Seværdigheder i Aalborg

Seværdigheder i Aalborg

En ting Aalborg er særligt kendt for er spændende kulturelle seværdigheder. Her findes både moderne kunst, zoologisk have og Utzon Centret med spændende fokus på arkitektur og design.

Kunst og museer i Aalborg

Kunsten er Aalborgs førende kulturinstitution, hvor moderne kunst fremvises i spændende rammer. Selve museet er designet af den verdensberømte finske arkitekt Alvar Aalto og er opført i 1972 i hvid marmor. Kunsten er i de seneste år blevet gennemgribende restaureret med stor respekt for den oprindelige museumsbygning. Hvert år afholdes mere end 200 foredrag, koncerter, familieværksteder og guidede ture mv. På museets café serveres kaffe, kage og kulinarisk kunst, når du har brug for et hvil eller ro til at fordøje de mange indtryk.

Utzon Center

Er du interesseret i arkitektur, så skal du besøge Utzon Center i Aalborg. Her får både store og små en arkitektonisk "krammer" og indføres i vigtigheden af gode arkitektoniske løsninger for det daglige liv og din livskvalitet. Museet er funderet på den berømte danske arkitekt Jørn Utzons idéer, der var et nysgerrigt, fremsynet, kreativt og legende menneske, og du får en grundig indføring i hans værker og tanker. Desuden er er også skiftende udstillinger med fokus på arkitektoniske løsninger i hverdagen.

Kunsten i Aalborg
Utzon Center Aalborg

Aalborg Zoo

Centralt i Aalborg finder du byens zoo, hvor du kan møde mange spændende og eksotiske dyr. Du kan bl.a. opleve løver, elefanter, søløver og pingviner, for blot at nævne nogle af de mange dyr der bor her. I Aalborg Zoo er der desuden flere restauranter og iskiosker, samt legeplads, så både store og små kan hygge sig i flere timer. 

Fantastiske udsigter fra Aalborg Tårnet

Aalborg Tårnet er byens vartegn og med sine 105 meter det højeste udsigtspunkt i hele Aalborg. Fra toppen af tårnet er der en formidabel udsigt over hele byen i 360 grader, og du kan nyde den gode udsigt samtidig med at får noget dejligt at spise eller drikke fra bistroen. Entréen er overkommelig, og tårnet holder åbent for besøg de fleste dage fra kl.10-17.

Aalborghus Slot

Aalborghus er et unikt bindingsværksslot, der ligger i skønne grønne omgivelser ned mod Havnefronten i Aalborg Centrum. Du kan gå en tur gennem slotsparken omkring Aalborghus, og nyde de historiske bygninger, og i sommerhalvåret kan du desuden besøge fangehullet og de mørke kasematter under jorden, står i kontrast til det ellers så idylliske anlæg. 

Springeren - maritimt oplevelsescenter

Museets helt store attraktion er ubåden Springeren, hvor du kan opleve at gå om bord i en vaskeægte ubåd og opleve den spændende fornemmelse det er at opholde sig i og udforske dette særprægede fartøj. Du kan også opleve en samling af skibsmodeller, uniformer og mange andre spændende maritime effekter. For børn arrangeres der jævnligt flere særlige aktiviteter, som spændende piratspil, hvor man kan konkurrere med sine venner eller familie, eller hvad med at prøve en ægte sejlsimulator.

Aalborghus Slot i Aalborg