycentrum ligger omkring den venetianske borg Kastro, og området her er perfekt til aftenens gåtur. Her finder du snoede gyder, smukke buegange og skinnende hvide huse med hyggelige, små butikker og restauranter langs gaderne.

En busstur fra Parikia ligger landsbyen Naoussa i en beskyttet bugt. I den fine lille havn er der fiskerbåde, og blæksprutterne hænger til tørre. Lige uden for landsbyen ligger en lang, bred sandstrand med liggestole til leje, ellers kan du også tage badebåden en kort afstand til Kolimbithres-stranden.

Nogle af Paros smukkeste strande ligger på den sydlige del af øen ved fiskerlandsbyen Alyki. Der er et par souvenirbutikker, et par supermarkeder og små taverner, der serverer friskfanget fisk langs den lille mole i havnen. Selvfølgelig vil du også se en lille hvid kirke med en blå kuppel.

Ios

Ios er en af ​​Grækenlands mest festlige øer og en populær destination for livsglade rejsende! Når du ankommer til Ios, ankommer du til den dejlige lille havn i Gialos, hvor der ligger en skøn strand ved siden af. Der er også flere gode restauranter med udsigt over vandet og bådene. Over havnen, øverst på bjergryggen, ligger Chora, Ios by og underholdningscenter.

På trods af sin festlige stemning er Ios en charmerende ø med små hvide huse, der har skodder for vinduerne og blomster overalt. Det er et smukt og farverigt syn. Fra Chora har du udsigt over toppen af ​​et bjerg, hvor den smukke kirke Panagia Gremiotissa ligger. Her valfarter turister til lige inden solen går ned for at nyde den utrolige udsigt over havet og solnedgangen.

En af de mest populære strande på Ios er Mylopotas, og her er der meget at lave for dem, der ikke kan lide at bare ligge stille. Vandsport, vandcykler og beachvolley - du skal bare vælge! Der er også mange restauranter og caféer, så du kan sætte dig ned og nyde en god is eller kaffe.

 

Sådan sammensætter du et ø-hop

Vi anbefaler, at du booker fly i god tid, så sæderne ikke bliver udsolgt. I de foreslåede ruter på denne side flyver du til og fra Rhodos, og så er det bedst, hvis du booker en tur / returbillet. Hvis du skal hjem fra en anden ø end Rhodos, skal du foretage to separate bookinger: en til flyrejsen derhen og en til flyrejsen hjem. Du kan booke hoteller, når du booker din flyrejse, eller som en separat reservation bagefter. Du kan booke bådbilletter direkte hos rederiet.

Book fly

Find fly til udrejse og hjemrejse:

Book bådbilletter

Billetter booker du direkte hos rederiet (kontakt rederiet ved alle spørgsmål omkring båden og billetter).

Book hotel

 

Book udflugter

Du booker udflugterne på rejsemålet, enten via vores app eller hos vores rejseledere eller samarbejdspartnere.