Fodboldrejsen går til Arsenal - Emirates stadium
Fodboldrejsen går til Arsenal - Emirates stadium

Efter en solid morgenmad på hotellet i London, står dagen for min kollega Kim og jeg i fodboldens tegn. Der er kick off kl. 20.00, og det er Arsenal – Manchester United der mødes i FA Cuppen. Men inden da skal vi opleve den fantastiske engelske fodboldkultur. Læs med og få tips til din egen fodboldrejse.

Af Ronnie Persson og Kim Johansen, fodboldrejsespecialister hos Apollo Rejser

Vi sætter kurs i metroen mod ”Arsenal Station” - de har deres egen - kl 11.00, og først skal fanshoppen og deres museum besøges for at få fodboldhistorien helt ind under huden.

Arsenal er en Premier League klub med rødder helt tilbage fra 1886 og med det velkendte kælenavn ”The Gunners”.

Spillere som David Seaman, Ian Wright, Dennis Bergkamp og ikke mindst Thierry Henry  er nogle af de mange klubkoryfæer, der har sørget for sejre til holdet, og så har der også været dansk islæt i form af John Faxe Jensen og Nicklas Bendtner.

Emirates Stadium på fodboldrejsen til London

Frem til 2006 spillede man på det kendte stadion, Highbury, med plads til 38.500. Dette lå omgivet af private rækkehuse og lejligheder, så man kunne ikke udvide det, da behovet opstod.

Man valgte at bygge Emirates Stadium tæt ved det gamle - med en kapacitet på 60.260. Et utroligt smukt og moderne stadion.

Trods flytningen til det nye Emirates Stadium er det lykkedes at bibeholde den gamle pubkultur og en stemning der summer af følelser til klubben, hvilket vi tydeligt kunne mærke rundt om det nye stadion inden kampstart.

Pubbesøg på fodboldrejser er et must

For det er det fodbold handler om, klubfølelser og sammenhold.

Fra kl. 12.00 kunne vi hente vores billetter til aftenens kamp, så efter en kort metrotur stod den på stemning ved Oxford Street med alt det, som London nu byder på.  Afhentning af billetter foregår nemt og enkelt på Hotel AMBA i den lille kiosk til venstre.

Her afhenter du fodboldbilletter i London på fodboldrejser

Sulten nærmede sig, og tæt ved Hotel AMBA ligger pubben ”The Three Tuns” hvilket er et besøg værd, klassisk stemning, kolde fadøl og et menukort der byder på fish &chips eller burgere, hvilket passede fint, da 95% af gæsterne var mænd.

3 timer før kick off, og er vi videre på vej mod stadion, og pubben ”The Gunners”, der ligger tæt ved det gamle Highbury, som nu er ombygget til lejligheder - absolut et besøg værd. Super stemning - man mærker tydeligt den store passion, som de mange Arsenalfans har for deres klub.

Efter en times tid med slagsange og festlige fans bevæger vi os stille og roligt med strømmen mod stadion - ca. 20 min. gang. Jo mere vi nærmer os, jo mere kan man mærke en stemning, der langsomt vokser for hvert skridt, vi tager.

De billetter vi har hos Apollo hedder Club Level, hvilket giver adgang til lounge/cafe område, hvor der kan købes mad & drikke inden kampstart og i halvlegen. Vi tager rulletrappen op på vej til vores plads og BOOM….. der møder vi det smukke syn af en lækker grøn plæne, og spillere som Peter Cech, Koscielny, Ramsey og Lacazette der løber og armer op, og som skal sørge for en fed oplevelse. Pladserne er bag målet et niveau oppe, hvilket giver et super udsyn til banen – scenen er sat, vi er så klar……..