Frugter fra Egypten

De lokale smage

Egyptisk mad er en blanding af mange køkkener med indflydelse fra Syrien, Libanon, Tyrkiet, Palæstina, Grækenland og andre lande omkring Middelhavet. Retterne er enkle og gode, lavet på frugter, forskellige typer kød og grøntsager og smagt til med friske og stærke krydderier. Her kan du læse om nogle af de lækre favoritter!

Fire egyptiske favoritter:

På Sherry Street og i den nye marina i Hurghada ligger der mange lokale restauranter og gadekøkkener, der serverer traditionel mad. Her kan du spise en middag til ca. 50 LE.
Tre egyptiske favoritretter er:

  • Fuul: brune bønner tilberedt med olie, citron, salt, kød, æg og løg med blandede krydderier. Du får fuul i en portionsskål, som du spiser sammen med brød og grøntsager.
  • Koshari: en blanding af pasta, ris og bønner serveret med stegt løg og tomatsauce.
  • Shish kebab: serveret med eller uden kød, men altid med det traditionelle tilbehør - grøntsager, tahinsauce og pitabrød.
  • Molokhia: en egyptisk grøntsagsgryde, der er rig på vitamin A og C, fiber og jern.
Mad på egyptiskt vis

Friske og farverige frugter

Overalt på gaderne i Hurghada står frugtsælgerne med deres vogne lastet med frisk frugt. Når du går forbi, må du bare købe en mango eller honningmelon - de smager himmelsk.

Tyrkisk kaffe

Smagen af kamel

Hvis du er vild med at smage nye retter så prøv kamelkød. En af de restauranter, som tilbyder kamel på menukortet, er restauranten Bordiehn’s, der støder op til hotellerne Arabia Azur og Arabella Azur, samt i Hurghadas nye marina. Prøv også restaurant Moby Dick på Sheraton Street i Hurghada. Her kan du også bestille hamburgere med kamelkød, som er utrolig mørt og velsmagende.

Tyrkisk kaffe og vandpibe

En populær fornøjelse er at sidde på en egyptisk cafe eller coffeeshop, som det hedder på stedet. Sammen med en kop myntete eller tyrkisk kaffe foretrækker egypterne at ryge vandpibe og diskuterer de seneste nyheder. Hvis du selv vil besøge en café, kan du tage til Sheraton Street i Sekala, hvor der ligger en hel række.

Prøv noget anderledes

En velsmagende egyptisk specialitet er hamam mashshy, stegt eller kogt due fyldt med ris og krydderier. Den spændende ret serveres ofte ved bryllupper, da den betragtes som en kærlighed til manden, men hold øje med menukortet på typiske egyptiske restauranter, så kan det være du også får chancen for at smage retten her. Et tip er at tage til restaurant Gad på Sheraton Street, Sekalla i Hurghada.

Frisk fanget fisk

I udkanten af Sekalla i basarområdet på Dahar Square i Hurghada rager fiskesælgere op. Tidligt om morgenen tager fiskerne ud med deres båd, og så står de efterfølgende og sælger frisk fisk hele dagen. Der er også et fiskemarked ved den nye marina ved siden af Sheraton Road, lige ved den store moské.

Restauranter nær havet

Lyst til havets lækkerier? På Maritim, i Abu Tig Marina, El Gouna, kan du nyde grillet laksfilet, skaldyr eller hvorfor ikke den klassiske toast med skaldyr. Restauranten ligger lige ved havnen, og hvad er bedre end at nyde en god middag med en fantastisk udsigt? Du kommer til Maritim med en Tuk Tuk. Adresse: Abu Tig Marina, El Gouna. To af de bedste fiske- og skaldyrsrestauranter er Star Fish på Sheraton Road og Alhalaka Fish, som ligger overfor fiskemarkedet ved den nye marina.

Frisk fisk