Fodboldrejsen til London: Den store pubguideFodboldrejsen til London: Den store pubguide

Af Søren Sorgenfri

London er fodboldens mekka, og pubbesøg hører sig til, men hvor går man hen, hvis man gerne vil nyde en pint med hjemmeholdets fans før kampstart.

En del af rejsen til Londons mekka af en fodboldby er et par timer eller tre på den lokale pub før kampstart. Det hører sig til ikke mindst for stemningens skyld. Men selv om fodboldrejser er populære som aldrig før og turister strømmer til de store stadions i stort antal, så bliver der færre og færre pubber i London. Og i det øvrige England for den sags skyld. Pubberne afløses af cafeer og restauranter, så hvor går man hen, hvis man har købt en fodboldrejse til Chelsea, Arsenal, Tottenham, West Ham eller legendariske Wembley og har mod på en pint på pubben.

Apollo Rejser kommer dig til undsætning her med pubguiden til de mest populære klubber i den engelske hovedstad.

Chelsea FC
Chelsea-pubben The Butchers Hook

Chelsea er ikke alles kop te, men de er godt kørende på pubber i nærheden af Stamford Bridge. Frankies Sports Bar på selve stadion er populær, men lige over for Stamford Bridge ligger pubben The Butchers Hook. Chelsea FC blev grundlagt i pubbens lokaler, som dengang hed The Rising Sun. Senere The Stamford var den igen i 80erne blev populær hos hjemmepublikummet. I dag har de et bredt udvalg af ale og gode tilbud på den obligatoriske Sunday Roast.

Vi har tidligere reklameret for The Harwood Arms, og gør det gerne igen. Den er i dag en gastropub fra højeste hylde, så opvarmningen til kampen kan kombineres med en frokost i absolut topklasse og du kan godt forvente, at Chelsea-fans er på pubben op til kampen. Det er et pudsigt syn – fodboldfans i rigt mål der står og drikker øl mellem de spisende gæster. Det hele i en god og hyggelig stemning.

The Butchers Hook
Fulham Road 477

West Ham

The Hammers har som bekendt indtaget nye ’lokaler’ med flyttedagen til Londons Olympiske stadion. Det har flere fans taget ilde op, men de mange pubber i Stratford i nærheden gør, at West Ham med tiden nok skal slå rødder her. På selve stadion serveres der mainstream øl til overpris, men de nye store, engelske stadions er noget kliniske i det, så hold dig til en pub i gåafstand. Nær stationen i Stratford ligger mikrobryggeriet ’Tap East, men her går man hen for hyggens skyld. Ikke stemningens.

The Cow i Westfield Center er populær, men The Boleyn på hjørnet af Green Street og Barking Road proppet med West Ham fans. The Queens på Green Street lige ved station er lidt mere afdæmpet. Generelt bekender alle pubber sig i dette område sig som pubber for hjemmeholdets fans, men de fleste steder er fans af udeholdet velkomne. Bare de holder lav profil og ikke holder med Tottenham, Chelsea, Arsenal eller Manchester United. Og slet ikke Millwall.

The Boleyn Tavern
Barking Road 1

Arsenal
The Gunners pub

Der er en håndfuld gode pubber, der bekender sig til Gunners-folket. Arsenal flyttede fra Highbury til Emirates i 2006, men de bare 10 minutters gang fra det gamle stadion til den nye hjemmebane betyder, at fansene har beholdt deres stampubber. The Twelve Pins på Seven Sisters Road er en stor pub, der kan rumme mange tørstige fans og ligger centralt ved Finsbury Station. The Tollington Arms på Hornsey Road er populær og har vundet en pris, som den bedste pub for Arsenal-fans, men også El Comandante med det cubanske tema på Annette Road er et yndet opvarmningssted.

Men pubben The Gunners skal opleves. Hele pubben er spækket med Arsenal-memorabilia fra gulvet til loft og gør stedet til et Arsenal ’tempel’. Det skal opleves!

The Gunners
Blackstock Road 204.

Tottenham
Så er der Pint

Der er flere gode pubber, nær Tottenhams nye stadion, Tottenham Hotspur Stadium, men skal man være sikker på at få en rigtig Spurs-oplevelse, så er der ingen vej udenom The Bricklayers Arms. Der er Tottenham-klenodier og fotos over det hele, stemningen er altid god, og det samme er betjeningen. Men er du fan af udeholdet, så gå et andet sted hen.

I samme område er The Victoria (The Vic) og The Coach and Horses, der har beer garden også værd at nævne. På solskinsdage så holder vi også til beer gardens – og The Bell and Hare har Tottenhams største ølhave. Der tændes op i grillen, når vejret er til det. Men altså England og solskin ikke sandt..

The Bricklayers Arms
High Road Tottenham 803.

Wembley
Oplev fodbold på Wembley

Englands ikoniske nationalarena er vært for landskampe, FA Cup semifinaler og finaler samt finalen i den lille pokalturnering og alle playoff-finalerne. Der er med andre ord god og mange grunde til at se få tjekket det store stadion af på besøgslisten over fodboldarenaer.

Wembley-området er imidlertid stort set tørlagt for pubber. Der er mange små hyggelige restauranter i de slidte gader op mod selve stadion, men få pubber og de ligger et stykke fra stadion. Ved stadion er det som at bevæge sig ind i et andet univers. Nye Ørestads-agtige lejligheder afløser det ned slidte og grå og ved siden af selve stadion ligger det store og høje Hilton Hotel. Og her er din redning som forfriskningssted op til kampen. Sky Bar 9 på niende etage har fin udsigt over stadionområdet og har fungeret som pub for Spurs tilhængere i eksil, mens White Hart Lane blev revet ned og bygget op igen. Sky Bar 9 har naturligvis karakter af at være en hotelbar, men til formålet er den lige i skabet et lille stenkast fra stadion.

Sky Bar 9
Lakeside Way, Wembley