Forhold på rejsemålet

Højsæson og lavsæson 

Rejsemålenes og hotellernes karakter er meget varierende afhængigt af sæson. På de fleste rejsemål er det højsæson i juli-august. Det kan dog variere fra rejsemål til rejsemål. Dog kan man generelt sige: I for- og eftersæsonen kan der være lidt stille på de livlige rejsemål, og i højsæsonen kan de rolige rejsemål blive forholdsvis livlige. Forsæsonen kan være præget af, at ikke alle restauranter, butikker og hotellers faciliteter er åbne. I eftersæsonen kan man opleve, at rejsemålet og hoteller så småt er ved at lukke ned, og at udvalget i restauranter og butikker er begrænset. På såvel store som små rejsemål fortsætter hverdagslivet som normalt i turistsæsonen. Restauranter og barer har åbent til midnat, nogle gange længere, og musikken i nattelivet spilles for høj lydstyrke. Lokaltrafik forekommer døgnet rundt og tiltager til tider.

Vær opmærksom på

Mange steder må du påregne støj fra gaden, parkeringspladser, barer, butikscentre etc. - også selvom det ikke er nævnt under de enkelte hoteller. Vælger du at bo centralt i byen, er dette ekstra udpræget, da der ofte er livligt natteliv og tæt trafik. Vi gør endvidere opmærksom på, at det er individuelt, hvad man oplever som støj. Nogle af vores gæster er f.eks. glade for musik ved poolen, underholdning om aftenen o.lign., hvorimod andre oplever dette som generende. Høj musik, trafikstøj og anden larm uden for hotellet kontrolleres af de lokale myndigheder, og det er dermed ikke noget, Apollo kan påvirke.
Det kan forekomme, at der påbegyndes vejarbejde eller byggeri, som vi ikke på forhånd er bekendt med.

Der er ofte stor forskel på hvilken rygepolitik, de enkelte lande og hoteller har. I nogle lande er det normalt, at rygning er tilladt næsten overalt, mens det er forbudt i andre lande. Selv om nogle hoteller kalder sig røgfri, så kan der være forskel på, hvor nøje rygeforbuddet håndhæves.

Vi gør opmærksom på, at der kan være lokale helligdage eller traditioner, som kan medføre restriktioner i forhold til f.eks. udskænkning af alkohol visse dage. Som gæst kan du ikke forlange erstatning eller rabat, hvis dette skulle indtræffe under dit ophold.

Vejroplysninger

Bemærk venligst, at alle klimaoplysninger på rejsemålene er baseret på gennemsnitsmålinger, der er indsamlet fra officielle vejrstationer som eksempelvis SMHI (Sveriges meteorologiske og hydrologiske institut), og vejret på destinationen kan afvige fra dette. Der er derfor ikke garanti for sol på nogen af vores rejsemål.