Unge under 18 år

Hvis du er under 18 år og skal rejse uden en voksen rejseledsager, skal du ved køb af rejse fremvise en erklæring fra dine forældre eller din værge om, at du har tilladelse fra dem til at rejse.

Udskriv blanket »

NB! Er du under 18 år, og rejser du alene eller uden forældre til Kroatien, Skal du udfylde 2 blanketter. Hvis dette ikke gøres, kan du risikere at blive nægtet adgang til Kroatien.

Udskriv blanket for Kroatien »


BEMÆRK: Pga. internationale hotelregler kan personer under 18 år ikke indlogere sig på hotel uden at være i selskab med en person på minimum 18 år, der er anført på samme rejsebevis.


Vedr. SAS assistanceservice

Denne assistanceservice tilbydes alle børn fra 5 – 15 år. Børn fra 5 – 11 år SKAL gøre brug af servicen, mens det er frivilligt for børn mellem 12-15 år.

Hvis barnet er mellem 5 og 11 år, og rejser sammen med en anden person, der mindst er 16 år, så behøves assistanceservicen ikke.

Der kan kræves en samtykkeerklæring for børn i alderen 12-16 år, der rejser alene og som ikke bruger assistanceservicen.

SAS opkræver et servicegebyr for uledsagede børn. I Danmark er det 350,- pr. enkeltrejse.
Der kan forekomme andre gebyrer, hvis der rejses fra et andet land til Danmark.

Du skal udfylde et håndteringsdokument (Handling Advice). Det indeholder personoplysninger om dit barn, rejseruten og navnet på den person, som henter dit barn ved ankomsten samt underskrift af forældre/værge. Det er vigtigt, at denne formular er med barnet på hele rejsen, så alle der tager hånd om barnet kan se de relevante informationer. Download eventuelt dokumentet Håndteringsdokument og udfyld det allerede nu. Læs mere på SAS' hjemmeside her.

I lufthavnen skal du hjælpe dit barn med at check-in og aflevere bagagen. Du skal altid fremvise gyldig id-legitimation ved check-in uanset rejsemål, og du skal også forblive i lufthavnen, indtil flyet er lettet.