Seværdigheder i København, Christiansborgs Slot

Seværdigheder i København

En ting København er særligt kendt for (udover cyklister i massevis) er en bred vifte af seværdigheder. Her findes både slotte, historiske steder og anderledes oplevelser. Skab din egen liste over ting at opleve ud fra vores tips til København!

Slotte i København

Slottet Amalienborg, der er kongefamiliens vinterhjem, er kendt for sin rokokoarkitektur. Den dansk livgarde, der står vagt ved slottet plejer at lokke mange besøgende til. Der er vagtskifte foran slottet kl. 12.00 hver dag.

Christiansborgs Slot er et andet smukt slot i København. Det er placeret midt i København på Slotsholmen, og er i dag den danske regerings højborg. Slottet blev bygget i Middelalderen, men er brændt ned to gange, og er blevet restaureret, genopbygget og renoveret flere gange. Tag elevatoren op i tårnet, Christiansborgs Tårn, og se hele byen fra oven! Her er der også et hyggeligt spisested med dejlig mad.

Rosenborg Slot ligger i Kongens Have, og blev opført i starten af 1600-tallet. I dag er det et museum med smukke, kongelige genstande fra slottets oprindelse og frem gennem tiden. Den smukke, tilhørende park, Kongens Have, er en grøn oase midt i byen og er perfekt for en gåtur eller en picnic.

Amalienborg Slot i København
Rundetårn i København

Kastellet – historisk militær kaserne

En grøn oase og en utrolig seværdighed i København er Kastellet. Kastellet blev bygget i 1624 af Kong Christian IV. I dag anses det for at være en af Nordeuropas bedst bevarede fæstninger, og en del af det danske militær har i dag Kastellet som arbejdsplads. Gå en tur rundt om Kastellet og husk også at opleve kastelsmøllen og kirken.

Fantastiske udsigter fra Rundetårn

Rundetårn er let at finde, når du går i gaderne omkring Strøget, for midt på gaden står der pludseligt et stort tårn! Tårnet blev bygget i 1600-talet af Kong Christian IV for at give studenter et universitetsbibliotek, observatorium og en kirke. Tårnet er 36 meter højt, og du kan gå hele vejen op til toppen. Herfra har du en magisk udsigt over København!

Københavns Zoo

Københavns Zoo på Frederiksberg har dyr fra hele verden, og er kendt som en af Europas bedste zoologiske haver. Store dele af parken er udendørs, men Abehuset og Tropehuset er indendørs.

Et anderledes København - Christiania

På en tur til København er det sjovt at opleve den specielle atmosfære på Christiania, eller Fristaden Christiania. Det 35 hektar store område ligger i bydelen Christianshavn, og er en egen by i København. Her bor hippier, kunstnere og fritænkere i en helt bilfri småby fyldt med kunstværker, gadekunst og caféer. Her findes markeder, handelsboder og charmerende og frodige omgivelser. 

Christiania i København

Statens Museum for Kunst (SMK)

Oplev Danmarks største kunstmuseum Statens Museum for kunst (SMK), der ligger i hjertet af København. Museet er særligt kendt for sin smukke samling af dansk guldalder-kunst, landets mest omfattende samling af dansk samtidskunst – og en af verdens bedste Matisse-samlinger. SMK rummer mere end 700 års kunst og kunsthistorie, der udfolder sig gennem udstillinger, omvisninger i voksen- og børnehøjde, kreative værksteder, film, koncerter, art talks, performances og meget andet. Læs mere her.

Tag på udflugt til Louisiana

For den kunstinteresserede er der meget at se på Louisiana Museum of Modern Art, som ligger ca. 40 km nord for København, i Humlebæk. Louisiana Museum of Modern Art blev indviet i 1958, og museet er anlagt i en park, hvor du med fordel kan gå en hyggelig tur blandt moderne landskabsarkitektur. Se aktuelle udstillinger på hjemmesiden Louisiana Museum of Modern Arts.