Værd at vide inden rundrejsen starter

Vi har samlet en del vigtige informationer som du bør kende, inden afrejse.
Har du spørgsmål, kan du altid ringe til os på telefon 70 21 44 55, eller sende en e-mail til grupperejser@apollorejser.dk

Dagsprogram

Et fast dagsprogram er tilrettelagt, og det forventes, at man på egen hånd kan følge dette, samt at man kan tilpasse sig fremmede miljøer. De fleste rundrejser kræver almindelig, god fysisk form, med mindre andet er nævnt. Spørg gerne vore rejsekonsulenter. Vær opmærksom på, at ændringer og justeringer i program og rejserute kan forekomme undervejs på rejsen. Dette kan skyldes uforudsete hændelser som f.eks. vejrforhold, strejke, flyforsinkelser eller ændrede lokale regler og åbningstider.

Deltagerliste

Af sikkerhedsmæssige årsager, udleverer vi ikke deltagerliste/oversigt over gæster som deltager på rundrejsen. Ønsker man en navneliste, må det arrangeres på eget initiativ på destinationen.

Drikkepenge

Det er mange steder kutyme at give drikkepenge til chauffører, hotelpersonale og andre, som yder dig en personlig service. På f.eks. rundrejser og krydstogter skal der som oftest betales drikkepenge pr. dag til blandt andet chauffør og lokalguide. Din rundrejseleder kan altid vejlede om hvor meget og hvor lidt det er normalt at give til de forskellige personer undervejs. Under rubrikken ”Introduktion”, finder du information, om hvad der anbefales af drikkepenge i løbet af den enkelte rundrejse.

Flybilletter

Det er vigtigt, at dit navn på bookingbekræftelsen/billetten stemmer overens med navnet i dit pas. Er dit navn stavet forkert, bedes du straks kontakte os på telefon 70 21 44 55. Ved bestilling af rejsen, skal pasnummer og fødselsdato oplyses. Disse oplysninger bruges på destinationen til bestilling af indenrigsbilletter på rejsemålet.

Handicap og funktionshæmning

Et fast dagsprogram følges og det kræves at man på egen hånd kan følge med på udflugter og tilpasse sig fremmede miljøer.

Hotel

På rejsefølgebrevene finder du en hotelliste over de hoteller vi forventer at benytte på rejsen. Disse kan ændres på grund af uforudsete hændelser.

Kombinationer

Mange af vores rundrejser kan kombineres med et af vores sol & baderejsemål. Her kan du slappe af efter rundrejsen, og fordøje alle indtryk du har fået. Under rundrejsepræsentationen, kan du se hvilke kombinationsmuligheder der findes efter den enkelte rundrejse.

Lokalguider

Det forekommer at visse dele af rundrejsen gennemføres af autoriserede lokalguider pga. særlige nationale bestemmelser. Vores rejseleder vil da forsøge at give et kort sammendrag på dansk af det lokalguiden fortæller.

Minimum antal deltagere

For at en rundrejse skal gennemføres, kræves der et minimum antal deltagere. Information om dette findes under hver rejse.

Måltider under rundrejsen

Under rubrikken ”Introduktion” for hver rundrejse, specificeres hvilke måltider der er inkluderet. I måltiderne indgår normalt ikke drikkevarer. For øvrige måltider, som ikke er inkluderet i rejsens pris, kan rejselederen give tips om lokale restauranter. I mange lande er det normalt at klæde sig om til middagen, så vi anbefaler at medbringe lidt ”pænere” tøj.

Pas

Alle skal have gyldigt pas. Det varierer fra land til land hvor lang tid dit pas skal være gyldigt efter aktuel hjemrejsedato. Apollo anbefaler at dit pas er gyldigt i mindst 6 måneder efter aktuel hjemrejsedato, samt at passet ikke er beskadiget. Apollo kan ikke påtage sig ansvar for følgerne af manglende eller ikke gyldigt pas eller visum.

Rejseledere

Med mindre andet er opgivet, er rundrejselederen dansk eller dansktalende. Apollo er et skandinavisk foretagende, og ved kombinationsrejser, vil der være rejseledere fra både Danmark, Sverige og Norge på den efterfølgende badeferie. Det forekommer også at visse dele af rundrejsen gennemføres af autoriserede lokalguider pga. særlige nationale bestemmelser. Vores rejseleder vil da forsøge at give et kort sammendrag på dansk af det lokalguiden fortæller.

Rejsevilkår

Se vores almindelige betingelser for deltagelse i pakkerejser under ”Værd at vide” på apollorejser.dk

Rutefly/billetter

En del af rejserne gennemføres med rutefly. Et par uger inden afrejse, sender vi billetterne til dig. Hvis denne billet ikke er ankommet 7 arbejdsdage før afrejse, er det vigtigt at du kontakter os. En flybillet er personlig, og det er vigtigt at navnet på billetten er det samme som i dit pas. Eventuelle fejl skal meddeles os umiddelbart efter modtagelsen af bestillingsbekræftelsen. Skal flybilletten ændres, som følge af fejl i navnet, kan flyselskabet kræve en serviceafgift for dette, som bliver belastet den rejsende. Indenrigsbilletter på rundrejsen udleveres normalt på destinationen.

Specialmad

Har du krav eller ønske om specialdiet under rundrejsen, skal dette meddeles os ved bestilling af rejsen. Har du selv bestilt rejsen på vor hjemmeside, beder vi dig kontakte vor salgsafdeling på telefon 70 21 44 55. Apollo vil informere destinationen, men påtager os intet ansvar for måltidernes sammensætning. Ønsker du specialmad på flyrejsen, skal dette bestilles senest 5 arbejdsdage inden afrejse. Vi kan tilbyde vegetarmad, laktose- og glutenfrimad samt specialmad for diabetikere.

Vaccinationer

Det er dit eget ansvar, at du har de vaccinationer, som anbefales eller er påkrævet for indrejse. For oplysninger om vaccinationer kontakt egen læge eller Udlandsvaccinationen (tlf. 70 22 07 02).

Visum

For indrejse til visse lande kræves visum og det er den rejsendes ansvar at være i besiddelse af det nødvendige visum ved afrejse, se Almindelige betingelser for deltagelse i Pakkerejser – Pkt. VII. Læs mere om pas og visum her »