Guide: Fodboldrejser til Tottenhams nye Stadion i London
Guide: Fodboldrejser til Tottenhams nye Stadion i London

Efter mere end 100 år med White Hart Lane som hjemmebane, så har Tottenham fået nyt græs under fødderne. Tottenham Hotspurs Stadium blev indviet i sidste sæson og med en kapacitet på mere end 60.000 tilskuere, så bliver det med garanti et tilløbsstykke. Ikke kun for lokale fans, men fodboldgæster fra hele verden. Det er ganske enkelt et stadion, der skal opleves.

Af Søren Sorgenfri

Men en ting er selve kampoplevelsen. Hvad med før og efter kampen? Kampe i Premier League afvikles – især for hold som Tottenham, der skal spille i Champions League – på skiftende tidspunkter, så her følger en guide til hvor man med fordel kan spise før eller efter kampen på Tottenham Hotspurs gigant et stadion. Og udbuddet af mad på stadion sætter også nye standarder. Tjek madmarkedet under South Stand for et imponerende godt udvalg af Street Food, der rammer Londons kulinariske nerve og rytme netop nu.

Lad det være sagt med det samme. Bydelen Tottenham er ikke Londons rigeste. Så langt fra. Og har man bare lyst til en kebab, kyllingeburger eller andet godt fra fritøsens gyldne brønd, ja så er det bare at gå en tur ned ad High Road.

Den type mad har sin egen charme, men i nærområdet vil jeg hellere anbefale pubben The Bricklayers Arms. En ægte Spurs-pub for fans og ideel som opvarmningssted til kampen eller til evaluere kampen, hvis det er en af de sene. Eller bare til at få en pint.

The Bricklayers Arms
Pubben ligger skråt over for stadion på High Road 803 få minutters gang fra Tottenhams nye hjemmebane.

Hvis smagsløgene har mod på andet end junkfood, så er der flere gode muligheder indenfor en køreafstand af 20-30 minutter. I taxa forstås. Den radius er ikke noget at tale om i London-sammenhæng, og det giver en ekstra oplevelse at se, hvordan kvarterne skifter karakter, når man passerer forbi i en black cab.

Desuden bor langt de fleste på en lang weekend i London på hoteller mere centralt i byen end Tottenhams udbud af overnatningsmuligheder. Så tag et stop på vej til eller fra og gør maven glad.

Tapasbaren Escocesa

I Stoke Newington på Stoke Newington Church Street 67 har tapasbaren Escocesa hjemme. De dygtige catalanere i det åbne køkken langer et af Londons bedste bud på fusionen af det spanske og britiske køkken over disken med alt godt fra havet, kød, grønt og ost. På søndage er der frokosttilbud på 1 pund pr. østers eller andet skaldyr. Det lyder mere fornemt end tilfældet er. Der er en folkelig stemning over Escocesa, og på solskinsdage åbnes der op for, at man må hænge på gaden med sin mad og sit glas.

Om aftenen suppleres køkkenet med solide cocktails i baren i en bydel, der har et godt natteliv at byde ind med, da den kreative klasse er rykket ind her.

Når kampkalenderen byder på aftenkampe, så er dagen bedre brugt andre steder end i selve Tottenham-området, så indtag frokosten på restaurant Brat i trendy Shoreditch på Redchurch Street 4. Der er røg i køkkenet, når hele stykker kød og fisk ryger på grillen hos den Michelin-belønnede restaurant, der åbnede sidste år. Prisen er under dansk standard, så lad ikke Michelin-stjernen skræmme.

Tæt ved Brat står den gode kaffe klar hos Ozone i Leonard Street 11, der har vundet VM for kaffebryggere. Og ja. Kaffen er virkelig god. Er man mere i pint-humør så er The Barley Mow et stenkast fra Brat en time eller to værd.
The Barley Mow

En mere afdæmpet Spurs-pub tættere på centrum finder man i Hackney, hvor Duke of Wellington holder til på Balls Pond Road 119. Der er storskærm, god stemning uden det kammer over og et fint udvalg af øl, der i godt vejr må indtages udenfor.

 

Lad os nu sige, at man efter kampen får en pint eller to på Bricklayers Arms. Men derefter har brug for sætte kursen sydpå mod et mere centralt hotel, men på vejen har lyst til at kaste anker. Så er Exmouth Market i Clerkenwell en forrygende bar- og restaurantionsgade med bogstavelig talt noget for enhver smag. Der er måske byens bedste kebab på Berber, prisbelønnede Moro, populære Panzo Pizza blot et lille udbud af mange muligheder. Og er skægget blevet for langt, så er barberen ’Barber Streisand’ altid plads i stolen.

Men når alt kommer til alt, så handler oplevelsen om kampen på banen, og kan man ikke vente, så har Tottenhams nye stadion et overbevisende bredt udvalg til de sultne og tørstige.