Med familien på eventyr i Dubai

Med familien på eventyr i Dubai

Flere og flere familier vælger at rejse til De Forenede Arabiske Emirater, hvor både børn og voksne får oplevelser ud over det sædvanlige. Her blandes strand, ørkensand, luksus og fantastiske seværdigheder. Få insidertips fra danske Christina, som er bosat i Dubai.

Af Hanne Olsen

 

Rejser du med familien til De Forenede Arabiske Emirater, kan du være sikker på, at I får en unik ferie. Og efter en flyvetur på kun ca. 6 timer. I rejser direkte ind i eventyrland med solgaranti, for her regner det kun 2-3 dage om året. De Forenede Arabiske Emirater består af 7 emirater, og med Apollo kan du rejse til flere af dem – bl.a. Dubai, Abu Dhabi, Ras Al Khaimah og lille Ajman.

Dubai er Mellemøstens svar på Las Vegas, og på mange områder rekordernes mekka. Ras Al Khaimah ligger ved det turkisblå hav, som om vinteren er ca. 25 grader varmt. Hvorfor ikke vælge en kombinationsrejse, så får I både en afslapningsferie i luksus og Dubais pulserende liv, som også er spændende i børnehøjde.

Christina Friis Møller og hendes mand, som begge er tandlæger, har boet i Dubai i 4 år med sine to børn på 5 og 7 år. Familien nyder i høj grad Dubais børnevenlige miljø.

”Vi elsker at bo her allesammen og nyder det fantastiske udeliv. Og du kan føle dig helt tryg, når du rejser med dine børn. I Dubai er børn velkomne og bliver vel mødt", siger hun.

Wild Wadi Water Park i Dubai

Badedyr eller ørkenliv

Uanset hvor I vælger at bo i De Forenede Arabiske Emirater, venter luksushoteller ved havet, hvor I kan slappe af under skyggende palmer eller tumle rundt i et af emiraternes enorme vandland.

”Vandlandende er fantastiske for børn over 5 år. Hvis I betaler for at opholde jer på hotellernes strandområder, kan I nyde pools, restauranter og en masse forskellig vandsport”, siger Christina.

Hvis I får nok af strand og vand, kan I begive jer ud på ørkensafari og køre rally i sandet, ride på kameler og opleve mavedans. Eller man kan også vælge at opleve ørkenen fra hesteryggen.

”Dette er en perfekt måde at få et indblik i beduintraditionerne”, mener Christina, som også anbefaler at besøge ørkenhotellet Babs Al Sharms, som ligger 40 minutters kørsel fra Dubai. Her kan I se en smuk solnedgang fra tagterrassen og børnene kan ride på kameler.

Tårn og skibakke i ørkenen

I Dubai er udbuddet af aktiviteter så stort, at det kan være svært at nå det hele. I følge Christina er Burj Khalifa et must. Med sine 828 meter er den skinnende stålbygning verdens højeste tårn.

”I kan bestille billetter til udsigtsstedet på nettet, og det er en stor oplevelse for alle”, siger Christina. (Apollo arrangerer også udflugter i Dubai, blandt andet til Burj Khalifa.)

Burj Khalifa ligger ved Dubai Mall og Dubai Fountain, som er en imponerende fontæne, hvor vandet skydes 100 meter op i luften akkompagneret til musik. Børnene plejer at blive meget fascineret, og de elsker det gigantiske akvarium og den lille dyrepark ved siden af.

De voksne bør også tage et kig på hotel Burj Al Arab, som er verdens dyreste. Alt er opført i guld og det hele er meget luksuriøst.

”Tag også en sightseeingbus rundt i Dubai forbi gamle basarer og Dubais museum”, tipser Christina.

Hela världen på menyn

Hele verden på menuen

De Forenede Arabiske Emirater og især Dubai har naturligvis et utal af caféer og restauranter. Uanset om I er ude efter en budgetmiddag eller fine dining, er her noget for jer. Spørg gerne først om børn er velkomne, hvis I har tænkt jer, at besøge de mere luksuriøse restauranter. De fleste restauranter ligger i forbindelse med hotellerne eller shoppingcentrene. Langtidsbagt lam og kalv er gode, lokale retter.

”Vil I prøve noget ægte arabisk, lækker mad for en billig penge, skal I tage til ”Satwa” på Ravi eller ”Libanesisk Mallah” på Jumeirah Beach Road”, anbefaler Christina.

Fantastiske shoppingmuligheder

Shoppingen i Dubai er ubeskrivelig – både for voksne og børn. I Dubai Mall findes ikke mindre end 1.200 mærkevarebutikker. Besøger du f.eks. konceptbutikker som Benetton, GAP eller Zara i Dubai Mall, er udvalget langt bredere end i Skandinavien, eftersom de har hele kollektioner. Og til børnene findes legetøj og spil i uanede mængder. Prisniveauet er det samme som hjemme.

”Respekter den muslimske kultur i shoppingcentrene. Stramme toppe og hotpants er ikke velset, men alligevel vil ingen kommentere, at du er letpåklædt”, siger Christina.

 

Tæt på fremmede kulturer

Hvis Dubai oser af international stemning, er Ras Al Khaiamh og Fujairah, som ligger 1-2 timer med bil fra Dubai, præget af den gamle lokale kultur hvor man levede af landbrug i flere hundrede år. På gaderne blandes gamle huse med nye og vidner om en broget historie. Her går sheikerne rundt i sine hvide klædedragter, og I kan opleve hvordan der kaldes til bøn i moskéerne fem gange om dagen.

Det er en rigtig god måde for børnene at få et indblik i den muslimske kultur, og samtidig kan hele familien nyde luksushoteller og strande, og børnene kan møde venner fra hele verden.