Restauranttips i København på apollorejser.dk

Mad og restauranter i København

I København findes der mange prisbelønnede restauranter. Nogle af dem er tilmed på listen over verdens bedste restauranter. Hvis du ikke er så interesseret i kulinariske oplevelser, findes der masser af små, hyggelige restauranter og madmarkeder i København. Du kan også nøjes med en traditionel pølse i en af de mange pølsevogne. Her finder du vores tips til restauranter i København!

Restaurantudbuddet i København er enormt og listen over restauranttips uendelig! For bare at nævne få favoritter kan vi anbefale fantastiske pizzaer på Bæst, skøn fisk på The Pescatarian, tastingmenu på Marv & Ben og skønne smørrebrød på Husmann's Vinstue. Du kan også tjekke fx Tripadvisor for flere gode restauranttips!

Michelin-restauranter i København

Med hele 19 restauranter med Michelin-stjerner (2019) er København en af det nordlige Europas bedste byer, når det gælder gastronomiske oplevelser. En af de mest kendte restauranter i København er Noma, som har 2 Michelin-stjerner (2019). Planlæg dit besøg i god tid, da man skal booke bord et par måneder i forvejen. Restaurant Geranium, den eneste restaurant med 3 Michelin-stjerner (2019), ligger i Fælledparken midt i København. Her skal man reservere bord 3 måneder i forvejen. Alle restauranter, der har fået en Michelin-stjerne, eller er med i Bib Gourmand-guiden, findes på deres hjemmeside.

Mad i København
Smørrebrød i København

Prisvenlige restauranter i København

Søger du et mere prisvenligt alternativ i København? Der findes masser af fine steder rundt omkring i byen. Et godt alternativ for en billig frokost eller middag i København er at besøge nogle af de mange madmarkeder, der findes i byen:

  • Torvehallerne ved Nørreport Station har mad fra alle verdens hjørner, og er rigtig hyggelig om sommeren.
  • Tivoli Food Hall ved Københavns Tivoli er et anderledes alternativ med alt lige fra burgere og wraps til sunde salater.
  • På den trendige ø Refshaleøen ligger gademarkedet Reffen, med over 50 madstande.
  • Sidst men ikke mindst er der det skønne udendørs madmarked Broens Gadekøkken, der ligger for enden af Inderhavnsbroen ved Nyhavn.

Øl og udeliv i København

Danmark er kendt for sin øl, og i København findes der flere mikrobryggerier, hvor du kan smage lokalt producerede ølsorter. En favorit er bryggeriet Mikkeller, som har flere barer i København, hvor du kan smage et bredt ølsortiment. 

Et andet godt alternativ er Nørrebro Bryghus. Man kan ikke nævne København uden at nævne Carlsberg. Normalt kan man komme på en guidet rundtur på bryggeriet, men lige pt gennemgår området større renoveringer. Hold øje med hjemmesiden for opdateringer.

De seneste år har de traditionelle pubber fået stor konkurrence af vin- og cocktailbarer. Lidkoeb på Vesterbrogade, og 1105 på Kristen Bernikows Gade er to meget populære barer. HIVE som ligger ved Gammeltorv i hjertet af København er en af de mere eksklusive natklubber, og At Dolores og Zen er også gode diskoteker. Et andet alternativ for en aften i København er Kødbyen, hvor flere gode restauranter, barer og natklubber ligger godt gemt i det gamle slagterhusområde.

Se flere rejsetips til København

Carlsberg Bryggeriet i København