USA

Der kræves, i de fleste tilfælde, ikke visum til USA for danske statsborgeres turistophold under 90 dage, medmindre man tidligere er blevet nægtet visum til USA eller er straffet. Tidligere besøg i bestemte lande kan også være medvirkende til, at der skal søges om visum hos ambassaden.

Børn (også spædbørn) skal have eget pas for at kunne rejse ind i USA.

Vi anbefaler alle, at kontakte den amerikanske ambassade, med henblik på, at få korrekt information vedrørende hvilke regler, der gælder for den enkelte.


Information om indrejse til USA (visa waiver program): 
Før afrejse til USA, og senest 72 timer før afgang, skal man godkendes for indrejse i USA. Det er den rejsendes eget ansvar at gå ind og udfylde ansøgningen. Dette koster p.t. 14 USD pr. pers. og skal gøres senest 72 timer før flyafgang fra Danmark, og du kan gøre det her »

Ovenstående gælder også for rejser som inkluderer et flyskifte i USA, på vej til et tredje land. De 14 USD skal betales online med Mastercard, Visa eller American Express. Se venligst US Embassy for yderligere information »

Husk gyldigt pas på rejsen. Vi anbefaler, at passet er gyldigt 6 måneder efter hjemkomst. Alle ikke-danske statsborgere samt personer, der ikke har fast bopæl i Danmark, skal henvende sig personligt på ambassaden.

Vær opmærksom på at vores henvisninger gælder for rejsende med dansk pas. Har du andet pas end dansk, er det dit ansvar at undersøge indrejsereglerne, som gælder for din nationalitet. Husk altid at medbringe gyldigt pas og vær opmærksom på, at alle børn skal have eget pas uanset alder. Det er den rejsendes eget ansvar, at undersøge om vaccinationer og visum for rejsen er påkrævet. Er der flyskift i andet land, er det også den rejsendes ansvar at undersøge krav om transitvisum. Ved rejser til oversøiske rejsemål skal passet ofte være gyldig i 6 måneder efter ankomsten.

Alle rejsende til USA skal minimum have ”visa waiver” (ESTA) eller visum. Dette gælder også ved flyskift i USA med vidererejse til andre lande.
Alle rejsende til Canada skal minimum have ”visa waiver” (eTA) eller visum. Dette gælder også ved flyskift i Canada med vidererejse til andre lande.

Vi anbefaler alle, at kontakte den amerikanske ambassade for at få korrekt information vedrørende hvilke regler, der gælder for den enkelte.