De lokale smage
Egyptisk mad er en blanding af mange køkkener med indflydelse fra Syrien, Libanon, Tyrkiet, Palæstina, Grækenland og andre lande omkring Middelhavet. Retterne er enkle og gode, lavet på frugter, forskellige typer kød og grøntsager og smagt til med friske og stærke krydderier. Her kan du læse om nogle af de lækre favoritter!
Fire egyptiske favoritter:
På Sherry Street og i den nye marina i Hurghada ligger der mange lokale restauranter og gadekøkkener, der serverer traditionel mad. Her kan du spise en middag til ca. 50 LE.
Tre egyptiske favoritretter er:
- Fuul: brune bønner tilberedt med olie, citron, salt, kød, æg og løg med blandede krydderier. Du får fuul i en portionsskål, som du spiser sammen med brød og grøntsager.
- Koshari: en blanding af pasta, ris og bønner serveret med stegt løg og tomatsauce.
- Shish kebab: serveret med eller uden kød, men altid med det traditionelle tilbehør - grøntsager, tahinsauce og pitabrød.
- Molokhia: en egyptisk grøntsagsgryde, der er rig på vitamin A og C, fiber og jern.
Smagen af kamel
Hvis du er vild med at smage nye retter så prøv kamelkød. En af de restauranter, som tilbyder kamel på menukortet, er restauranten Bordiehn’s, der støder op til hotellerne Arabia Azur og Arabella Azur, samt i Hurghadas nye marina. Prøv også restaurant Moby Dick på Sheraton Street i Hurghada. Her kan du også bestille hamburgere med kamelkød, som er utrolig mørt og velsmagende.
Tyrkisk kaffe og vandpibe
En populær fornøjelse er at sidde på en egyptisk cafe eller coffeeshop, som det hedder på stedet. Sammen med en kop myntete eller tyrkisk kaffe foretrækker egypterne at ryge vandpibe og diskuterer de seneste nyheder. Hvis du selv vil besøge en café, kan du tage til Sheraton Street i Sekala, hvor der ligger en hel række.